Ha egyszer egyenjogúság van férfi és nő között, akkor jogos-e, hogy a nők egyátalán nem udvariasak a férfiakkal szemben?
Például a buszra fölszálló nők automatikusan előre furakszanak, mert azt hiszik övék az elsőbbség.
A nőknek már nem is kell udvariasnak lenniük a férfiakkal szemben, Mert nekik ez kijár?!!
(A kérdező személyét sértő megjegyzéseket írókat a rendszergazdák segítségével utólag kinyomozzuk!)
Namármost ha egyenjogúság van akkor mit mond az etikett? Hogy igaz hogy engyenjogúak vagyunk de azért előre kell engedned a másikat csak mert nő. Mondjon bárki bármit ez kizárja az egyenjogúságot, épp ezért szerintem nem elvárható az előreengedés. Szép gesztus (és ha már megteszi a férfi akkor illik megköszönni) de nem kötelező. (Meg aztán eredetileg azért engedték előre a férfiak a nőket amikor beléptek valahova hogy magukat védjék, a nőket pajzsként használva. Még mindig ragaszkodtok az előreengedéshez hölgyeim?)
Kicsit más véleménnyel vagyok arról ha pl. a nő nehéz szatyrokat cipel. Mivel a férfi erősebb (és én annak a híve vagyok hogy az egyenlőség egyfajta munkamegosztás kell legyen aszerint hogy melyik nem miben jobb) igenis fel kell ajánlania a segítségét. (Mondom férfiként)
11:51-el értek egyet, nem a nemtől, hanem a személytől függ.
Én rendszerint udvarias típus vagyok, férfiakat is ugyanúgy előre engedek, ha úgy jön ki, nőként, buszra nem furakszom.
"a nőknek miért nem illik sört inni főleg üvegből? Meg büfögni? Fingani? Bezzeg a férfiaknak lehet..."
Az elsőről még sose hallottam. Miért ne ihatna egy nő sört üvegből?
A fingásról meg böfögésről: mekkora veszteség ér titeket nőket ha nem finghattok meg böföghettek mások előtt... (Én se teszem)
Hát én Budapesten élek, rengeteg használom a tömegközlekedést, és azt vettem észre, hogy a nők és fiatalabb fiúk előbb pattannak fel és udvariasabbak, mint az átlag 30-60 éves férfiak.
Ja, igen Te sértegethetsz egy egész nemet...
(A kérdező személyét sértő megjegyzéseket írókat a rendszergazdák segítségével utólag kinyomozzuk!)
:DDDDDDDDDDDDD
Egyrészt nem ismerjük a személyed, mivel csak sunyin, név nélkül mersz álcázott nő-fikázó kérdéseket kiírogatni, tehát nevetséges már maga a megfogalmazás is.
Másrészt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!