Ha egyszer egyenjogúság van férfi és nő között, akkor jogos-e, hogy a nők egyátalán nem udvariasak a férfiakkal szemben?
Például a buszra fölszálló nők automatikusan előre furakszanak, mert azt hiszik övék az elsőbbség.
A nőknek már nem is kell udvariasnak lenniük a férfiakkal szemben, Mert nekik ez kijár?!!
(A kérdező személyét sértő megjegyzéseket írókat a rendszergazdák segítségével utólag kinyomozzuk!)
Nem értem mi az összefüggés az egyenjogúság, és az udvariasság között!
Az udvariasság mindkét nemtől elvárható, de nem egyformán ugyan abban a szituációban. Természetesen, ahogy kifejtették, az udvariasság nem kötelező senkire nézve. Vannak helyzetek, mikor viszont követelmény, elvárása, és teljesítése meghatározó lehet.
Egy biztos! Én szívesebben töltöm az időm udvarias férfiak társaságában.
Ezek apró gesztusok, amik az intelligencia részei.
Az egyenjogúság fogalma nem azt jelenti, amit te ebből következtedsz!
Az egyenrangúságért az előző század elején azért küzdöttek a nők, mert sokkal hátrányosabb helyzetben voltak mint a férfiak. Nem illette meg őket ugyanaz az ellátás, ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér, nem volt választójoguk, stb.
Ennek az udvariassághoz semmi köze! Csak a férfiak egy rétege igyekszik ezzel érvelni, ha "prosztón" viselkedik. (Nem rád értem!)
Szerintem nem azért engeded előre a nőt,mert az gyengébb,hanem mert beléd nevelték ezt a baromságot,hogy a nők gyengébbek!.
Az még érthető,hogy az idősebb embereket előre engedjük,de egy egészséges fiatal nő miért kellene,hogy első legyen?
Szerintem amúgy ezek az előreengedések csak megnehezítik a gyorsaságot,menjen az,aki közelebb van az ajtóhoz.
Sajnos az a baj,hogy sokan azt hiszik ők vannak legközelebb az ajtóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!