Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Észrevettétek már, hogy a...

Észrevettétek már, hogy a világban az emberi jellemet nem lehet olyan egyszerűen megítélni, és felosztani jó és gonoszra mint ahogyan teszik?

Figyelt kérdés

Had mondjak pár példát.

A pszichopatákat általában gonosznak tartják, azonban olvastam róla, hogy egy részük sebészként helyezkedik el dolgozni. Vagyis, mint orvos, embereket gyógyít. Tehát a társadalom hasznára van.

Az érzékeny, segítőkész embereket meg jónak tartják. Azonban azzal nem számolnak, - és ez megyőződésem - hogy valaminek a hatására ezek az emberek is ki tudnak magukból fordulni. Mégis hány olyan eset volt már, hogy összejött valaki egy ilyen emberrel, aztán kiderült, hogy az félrelépett pl. az exével, stb.

jan. 24. 09:03
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hogy jön ide a vonzás törvénye? 😃
jan. 24. 11:18
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát hogy a jó vonzza a rosszat? Vagy nem tudom! 🤔😃
jan. 24. 11:21
 13/19 anonim ***** válasza:
jan. 24. 11:23
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Wow, mekkora életigazságra jöttél rá! Végre felnőttél, mostantól beléptél a nagybetűs életbe :D
jan. 24. 12:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Butaság. Szerintem sem ilyen egyszerű egy ember egy személy hogy felosszuk besoroljuk jóba meg rosszra. Besorolhatjuk valahova de az a mi döntésünk, lehet más másképp latja masképp ismeri.

Akkor már én is jövök egy nagy kedvencemmel :D Van Gogh urasággal ő valami olyasmit mondott , hogyha az emberek tenyleg rendesen ismernék egymást nem lenne istenítés és utálat.

Ez arra utal, hogy mindenkiben van ilyen olyan is amolyan is emilyen is.

Többségében szerintem azért itéljük meg az embereket, mert így próbáljuk megóvni magunkat esetlegesen "rosz emberektől".

Ezért alakultak ki a pletykák is mert így is próbáltak régen az emberek információt gyűjteni , hogy vajon a Józsi az tiszteséges férfi vagy olyan verőlegény,mint a béla. Aztán lehet az a vélemény születet, hogy verőlegény áá így üti úgy üti a nőket hát hallottam hogy a Katival is hogy bánt a Józsi. És igazából "csak" üvöltözni üvöltözött amikor hazajött a kocsmából.

Szóval embert besorolhatjuk valahova, de nem lesz pontos főleg nem személyiségjegy alapján.

Ember tettei alapján könnyebb elitélni és elhelyezni esetlegesen. A bíróság is így dönt számítanak a szavak bánja e bűneit kaphat enyhébb büntetést. De általában a társadalom azt tartja jó embernek aki segít a világnak. Pl.: pszchiopata sebész aki úgy születet hogy nincsenek érzései? Erről nem tehet ezért nem lehet rossz ember. Viszont úgy terelgették életútját a szülei hogy orvos lett ami egy elismert szép hivatás. Másokon segít bár nincsenek érzései mégis tesz a társadalmunkért más emberekért. Így nem mondanám rossz embernek az én nézőszögemmel.

Érzékeny segítőkész emberek sem tehetünk arról hogy ilyenek vagyunk :D de ha jó célra fordítjuk akkor a társadalom szerint nem lehetünk rossz emberek. Lehet majd a Niki nem fog kedvelni mert neki nem vagyok szimpatikus. És gondolhatok én is mást magamról besorolhatom magam valahova de amúgy meg nincs értelme.

Mert az emberiség komplex egy ember is komplex.

jan. 24. 13:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez a téma kifulladt, mert itt csak rossz emberek vannak!
jan. 25. 00:41
 17/19 anonim ***** válasza:
Hékás
jan. 25. 00:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Bélás
jan. 25. 00:53
 19/19 anonim ***** válasza:
XDDD
jan. 25. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!