A mi időnkben mi még tudtuk mi az a tisztelet! Odafigyelés a másikra!-mondja a nènike,majd a botjával odébb löki a fiatalt. Mi ez a képmutatás az időseknél?
Fújnak a mai fiatalokra, hogy azok milyen tiszteletlenek, közben meg olyan viselkedest produkálnak,amit fiataltol alig látok,időstől viszont annál inkább:
A vonatnál felszálláskor simán beáll elém mert ő neki joga van előbb felszállni
Boltban az égvilágon nem törődnek semmivel és senkivel. Ők mennek,furakodnak,tolakodnak,hisz a koruknal fogva őket megilleti az elsőbbség.
A botukkal hadonasznak,siman rám vágott a kasszánál mert nem voltam elég gyors
Akkor hol az a fene nagy tisztelet ami az ő korukban volt? Tele a tököm a mai fiatalokat fikazo dumájukkal, miközben egymilliószor tűrhőbb módon képesek megnyilvanulni emberek között
Én azt imádom, mikor ők már felállnak 3 megállóval előbb és beállnak az ajtóba, hogy ők majd le fognak szállni.
Egyszer volt, hogy mind felpattantak, mert hogy le akarnak szállni az Árkádnál elég gyorsan, és még kanyarnál voltunk, mire meg elborult az összes. 😬🤣
Amikor valaki általánosságban tiszteletről beszél, ritkán van tudatában, hogy a számára fontos dolgokat említi, ami koronként, egyénenkét változik. Pl ha férfiként tukmálod a segítséged egy nőnek, az konzervatív közegben lovagiasság, liberális közegben meg szexizmus. Pont ugyanaz az eset A esetben tisztelet, B esetben tiszteletlenség.
Az öregek egy olyan rendszerben nőttek fel, ahol az idősebbet extra tisztelet illeti, mi meg olyanban, ahol minden embernek ugyanaz jár. Mindketten következetesek vagytok, csak más a sztenderd.
Az öregek azt képzelik, hogy nekik mindent lehet, csak azért, mert ők már kivénhedtek. Na, hát ezt nagyon rosszul hiszik.
A múltkor belém kötött egy takony vénember a buszmegállóban. Amikor elküldtem melegebb éghajlatra, még össze akart volna verni engem a patkány. Ezek után én leköptem és megrugdostam. Jót röhögtem azon, ahogy visítva menekült előlem- egy huszonéves, hatvan kilós nő elől. Nevetségesek és szánalmasak az ilyenek.
Mindig ez ment. Van is gyűjtemény ahogy az idősek szídják a fiatalokat.
Nekem GenZ-ként az volt szívbe maró amikor kortársaim a GenAlpha mémekre mint a skibidi toilet, rizz, gyatt meg hasonlók elkezdenek boomerkedni. Ugyan azon emberek akik 10 éve nagyon swagek, meg yolo-k voltak, az elött meg rawr_xd volt mindegyik. De igen, a skibidi sigma az hírtelen más :D
Lóf szt más csak megöregedtünk.
Ha nem vigyázunk mi is ilyenek leszünk mint akiket leírtál. Generációnk nagy része ilyen is lesz, mert azt hiszi hogy ő kivétel, az ő boomerkedése az első jogos boomerkedés a történelem során, mert most először az emberiség hajnala óta ezek a mai fiatalok tényleg szörnyűek. Jah, persze :D
Mind azt hittük hogy kollektíven jobbak leszünk. De egyéni felelősség hogy tényleg jobbak legyünk.
Majd te is ilyen leszel, csak vár ki :D
30-40 éve is ez ment, hogy jaj a 'mai fiatalok' ilyenek meg olyanok.
Nem igazán értem, miért lettem lepontozva. Nem azt mondtam, hogy ezek az öregek szépen viselkednek, azt sem hogy egyetértek velük. Annyit mondok, hogy értékrend függvénye, kinek mi a tisztelet, és mit kell tisztelni.
Egyszer a főnökömtől megkaptam, hogy a rövidnadrág tiszteletlenség. Néztem, mi a f.sz...
Én nem értek egyet ezekkel az öregekkel, én nem gondolom, hogy ilyen előjogokat biztosítson a kor bárkinek. Viszont őket tényleg így nevelték. A hetvenéves mamák körbeugrálják a kilencvenéves mamákat. Nem következetlenek, hanem más az értékrendjük.
Ettől még bunkóság beszólogatni, de a mérce nem kettős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!