A mi időnkben mi még tudtuk mi az a tisztelet! Odafigyelés a másikra!-mondja a nènike,majd a botjával odébb löki a fiatalt. Mi ez a képmutatás az időseknél?
Fújnak a mai fiatalokra, hogy azok milyen tiszteletlenek, közben meg olyan viselkedest produkálnak,amit fiataltol alig látok,időstől viszont annál inkább:
A vonatnál felszálláskor simán beáll elém mert ő neki joga van előbb felszállni
Boltban az égvilágon nem törődnek semmivel és senkivel. Ők mennek,furakodnak,tolakodnak,hisz a koruknal fogva őket megilleti az elsőbbség.
A botukkal hadonasznak,siman rám vágott a kasszánál mert nem voltam elég gyors
Akkor hol az a fene nagy tisztelet ami az ő korukban volt? Tele a tököm a mai fiatalokat fikazo dumájukkal, miközben egymilliószor tűrhőbb módon képesek megnyilvanulni emberek között
10# szerintem azért lettél lepontozva,mert attol hogy valaki tiszteletet érdemel a kora miatt (ugye a régi idokben), attól még kicsit se kéne bunko parasztba atmenni tőle
Pl:legyen neki elsőbbsége leülni,de ha konkrétan félre lok,arra semmilyen idosebbnek jár a tisztelet dolog nem mentség

10-es, szerintem nagyon is kettős mérce az, hogy egyesek azt képzelik, hogy ők elvárhatják a tiszteletet a koruk miatt, a fiatalok meg kb. fogják be a pofájukat.
Amúgy akik leszavazták a negyedik válaszomat, azok szerint helyénvaló egy fiatal nővel kötekedni a buszmegállóban, majd kezet emelni rá? Vagy talán elítélitek az önvédelmet?
Gondolom, ti is ugyanilyen gyáva, nevetséges vénemberek lehettek.

"szerintem azért lettél lepontozva,mert attol hogy valaki tiszteletet érdemel a kora miatt (ugye a régi idokben), attól még kicsit se kéne bunko parasztba atmenni tőle"
Az az érdekes, mert a második válaszomban pont azt írtam, hogy ez nem ok arra, hogy valaki bunkó legyen, mégis lepontoztak. Valószínűbbnek tartom, hogy egyszerűen úgy értelmezték, hogy én a bunkók pártját fogom.
Csak a szokásos nóta: ha valami nem fekete, akkor mindjárt fehér.

"de miért?😅 Mit számít?"
Persze, igazad van, a pontozás semmit nem számít. Engem is csak a körülményei zavarnak.
Azt nyelem le nehezen, amikor a frusztrált fröcsögés mellett, a nyitott hozzáállással leszek rossz fiú. Nem ritkán megesik.
Érted: nem fikáztam senkit, nem álltam bele senkibe, a hangnemem is békés volt, csak annyit mondtam, hogy a maguk szempontjából van az öregek gomdolkodásában logika. Erre már azt is megkaptam, hogy biztosan én is egy ilyen g.ci öreg vagyok :D.

Az ő idejükben, kor alapján "járt" a tisztelet, így az akkori narratíva szerint őket tisztelni *kell/kellene* most. Ezt pedig nem tapasztalják, így egy részük másokon vezeti le a részben emiatt termelődött frusztrációt. Valaki meg azért morcos a fiatalokra, mert a korukra emlékezteti őket, hogy ők milyen régen voltak annyi idősek.
Nekem az a "kedvencem", amikor reggel, az iskola járatra ül fel pár idős néni, aztán befoglalnak 2 ülést személyenként, vagy épp a 4 ülésest egy valaki, aztán hangosan szidják az iskolásokat, amiért ott állnak mellettük, mert annyira tömve van a busz, de leülni nem engedik őket. Van egy néni, aki mindig valami olyasmit mond, hogy az ő korában nem mertek ilyet kérdezni az idősektől. Pedig csak a csomag helyére ült volna le a kisgyerek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!