Észrevettétek már, hogy a világban az emberi jellemet nem lehet olyan egyszerűen megítélni, és felosztani jó és gonoszra mint ahogyan teszik?
Had mondjak pár példát.
A pszichopatákat általában gonosznak tartják, azonban olvastam róla, hogy egy részük sebészként helyezkedik el dolgozni. Vagyis, mint orvos, embereket gyógyít. Tehát a társadalom hasznára van.
Az érzékeny, segítőkész embereket meg jónak tartják. Azonban azzal nem számolnak, - és ez megyőződésem - hogy valaminek a hatására ezek az emberek is ki tudnak magukból fordulni. Mégis hány olyan eset volt már, hogy összejött valaki egy ilyen emberrel, aztán kiderült, hogy az félrelépett pl. az exével, stb.
Igenis vannak rossz és jó emberek.
Az első pszichopatás sebészes példád is erősen sántít, mert egy ilyen embert abszolút nem is érdekli, hogy te élve, vagy halva kerülsz-e ki a kése alól. Őt csak az érdekli, hogy műthessen, mert ezért kapja a fizetését és már meg is érkeztünk napjaink rögvalóságához.
Szerintem Te alapból rossz ember lehetsz, mert az akarod belénkhipnotizálni, hogy mindanyian úgy gondolkozzunk, mint Te.
Pont most hallgatok egy előadást, ahol egy őrült majom, egy ember, azt akarja belém szugerálni, hogy Isten létezik és hogy az ember a számára legkedvesebb teremtménye. Ez az előadó tuti, hogy rossz ember, mert olyanról beszél tényként, amit nem is tud bizonyítani. Szóval egy rossz ember már tuti, hogy létezik és már borul is az állításod. (Az egyéb hazugságait inkább már meg sem említem, mert förtelmesek ettől az előadótól.)
Az az ember, akiben nincs meg a kételkedés érzésének fikarcnyi szikrája sem, tehát mindentudónak képzeli magát, az élet bármely területén is, az tuti, hogy rossz ember.
"Szerintem Te alapból rossz ember lehetsz, mert az akarod belénkhipnotizálni, hogy mindanyian úgy gondolkozzunk, mint Te."
Köszönöm szépen a véleményed, ezt bóknak veszem. 😁
Olvasva az írásod, az a véleményem, hogy én biztos vagyok abban, hogy te jó embernek tartod magad, de annál rosszabb vagy. Mivel a saját jelenlegi állapotodat sem ismered fel. Amikor Nietzsche arról írt, hogy óvakodjunk a jó emberektől, akkor szerintem az olyanoktól óvott minket, mint amilyen Te vagy.
További kellemes napot.
#4 Köszi az ítéleted felettem, jókívánságodat! Igazad van, igyekszem, hogy jó ember legyek és bocsásd meg nekem, hogy belepiszkítottam az ide felvázolt ideafelfogásod összképébe.
Ettől függetlenül neked is legyen felhőtlenül boldog a napod!
5-folytatása. A Nietzsche-i idézetben szerintem nem a "jó" szócskán lehetett a hangsúly, hanem sokkal inkább az "embereken".
Az azért mégsem lehet teljesen normális, aki inkább a rossz emberekhez akar kapcsolódni, a jók helyett. ;-)
Én bóknak vettem, amit írtál, szal nem kell bocsánatot kérned. Viszont nem sikerült értelmezned a #4-es komiban leírtakat, így nem cáfoltad, hanem megerősítetted az abbéli. állításomat. De köszi, szép napom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!