Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én vagyok szigorú, hogy ezek...

Én vagyok szigorú, hogy ezek alapján kissé puhánynak tartom a generációmat?

Figyelt kérdés

- Nem bírnak korán kelni. Ezalatt azt értem, hogy mondjuk 6:30-7:00 között felkelni. Egy ilyen szituációt a legtöbben már elképzelhetetlennek tartanak, csak akkor teszik meg, ha nagyon muszáj, holott gyerekként is ekkor kellett kelni.

- A fizikai megerőltetéseket is nehezen bírják. Ha 3-4 emeletet kéne lépcsőzni, inkább lifttel mennek, ha tehetik, de van, aki 1-2 emeletet is így utazik, holott több idő megvárni a liftet, mint megtenni gyalog az utat.

Sokuk kórosan elhízott, és kizárt, hogy ez mindig betegség oka legyen. Sokkal inkább az egészségtelen táplálkozásé, és ezé a túlzott elkényelmesedésé. Van aki a kisvárosában - ami inkább egy nagy falu - autóval jár, ha teheti.

- A mentális terheléseket is nehezen viselik. Nem nagy magánéleti tragédiákra kell gondolni, hanem sima hétköznapi problémákra. Szerintem ennyi idősen túl sokat panaszkodnak, hogy „jajj most hétfő reggel van", vagy „jajj még 3 órát itt kell ülnöm". Legtöbben alig várják, hogy hazamenjenek, sokan nap közben is aludnak, holott éjszaka se csak 5-6 órákat alszanak, tehát nem feltétlenül kell pótolni semmit.

Szinte mindenki a környezetemben cigizik, vagy ennek valamilyen alternatív formáját űzi, mert hogy ezek milyen jó ellazító hatással vannak rájuk stb. Pedig a legtöbben rendezett családi háttérrel rendelkeznek, akiket ismerek. Mivel még továbbtanulunk, többségük ilyenkor nem dolgozik semmit, vagy csak keveset, ezért se értem ezt a nagy mentális terheltséget, amit mutatnak.

20/f

márc. 14. 07:10
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

Hozzá kell amúgy tennem, hogy nem arról van szó, hogy én lennék megkeseredve, és azért foglalkoznék ilyenekkel.

Én összességében elégedett vagyok az életemmel és kedvelem az engem körülvevő embereket, ezekre a dolgaikra is igyekszek nem tenni megjegyzéseket, csak szimplán feltűnt az elmúlt években, hogy én bizonyos szempontból ilyen dolgokban erősebb vagyok náluk, és tudni szeretném, hogy én vagyok-e túl szigorú, vagy tényleg másnak is hasonló a véleménye.

márc. 14. 07:15
 2/26 anonim ***** válasza:
56%
Ezek határozottan nem csak egy generációra jellemzők.
márc. 14. 07:18
 3/26 anonim ***** válasza:
31%

Addig nem vagy rendben, amíg nem tudod megválaszolni azt a kérdést, hogy a te életedre pontosan milyen hatással van az, hogy mások milyenek?

Milyen érzést párosítanál a feltett kérdéshez?

márc. 14. 07:20
 4/26 A kérdező kommentje:
#1 nem tudom, de az enyémre biztosan. És szerintem fiatalon kevésbé érthető ilyennek lenni, mint idősebb korban.
márc. 14. 07:20
 5/26 A kérdező kommentje:

Egyszerűen csak meglep, hogy ők ilyenek. Nem bánt ez engem, és a legkevésbé se akarnék bárkivel ilyenek miatt összeveszni. Egyszerűen csak megfigyeltem ezeket a tulajdonságokat, és érdekel, hogy miért lehet ez jellemző.

márc. 14. 07:23
 6/26 anonim ***** válasza:
49%

Mindegyik pont ugyanúgy elmondható az összes generációról kb, én nagyrészt 30-asokkal dolgozom együtt, és ugyanez megy, jajj hétfő van, jajj de fáradt vagyok, jajj de korán kellett kelni, még két óra hátra van, stb. Persze ezekben én is benne vagyok, nem vagyok kivétel😃

Lépcsőzni sosem szoktam, ha nem muszáj, edzeni járok, de azon kívül inkább a kényelmet választom.

De a fiatalokat is megértem, mégha nem is dolgoznak meg kb rendben van a családi háttér is, hacsak nem luxusba születtek, borzasztó lehet úgy kezdeni az életet, azzal a tudattal, hogy minden krva drága, a fizetések szarok, elképzelhetetlen a saját lakás/ház, vállalkozni is nehéz, mindenhonnan a szar ömlik a hírekből, válság, háborúk… Amikor én voltam 20 éves, 2011-ben, sokkal vidámabb volt a világ, teljesen más volt az általános hangulat.

márc. 14. 07:24
 7/26 A kérdező kommentje:
#6 de minek rontjuk le magunknak még jobban a helyzetet ezzel az állandó nyavajgással? Pláne, hogy mi olyat tanulunk, amit elvileg összességében élvezünk. Persze, néha ez is szóba kerül, hogy nehéz ma fiatalként elkezdeni az életet, és lehet, hogy valamennyire ez is befolyásolja a káros tevékenységeket.
márc. 14. 07:27
 8/26 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk a korán / későn kelés nem puhányság kérdése. Én se puhányozom azokat akik nincsenek fent éjjel 2-3-ig… :D a nap mindenkinek ugyanúgy 24 óra, túlértékelt rápörögni hogy mit mutat az óra amikor ébredsz.
márc. 14. 07:31
 9/26 A kérdező kommentje:
# 8 de minek egy nap 8 órát aludni+ még 2-t mondjuk legalább délután, ahogy sokan teszik körülöttem, úgy, hogy annyi a dolguk, hogy bent vannak pár órát az egyetemen, meg max elmennek még valahová edzeni egy órát, ha egyáltalán?
márc. 14. 07:34
 10/26 anonim ***** válasza:
58%

Zoomer létedre jól ideboomerkedtél.

A leírtak a környezetedre igazak, de máshol már pl. nem állja meg a helyét. Rám (24) egyik sem igaz, de még a környezetemben is keveset tudok, akire legalább 2 igaz.

Lusták, életképtelenek minden generációban vannak, persze, vannak jellemzők, amik kifejezetten egy kortárscsoportra igazak, de azok sem ilyen egyszerűek.

Pl. való igaz, hogy a Z generáció kerüli a "mertaztmondták" okokból való szenvedést. Nem horgonyoznak le egy munkahelyen, ha nem jó, mennek tovább. Míg az idősebb generációra jellemző volt, hogy ha törik, ha szakad, akkor is azon a munkahelyen marad nyugdíjig, ahol elkezdte. Persze ezt az idősebb korosztály címkézheti egy gyenge jellemnek, vagy lustaságnak.

Meg egy kicsit nézőpont kérdése is, mit tudsz negatívan feltüntetni.

Ami lustaságnak tűnhet lehet egy optimalizált energia és erőforrás felhasználási gyakorlat.

Pl. tegnap én is lifttel mentem fel az első emeletre, 12 órát álltam, dolgoztam, hajnali egykor keltem. Minek másszak még lépcsőket, ha az épületnek van erre kialakított szerkezete, egyébként is a földszinten állt, mikor meghívtam. Elég "idióta" dolog a nagybetűs böcsületesség miatt, valamilyen külső, társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszerből még lépcsőzni és hajtogatni, hogy "énnemvagyoklusta!!", aztán 40 évesen pislogni, hogy mitől tropa a testem. Van helye az első emeletre is liftezni, ez nem azt jelenti, hogy mindig így teszek.

Későn kelés: alapvetően koránkelni szeretek, mert úgy áll egész nap a rendelkezésemre, de ha én hajnalig írtam a dolgozatomat, vagy tanultam, akkor minek keljek korán, úgy hogy nem aludtam eleget? Mi változik? Nem tettem kevesebbet mint, aki korán kelt és feküdt, azzal, hogy én későn keltem és feküdtem.

márc. 14. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!