Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Halálfélelem nélküliséget,...

Halálfélelem nélküliséget, nyugodt szembenézést vele miképpen lehet elérni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ismertem valakit, aki nem félt a haláltól, halála előtt beszélgettem vele.

Azt vallotta, hogy "élünk ameddig lehet, egyszer mindenkinek el kell menni, addig meg a derű óráit számoljuk és hozzuk ki az életből a legjobbat, amit lehet".

Halála előtt is azt mondta, hogy ilyen betegséggel mint ami neki van, pár évtizede ennyi plussz évet sem kaphatott volna, ő nem foglalkozik azzal, hogy "de miért nem kétszer annyi időt kapott".

Amikor a kezelések véget értek és kiderült: nem lehet tovább segíteni, azt is egyfajta humoros derűvel fogadta.

ma 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Kivel?
ma 11:53
 2/10 A kérdező kommentje:
A halállal való szembenézést.
ma 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Attol fugg mi a halál, egy 2000 tonnás tehervonat vagy ágyban, párnák közt halni meg
ma 12:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Kérdés kifejtős részéből kiderül.
ma 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha ha már tudod hogy nincs ra gyoccer akkor belenyugszol
ma 13:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Tavaly halt meg egyik csaladtagom és nagyon fura belegondolni hogy megszunt letezni mintha sose letezett volna

Egy elo emberbol egy marek hamu lett

Neha meg úgy vagyok vele mintha elkoltozott volna a vilag masik felére

De már egy eve, fel eve haldoklott szoval nem hirtelen halt meg

ma 13:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Feltételezem tini vagy.

Egy idő után belefáradsz az életbe. Van olyan akinek ez 25, van olyan akinek 125 évesen jön el. Ez az egyetlen módja.

ma 13:50
 8/10 A kérdező kommentje:

"Feltételezem tini vagy."

Nem, negyvenes korosztály vagyok. Kiskorom óta félek a haláltól. Sose tudtam az életemet "jól élni", csak fájdalmakkal, mégis félek.

Az illető akire gondolok, nem fáradt bele az életbe, de nem is bánta hogy vége lesz, mindig azt vallotta, hogy amit az élet ad, azt el kell fogadni, mindenből a legjobbat kell kihozni.

Szinte az utolsó pillanatig nem lehetett tudni és nem is mutatta, hogy fájdalmai vannak-lehetnek.

ma 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Hacsak normális halálfélelem (józan ész) akkor a legtöbb embernek idővel kimegy a fejéből, van jobb dolga. Ha Thanatophobia, akkor meg irány a pszichológús, egyszerűen nem egészséges. (és baromi nagy szopás is)
ma 14:42
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
66 évesen az elmúlástól nem félek. Küzdelmes, de gyönyörű életem volt, megtettem mindent, ami belefért. A gyerekeim rendre felnőttek, a nejemre tűrhető özvegyi nyugdíjat hagyok, stb. Amitől félek, az agónia.
ma 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!