Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez fiatal generációs dolog,...

Ez fiatal generációs dolog, vagy csak én vagyok "különc"?

Figyelt kérdés

Szóval minden, ami az én szüleimnek státusszimbólum, az engem nem érdekel. Mikre gondolok:

-Lakberendezés. Ha átjönnek a barátok vagy rokonok, hogy azok azt lássák, hogy milyen igényes család vagyunk. Szüleim hosszú órákat és vagyonokat öltek és ölnek a mai napig abba, hogy fejlesztgessék az otthonukat. Nekem egy funkcionális, minimalista otthon tökéletes. Legyen könnyen takarítható, és ha költözök, legyen könnyen mozdítható minden. Eleve jobban szeretek valahol "lógni", mint otthon lenni. De ha itthon vagyok, akkor nem a nappaliban bámulom a vitrinbe kirakott díszeket, festményeket, könyvespolc díszkötéses könyveit, a csillárt, meg a szőnyeget, hanem jó eséllyel valamilyen képernyőt nézek vagy tanulás vagy szórakozás céljából.

-Autó szintén. Ha valaki megkérdezi, hogy hány lóerő az autóm meg hány köbcenti a motorja, gőzöm sincs. Elvisz A-ból B-be, van benne fűtés meg légkondi, ennyi. Ahol jó alternatíva a tömegközlekedés, oda eleve nem is autóval megyek.

-Ruhák, ékszerek, órák szintén. Szüleim csodálkoztak, hogy miért vásároltam használt ruhaboltban és miért foltoztattam meg az ülepénél kiszakadt farmeromat szabónál, amikor van annyi pénzem , hogy tudjak új ruhát venni. Én meg még örülök is neki, hogy legalább ennyivel csökkentettem a karbonlábnyomomat, hogy a régit használom. Órából van egy egyszerű fém karórám, és ha hozzám vágnának egy Patek Philippe-et, nem hozna lázba. Mondjuk ez valószínűleg nem generációs dolog, mert vannak túlárazott tornacipők, amikért az én korosztályomban egyesek ölni tudnának.

Egyedül az utazás az, ami a szüleimnek is "nagy dolog", és én is szeretek. Igen, ez valóban nem jó a karbonlábnyomom csökkentése szempontjából. De még erre költeném legszívesebben a pénzem, nem gyakorlati haszon nélküli tárgyakra.

Ha számít valamit, férfi vagyok.

ma 21:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a klímaszorongást amúgy nem értem... nem a nadrágodnál van a gond, ne aggódj ezen ennyire.

A többi viszont alapvetően egy szemlélet, személyiségjegy. Ők mutogatni akarják magokat, te meg jól érezni, kényelemben, rendben. Ők másoknak akarnak megfelelni, te magadnak.

ma 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Ja, szóval nem generációs dolog. Sőt, a fiatalabbak a tiktok és közösségi mádia korábban minden eddiginél nagyobb megfelelési kényszerrel élik a mindennapjaikat, külsőségekbe menekülve, mások megítélésétől tartva.

Felüdülés a te szemléleted ebben a közegben. Nem érzed?

ma 21:23
 3/4 Katona Dius ***** válasza:

Ez nálunk is így van. Miért nem veszel új ruhát? Mert jó a régi, vagy ha látok turiban valami jót, akkor megveszem.

Én pl szoktam férfi cipőt is venni nő létemre, mert a női cipők kinézetétől gyakran falnak megyek (edzőcipő). Hát anyám ettől falnak megy. Hogy miért nem veszek szép női edzőt. Mert a flittertől, glittertől, csilli villi cuccoktól, rózsaszíntől meg a neon színektől hányok.

Férjem is mondja, hogy ha majd kikopik alólunk a mostani kocsi, veszünk majd nekem egy ilyen olyan hipi szupi izét. Mondom minek? Menjen, ne fogyasszos sokat, legyen csomagtartó szép nagy, hogyha nagybevásárolok, tudjam, hova tenni és kész. Nálam még a klíma se létszükség, lehúzom az ablakot.

ma 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Wow sokat adnak a külsőségekre.

Ez valamiért úgy alakult ki benned, hogy nem érdekel. (Funfact kitudott volna úgy is alakulni, hogy érdekel, de szerintem van oka miért nem így alakult)Van ilyen. Ez nem feltétlenül rossz dolog, sőt.

ma 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!