Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hisztek a megbocsátásban?

Hisztek a megbocsátásban?

Figyelt kérdés

dec. 30. 21:27
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Részben.
Nem.
36 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
61%

Mi a megbocsátás?

Ha keresztényi, akkor az naív butaság.

Én a neheztelés elengedésében hiszek, mert aki bántott, azt nem kell újra szeretni (szabad akarat), nem kell a közelébe menni.

Mert helyén kell kezelni a dolgokat.

Tehát a neheztelést a saját lelki békénk érdekében el kell engedni éa helyén kell kezelni a dolgokat, legyen szó idegenről, családtagról, társról stb.

A fentieket sajnos nem tanítják, így meghasonlott a társadalom ebben az ügyben (vallás is rá tesz egy lapáttal).

dec. 30. 21:33
 2/30 A kérdező kommentje:
Kifejthetitek, hogy miért hisztek, vagy miért nem hisztek benne. Konkrét, személyes példákat is írhattok az életetekre vonatkozóan.
dec. 30. 21:36
 3/30 Fragments of Fantasy ***** válasza:
100%

Nem hinni kell benne, hanem mérlegelni, hogy van-e értelme és van-e bármi szükség arra az emberre az életedben akivel esetleg összevesztél.

A keresztényi pedig szerintem is egy baromság.. persze ha valakit ez nyugtat meg akkor legyen ebben a hiszembe, de attól még nem lesz egy jó/értékes ember, mert majd minden bűne megbocsátást nyer.

dec. 30. 21:57
 4/30 anonim ***** válasza:
Ebben hogy lehet hinni vagy nem hinni? Van olyan, hogy az ember megbocsát, ennyi.
dec. 30. 22:04
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

Úgy nem, hogy rám jön az öt perc és tádáám, megbocsátottam.

De ha van mód tisztázni, hogy mi történt, miért történt, mi volt a szándék, akkor utána el tudom engedni a neheztelést, igen.

dec. 30. 22:14
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magas az ingerküszöböm, de nagyon súlyos dolgot én nem tudok megbocsátani. Családon belül és kívül is ártottak nekem emberek, nem gyűlölködöm feléjük, de már nem az életem részei és többet nem is akarom hogy azok legyenek. Senki lábtörlője nem leszek, hogy ha egy dolgot elnézek, akkor majd azt hiszi a következőt is el fogom a jövőben.
dec. 30. 22:15
 7/30 anonim válasza:
100%

Erről a kérdésről egy idézet jut eszembe, amit egy filmben hallottam még évekkel ezelőtt:

" Mindig meg kell bocsájtanunk, de semmit sem felejthetünk."

Én így állok hozzá.

dec. 30. 22:23
 8/30 anonim ***** válasza:

Gyönyörű amit a 7-es írt.

Én is így gondolom. Személy szerint én azonban a megbocsátásnak is hosszú időt hagyok, ha kell. Előbb-utóbb megérik úgy is, hisz tudom, hogy a haraggal csak magamat mérgezem, de ha rögtön azt mondanám magamnak, hogy megbocsátottam, az rettentő álszent lenne.

dec. 30. 23:37
 9/30 anonim ***** válasza:
"A rosszakat el kell ítélni! Akik bűnösek, szenvedjenek!" (Gino majálisa)
dec. 30. 23:53
 10/30 anonim ***** válasza:
Igen és nem. Megbocsájtani mindenki saját magának tud. A vívódásaitól megszabadulhat, lelkifurkától, ilyesmik. De hogy másnak megbocsájtani, elvárni mástól a megbocsájtást... semmi ilyesmiben nem hisze...őő... nem is hit ez, nekem vam erről erős meggyőződésem, hogyan működik az ember, hogyan a gondolkodásunk. Nem működik, nincs jelentősége az ilyen irányú próbálkozásoknak.
tegnapelőtt 02:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!