Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a Z generációról?

Mit gondoltok a Z generációról?

Figyelt kérdés
Én 2002-es vagyok és úgy gondolom hogy azért kényelmesebb minden. Szeretem a régi cuccokat meg a régi dolgokat de szerintem sokkal könnyebb minden mint 2000 előtt. És kíváncsi vagyok hova jutunk még

márc. 24. 11:00
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
75%

Én 1973-ban születtem és a legszebbnek a rendszerváltás körüli éveket tartom. Pedig akkor voltak a legnagyobb gazdasági problémák és még külföldi munkát sem lehetett olyan egyszerűen vállalni.

De szabadság volt, ellentétben a mostani viszonyokkal.

Meg persze benne lehet a fiatalságom utáni nosztalgia is.

márc. 24. 11:07
 2/48 anonim ***** válasza:
25%
#1 most miben érzed, hogy ne lenne szabadság?
márc. 24. 11:08
 3/48 anonim ***** válasza:

Van előnyük és hátrányuk is.

Előnyük, hogy ők már az interneten nőttek fel, így már tini koruk óta tájékozódhattak mindenről, még mondjuk egy Y generációs csak éppen akkor volt tini mikor bejött az egész, de még kezdetleges volt.

Előnyük még, hogy kevésbé találkoznak a mérgező mintákkal, ami a szüleiket érinti, egy Y+osnak a szülei már inkább a boomer kategória, a Z generáció szülei X-osak, tehát már lazábbak valamivel, kevésbé traumatizáltak.

Az Y gyerekeinek, az Alfáknak már még könnyebb lesz ilyen téren, mert nem lesz akkora szakadék szülő-gyerek viszonyban.

Ami hátrányuk, hogy mivel nem láttak az "őskorból" semmit így kicsit álomvilágban élnek.

Elrugaszkodottak az igényeik a valóságtól.

Ami viszont jó, hogy jobban kiállnak magukért, nem hagyják elnyomni magukat.

Én Y generációsként így látom.

36/f

márc. 24. 11:09
 4/48 anonim ***** válasza:
100%

"Meg persze benne lehet a fiatalságom utáni nosztalgia is."

Pontosan. Többynire a tizen-huszonéves korát sírja vissza az ember, amikor még naiv gondtalansággal tekintett a világra.

márc. 24. 11:22
 5/48 A kérdező kommentje:
Azt is tudnám mondani, hogy sokkal rugalmasabb a munkák mostanában. De legalább az előző generációnak tudunk segíteni ha valamit nem tudnak. Hiába élünk nagy technikai világban de szükség lesz a jövőre nézve. Pld a mesterséges intelligencia is sokat segít
márc. 24. 11:27
 6/48 anonim ***** válasza:
24%
Az emberiség elindult a pusztulás felé vezető úton, ez nem kérdés.
márc. 24. 11:38
 7/48 anonim ***** válasza:
16%
Előző generációnak segíteni :D Lol. Hát írni-olvasni nem tudtok, kis butuskák.
márc. 24. 11:39
 8/48 anonim ***** válasza:
65%

"szerintem sokkal könnyebb minden mint 2000 előtt." Nektek igen. Másoknak nem feltétlenül.

"De legalább az előző generációnak tudunk segíteni ha valamit nem tudnak."

Köszi, de olyan azért nagyon kevés van amit ti tudtok és az előző nem. (nem a 80 évesekről beszélek)

márc. 24. 11:41
 9/48 anonim ***** válasza:
100%

Y vagyok és a párom már neten ismertem meg. Nem társkeresőn, egy játékban. Valóban sokat változott a világ, én például még kaptam képeslapot az unokatesóimtól, vezetékes telefonon hívtam fel a nagymamám, ami nem írta ki hogy ki hív, csak azután tudtad meg hogy felvetted. Aztán tinikoromban már neten beszélgettünk emberekkel (MSN, ki emlékszik rá?), a 18. születésnapomra webkamerát kaptam a szüleimtől, hogy tudjak online barátkozni. Bejött, a suliban sose voltak barátaim, neten tök jó és hosszantartó barátságok születtek. De nem voltunk állandóan online, meg kellett várni egymást.

Az irritál a Z generációban, hogy türelmetlenek. Nem képesek felfogni, hogy teszem a dolgom, majd válaszolok amikor észreveszem és ráérek. Nem vagyok folyamatosan online, a telefonom nem is jelzi az üzeneteket, majd észreveszem, ha meg nagyon fontos hívjon fel.

márc. 24. 11:48
 10/48 anonim ***** válasza:
58%

34 vagyok, tehát y, de van egy csomó z-gen ismerősöm. Összességében intelligens, kedves, nyitott gondolkodású embereknek tartom őket. Udvariasság terén tanulhatnának tőlük a meglehetősen nyers, tapintatlan, agresszív boomerek.

Viszont a negatív tulajdonságaik is ebből adónak: valahogy túl puhák, túl konformisták, hiányzik belőlük egy egészséges mértékű hevesség, dacosság, kalandvágy. Olyanok, mintha fiatal testben élő elfáradt középkorú emberek lennének. Holott nekik kéne most megváltani a világot.

Ez azért baj, mert így ki vannak szolgáltatva bármiféle hatalom mocsokságainak, és azt nyomnak le a torkukon, amit akarnak.

Szóval fiatalok: egy kicsikét legyetek már rosszabbak!

márc. 24. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!