A 70 es,80,as és 90 es években mikor nem volt internet mennyivel voltak kedvesebbek az emberek egymással?

Ugyan már! Mindig volt valami amit az elemzők nem találtak jónak. A tv elterjedésével is azt mondták, nem jó mert nem járnak el az emberek közösségbe stb.
N

Inkább azt mondanám, hogy mostanság sokkal introvertáltabban az emberek és kifinomultak az alamuszi, játszmákra alapuló módszerek...
És igenis elbutultak; ha mást nem is mondok, mint a mesterséges intelligenciát, már az is utal rá - régen mindent magad megtanultál, most sok a sunyi, aki a chatGPT-vel stb. írat meg mindent

Te butaságnak nevezed, amikor egy 24órányi pötyögést gépen letud helyetted a gép 5perc alatt? Az én szememben ez fejlődés, de ki hogy gondolja…
Féleértés ne essék megvannak a veszélyei, de én örülök neki, főleg hogy lett konkurencia kína személyében.

6;
nem a gép fejlődése volt a kérdés, hanem az EMBER elbutulása.
Egyszerűen lusta lett a modern ember: autó orrba-szájba, okosteló, közösségi média, és nehogyhozzámszólj hozzáállás.
Én ezt nem nevezem fejlődésnek.
Ismered a termékéletgörbét?

Nem butább a mai nemzedék.
Én éppen hogy okosabbnak tartom mint az előző évszázadok tömegét, akiket be lehetett hajtani az embertelen robotolásba, szaporodásba, háborúkba, hogy egy szűk réteg jól éljen.

Szerintem nem voltak okosabbak.
Ahogy én látom, régebben már az is nagy szó volt, ha a rokonságban valaki beszélt egy idegen nyelvet, manapság pedig a 10 évesek jobban beszélnek angolul, mint sok felnőtt, ez lett a második anyanyelvük.
Az egyik ismerősöm postaforgalmi szakközépben végzett, ő akkor már okosnak számított. Manapság egy ilyen sulival kb. semmit nem érnél el, minden második fiatal már diplomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!