Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak dolgok az életben,...

Vannak dolgok az életben, amiket nem tudsz, és nem is akarsz megbocsátani?

Figyelt kérdés
És tudsz különbséget tenni a szándékos rosszakarat között, és aközött, hogy nem volt benne ártó szándék, de mégis rosszul sült el valami? A haragot lehet szublimálni, vagy ott marad örökre veled?

tegnapelőtt 18:00
1 2 3
 21/26 Sanyi2025 ***** válasza:
100%

Vannak, én kicsinyes vagyok és a legkisebb dolgok is tüskék. Persze tudom, hogy én is tettem rosszat és butaságnak gondolnám emiatt haragudni rám, ezért én is úgy csinálok, mintha nem haragudnék. De haragszom.

Pl. lakótárs igazságtalanul viselkedett. Kolléga megsértett. Anyám nem tartotta be ígéretét gyerekkoromban... stb.

tegnapelőtt 19:25
 22/26 A kérdező kommentje:
20# Tehát rokon, és ártott? Az ilyennel akkor érdemes megszakítani a kapcsolatot, szerintem.
tegnapelőtt 19:30
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem megbocsájtásnak mondanám, mert kifejezetten harag sem él bennem, inkább csak amolyan "halott vagy számomra" semleges érzés, kizárom az illetőt az életemből.
tegnapelőtt 20:56
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Meg szoktam bocsátani. Ez azt jelenti nálam, hogy elengedem a haragot, bosszúvágyat, negatív érzéseket a másik irányában, de nem mindig folytatható a kapcsolat. Ha tudom a másikról, hogy a megbocsátás után is ugyanúgy folytatná a bántalmazást, én nem fogom vállalni, ugyanis nem vagyok mazochista, tisztelem, szeretem magam annyira, hogy ne tűrjek el méltánytalan bánásmódot másoktól.

Pl. közeli rokon, barát üvöltette a zenét, nekem túl hangos volt, fájt, ösztönösen befogtam a fülem. Ezért egy napon át piszkált, froclizott, gyerekesnek mondott, addig szekált, míg fogtam magam és leléptem. Utána üzenetben minden k.va voltam (ezt lenyeltem volna), de amikor azt írta, a halálomat kívánja (ezért a semmi dologért, mert elmentem és nem hagytam, hogy tovább piszkáljon) ... akkor úgy döntöttem, ilyen ember nem kell az életembe. Szerintem a mai napig nem érti, de kizártam, slussz.

tegnapelőtt 21:01
 25/26 anonim ***** válasza:

Igen, vannak. Nem biztos, hogy meg tudom különböztetni, de ha mégis sikerülne, akkor is bennem marad, hisz problémákat okozott vele. Nem, nem tudom megbocsájtani. Volt, mikor az akkori legnagyobb ( és azóta is a legdurvábbak között van), megpróbáltam elengedni. Pár év után nagy nehezen sikerült, de nem sokkal később tett róla, hogy minden előjöjjön, felerősödjön, és az újabb sztorival teljesen padlóra küldött. Szakember segítségével kellett megküzdeni vele. A mai napig sem sikerült, ez pedig tömény rosszindulat, felsőbbrendűség miatt volt. Szó szerint tönkretett.

Jelenleg is van ilyen, erről nem írok, ez viszont tönkretette a családomat is.

Utolsó: én is letiltottam azt a személyt, akiről az első sztoriban van, ő mégsem tudja megérteni, sőt, szerintem a másodikat is ő okozza közvetve. Ráadás, hogy anyám szerint a család az első, és le kellene nyelnem mindent. Különben megérdemlem, hogy teljesen magamra maradjak. Legszebb, hogy pont a kedves "család" tett tönkre.

tegnapelőtt 21:13
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Anyám! Féléves voltam, mikor apai nagymamám már nem bírta elnézni, hogy milyen körülmények közt élek. Anyám egyedül hagyott órákra, éhesen, átázott pelussal. Reggel megetetett, tisztába rakott, aztán délután, mielőtt apám hazaért volna a munkából, akkor esett haza,és előadta, hogy minden rendben. Mamám tudta,hogy nincs ez így, ezért féléves koromtól ő nevelt. Természetesen anyám vígsn le is mondott rólam. A megbicsájtás? Mire felnőttem, és nekem us lettek gyerekeim, addigra meghalt. De úgy megkérdezném tőle, hogy miért volt ilyen. Bár tudom, hogy milyen volt velem, mégis a választ kerestem sokáig, hogy miért, hogy megbocsájtsak. De ez már nem fog ösdzejönni.
tegnapelőtt 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!