Szerintetek mik azok a dolgok amik miatt sokkal jobb nőnek születni mint férfinak?

Nőként nem egyszer az az érzésem, hogy férfinak jobb lett volna születni. Miért?Ezért:(nyugi, másik részre is válaszolok)
-nem kell leguggolni a természetben, ha wc-zni kell (kis wc). Volt, hogy hosszabb úton mentünk, férfi volt a sofőr.Mondta, hamarosan megállunk. Megálltunk. Ő elvégezte állva a dolgát, én tartogattam a wc-t inkább. Nekem ülni kell, ha wc-ről van szó. És ki is kell törölni.
-férfiként erősebb lennék, jobban meg tudom magam védeni
-férfiként elmehetek kőművesnek, ácsnak, villanyszerelőnek, vízszerelőnek, míg ha nőként teszem ezt, akkor esélyes, kinéznek és esélyes, nem is bírnám hosszabb távon (50 kilós dolgok cipelését mondjuk)
-azt mondják, az ember tanuljon szakmát, ami jól fizet. Nőként minek tanuljak? Ácsnak? kőművesnek? klímaszerelőnek? Napelemtelepítőnek? Burkolónak? Ezek fizetnek jól, meg hasonlók.
-ha beüt a crach, akkor férfiként nagy eséllyel az ember képben van, hogyan kell festeni, hogyan kell háznak alapját megcsinálni. De nőként kb. azt is keresni kell, mi az a habarcs?
-nőként hiába érdekel a vízcsapszerelés, stb, kb elhajtanak,merthogy nő vagyok
-iszlám vallásnál én egy másodrangú ember vagyok
-egyesek szerint én asszonyállat vagyok, nem pedig ember
-egyesek szerint amiért nőnek születtem, kötelező szülni,és ha nem akarok, akkor kb hlye vagyok és genetikai selejt
-ha megyek este az utcán, tarthatok tőle, hogy megtámadnak, megerőszakolnak
Ja, 7sel valamennyire egyetértek. Nem vagyok szép, se csinos, szóval hátrányból indulok.
-nem mehetek be budhista/stb helyre, merthogy oda csak férfiak mehetnek be (talán zsidóknál is van, hogy Tórát csak a fiúk, férfiak olvashatnak)
De miért jobb nőnek születni?:
-nem várják el, hogy megállás nélkül cipeljek d*gnehéz dolgokat
-nem baj, ha nem értek a szereléshez, kocsihoz, focihoz
-nyugodtan sírhatok
-ha sorkatonaság van, kötelező besorozás, engem nem visznek el
-ha háború van, talán engem a katonák életben hagynak, hiszen csak nő vagyok
-felvehetek nyugodtan férfi ruhát, nyugodtan vásárolhatok férfias dolgokat, de fordítva ez kissé gázabb és kevésbé elfogadottabb
-ha van melled, szép vagy, akkor könnyebben találhatsz valakit, aki eltart
De ha választhatnék, inkább férfi lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!