Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ebben az esetben egyből el...

Ebben az esetben egyből el kellett volna fogadnom a bocsánatkérést?

Figyelt kérdés
Nemrég összefutottam volt osztálytársammal, akivel nem kedveltük egymást, mivel ő engem mindig kicikizett, megalázott. Én átmentem az utca másik oldalára de ő szólt hogy várjál már, valamit mondani akarok neked. És miből gondolod hogy az engem érdekel, mondtam neki megállás nélkül. Végül mégis utolért és elmondta hogy tudja hogy milyen volt velem akkor, és hogy az elnézésemet kéri, ne haragudjak rá. Erre azt mondtam neki, mint akkor is, hogy meg tudod magyarázni miért kellett ilyen undorítóan viselkedned? Bántottalak valamikor valamivel? Sem akkor, sem most nem tudta megindokolni, annyit mondott hogy valamiért nem voltam/vagyok neki szimpatikus és ez valamiért ezt hozta elő belőle, hogy így reagáljon rám. Amúgy másra nem fújt, csak velem viselkedett így, de tőlem ez a mentalitás teljesen távol áll. Nem szóltam rá neki semmit, de most azt kérdezem, hogy x év megaláztatást el lehet intézni egy nem tudom mennyire őszinte bocsival? Ha legközelebb találkoznék vele, mondjam neki hogy meggondoltam és spongyát rá? Azért barátok nem leszünk, az biztos. Ti mit mondanátok?
ma 18:28
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
8 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem becsülendö töle, hogy ezt így elmondta és bocsánatot kért.

Nyilvan nem tudja meg nem történtté tenni az eseteket, de ezek szerint ö is belátta, hogy nagyon nem volt normális a viselkedése.

A helyedben elfogadnám a bocsánatkérést, és ezután ismerösként tartanám számon - ahogy írtad, nem barátként, de haragudni sem kellene rá ezek után.

(Egyébként sok kamasznál van olyan, hogy az otthoni vagy más helyen kapott nyomást, agressziót "továbbadja", mert nem tud mit kezdeni a helyzettel, nincs módszere a belsö feszültségek levezetésére. Nem mindegy, milyen volt a családján belüli helyzete, meg hogy miért nem tudta a helyzetet másként kezelni.

De szerintem neked is van egész biztos olyasmi kamaszkorodból, amire nem vagy büszke, legfeljebb nem ennyire negatív, de azért nem tartod utólag jogosnak)

Szóval én biztos adnék egy esélyt, márcsak azért is, mert jobb egy közömbös valaki, mint valaki, akivel szemben ellenséges vagy.

ma 18:41
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Ha lelkiismeretes ember lett belőle, akkor élete végéig bűntudatot fog érezni a piszkálásodért. A te kezedben van a labda, a te döntésed, hogy feloldozod-e alóla.
ma 18:46
 3/13 anonim ***** válasza:
25%

Bocsánatkérés az nem miattad van, hanem maga miatt.

Ő ezzel letud tenni magárol egy lelki terhet talán.

Az hogy te megbocsatasz neki vagy nem a te szuverén döntesed.

ma 18:54
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem az a lényege a bocsántkérésnek hogy a másik megbocsát e. Hanem hogy a bocsanatkérő levette magárol ezzel a büntudatát vagy karmáját vagy lelkiismeretét tisztította vagy akármi.

Soha nem a masikról szól a bocsanatkérés..

ma 18:56
 5/13 Senior Séf ***** válasza:
100%
Tudom, nem hiszed el, de amikor haragot dédelgetsz, magadat mérgezed a negatív gondolatok miatti kortizoltöbblettel. Magyarul: magadat bünteted más hülyesége miatt.
ma 18:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Tedd fel a kérdést itt a Gyakorin hogy az itt felhasználók közül akik iskolai szekálás áldozatai voltak, bocsánatot kért valaha a bantalmazójuk. Amikor látod, hogy mindenki nemmel válaszol, akkor látod majd, hogy ez nem semmi attól aki viszont bocsánatot kért tőled.
ma 19:04
 7/13 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek abban - bár sokan állítják - hogy a megbocsátás döntés kérdése. Szerintem érzések kérdése. Nem kell megbocsátanod többéves gonosz szekálást egyetlen mondat hallatán, a másik akarata alapján. De foglalkozni se kell vele, az idők során kiesik a látóteredből, minden jelentőségét elveszti. Akkor se fogsz megbocsátani, de nem fog érdekelni.
ma 19:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Én elfogadnám.
ma 19:05
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Já a sok hülye lepontozo.

Főiskolán tanitják hogy a bocsanatkérés magán a bocsánatkérőn könnyít. Es tökmindegy a másik hharagtarto e vagy nem továbbra is mert az már őt nem mérgezi így.

ma 19:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Tessék, kiírtam neked. Figyeld a szavazatokat. Ha lesz efy darab igen, holnap kacsatáncot járok mások szeme láttára. https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
ma 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!