Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 70 es,80,as és 90 es években...

A 70 es,80,as és 90 es években mikor nem volt internet mennyivel voltak kedvesebbek az emberek egymással?

Figyelt kérdés
Illetve mennyivel okosabb is volt, az a generáció mint a mai elbutított?

jan. 30. 06:48
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
78%
Semennyivel. Ugyanez ment, kisebb hatósugárral. Szomszédokkal, családdal, munkatársakkal ment a kötekedés, ma a fórumokon is mehet. Okosabbak sem voltunk. Akkor a közvetlen környezetedtől és könyvekből tanulhattál, ma a neten szinte bármiről. Ma már csak akkor lehet valaki ostoba, ha az akar lenni, két kattintást sem ér meg neki a tudás. Minden korban hivatkoztak a régi, szép időkre, ami sosem volt igaz. Mindig emberek voltak, emberi tulajdonságokkal.
jan. 30. 07:07
 2/28 anonim ***** válasza:
74%
Semmivel.
jan. 30. 07:09
 3/28 anonim ***** válasza:
80%

Ugyan már! Mindig volt valami amit az elemzők nem találtak jónak. A tv elterjedésével is azt mondták, nem jó mert nem járnak el az emberek közösségbe stb.

N

jan. 30. 07:38
 4/28 anonim ***** válasza:
79%
jaj még be sem fejeztem:) bocsi.
jan. 30. 07:38
 5/28 anonim ***** válasza:
40%

Inkább azt mondanám, hogy mostanság sokkal introvertáltabban az emberek és kifinomultak az alamuszi, játszmákra alapuló módszerek...

És igenis elbutultak; ha mást nem is mondok, mint a mesterséges intelligenciát, már az is utal rá - régen mindent magad megtanultál, most sok a sunyi, aki a chatGPT-vel stb. írat meg mindent

jan. 30. 07:41
 6/28 Kólauborkával ***** válasza:
66%

Te butaságnak nevezed, amikor egy 24órányi pötyögést gépen letud helyetted a gép 5perc alatt? Az én szememben ez fejlődés, de ki hogy gondolja…

Féleértés ne essék megvannak a veszélyei, de én örülök neki, főleg hogy lett konkurencia kína személyében.

jan. 30. 08:01
 7/28 anonim ***** válasza:
81%
Ugyanilyenek voltak az emberek. Okosabbnak se mondanám őket. Borzasztó volt a hétköznapi előítélet. Most hogy úm. kinyílt a világ, bárkivel beszelgethetsz a világ túlfeléről, oktató videókat és könyveket tölthetsz le, szerintem sokkal tudatosabbak az emberek. Ez az általános feszültség idehaza inkább a rossz életkörülmények javára írható. Az általad megjelölt időben az embereknek nemmvolt létbizonytalansága. Most 5 forintért kikaparják a másik a szemét.
jan. 30. 08:16
 8/28 anonim ***** válasza:
40%

6;

nem a gép fejlődése volt a kérdés, hanem az EMBER elbutulása.

Egyszerűen lusta lett a modern ember: autó orrba-szájba, okosteló, közösségi média, és nehogyhozzámszólj hozzáállás.

Én ezt nem nevezem fejlődésnek.

Ismered a termékéletgörbét?

jan. 30. 08:27
 9/28 anonim ***** válasza:
36%

Nem butább a mai nemzedék.

Én éppen hogy okosabbnak tartom mint az előző évszázadok tömegét, akiket be lehetett hajtani az embertelen robotolásba, szaporodásba, háborúkba, hogy egy szűk réteg jól éljen.

jan. 30. 08:59
 10/28 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nem voltak okosabbak.

Ahogy én látom, régebben már az is nagy szó volt, ha a rokonságban valaki beszélt egy idegen nyelvet, manapság pedig a 10 évesek jobban beszélnek angolul, mint sok felnőtt, ez lett a második anyanyelvük.

Az egyik ismerősöm postaforgalmi szakközépben végzett, ő akkor már okosnak számított. Manapság egy ilyen sulival kb. semmit nem érnél el, minden második fiatal már diplomás.

jan. 30. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!