Szerintetek igazam van?
Úgy érzem, hogy kicsit (talán) érettebb vagyok a társaimnál (osztálytársak, korombeliek). Tehát, ha mondjuk az utcán sétálok, akkor a 12-15 évesek közül nem egynek magyaráznám el a dolgokat. Szóval akik cigiznek, drogoznak, energiaitaloznak, azoktól kiráz a hideg, legszívesebben kiütném a kezükből az adott "eszközt", és aztán jól megráznám őket. Elegem van a mai, magukat menőnek képzelő fiatalokból. Utálom, hogy mindenki klikkesedik, hogy a tükörben fotózzák magukat egyre furcsább pózokban. Irritál a viselkedésük és a beszédstílusuk.
Engem kocsival visznek-hoznak a suliból, nem piszkálnak érte, de másokat kinéznek emiatt, ami nagyon zavar, mert szerintem semmi értelme. Idegesít, hogy öltözködés terén is van egyfajta elvárás, amit nagyon ellenzek, mert senki nem meri kifejezni önmagát.
Lehet, hogy amit gondolok, az nem érettségre vall, lehet, hogy csak fárasztom magam. Nem vagyok tökéletes, sőt! Én is csak kamasz vagyok (14 éves), imádok zenét hallgatni, olvasni, rajzolni, írni, nevetni, szóval minden normális dolgot. De úgy érzem, hogy vannak egypáran, akik tönkre teszik a saját, vagy mások kamaszkorát, és ez ellen szeretnék tenni valamit. Szerintetek igazam van ebben a témában, vagy csak hiába jártatom a számat? :D (bocsi, hogy hosszú lett :P) 14L
Igen,de ne akard megváltoztatni őket.
Jobb,ha maguktól tanulják meg,de annak örülj,hogy te ilyen vagy :)
Mélyen egyetértek azokkal a válaszokkal, hogy semmi közöd mások életéhez.
Véleményt lehet nyilvánítani, de ahhoz már nincs jogod, hogy te mondd meg a helyes utat. Mindenkinek a saját magánügye, hogy hogyan éli az életét. Valaki jobban, valaki rosszabbul. Mindannyiunknak van hibája, nekem is, de amíg másoknak nem okozok ezzel problémát, addig nem is szeretném, hogy kívülállók beleszóljanak az én életembe. Megint hangsúlyozom, hogy lehet véleményt nyilvánítani, de kifejezetten beleavatkozni mások életébe, dolgaiba csak akkor szabad, ha az illető viselkedése közvetlenül érint minket.
Egy egyszerű példa: Megkérek egy dohányzót, hogy ne egyenesen felém fújja a cigifüstöt, mert én nem dohányzom és zavar a füstje.
Megnyugtató számomra, hogy ilyen kamaszok is vannak mint Te.
Talán még nincs veszve minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!