Biztos nekem is megvan a magam hülyesége, nem tartom magam felsőbbrendűnek, csak érdekel. Én egész életemben karcsú voltam. Érzem és szeretem az ételek ízét, de sosem érzem azt, hogy kajából lenne meg a napi boldogságom akár egy része is. Emlékszem gyerekként is mindig mondogatták, hogy egyek már többet. Lassan is eszek a legtöbb emberhez képest. Nekem a kaja élvezete nem az, hogy minél hamarabb megeszem, hanem hogy akkor már minél tovább ízlelgetem.
Csak érdekel, hogy ezek hogy vannak az emberekben.
jan. 20. 08:31
1/8 anonim válasza:
Nem hiszem hogy ezt meg lehet magyarázni, aki enni szeret az eszik, lehet nem is az étel íze miatt, hanem mondjuk a rágás-nyelés folyamata miatt élvezi (ki tudja az agya hogy dolgozza fel ezeket). Ugyan így aki futni szeret az fut, aki játszani az játszik, stb. Dopamint termel a tevékenység, és csinálja hogy jól érezze magát.
jan. 20. 08:37
2/8 anonim válasza:
Mert ez is egyfajta függőség, mint az alkohol, drog, vagy bármi más. Ezért is van annyi kövér, mert a frusztárciójukat az evésben vezetik le. Ez okoz nekik örömet, boldogságot. Csak hát, amikor vége az evészetnek, akkor ugyanúgy megmarad a problémájuk.
jan. 20. 08:51
3/8 anonim válasza:
Gondolom kérdező még teenager vagy; mondjuk max 18-19.
Felteszem. élettapasztalatod nem nagyon van, hisz ha lenne, tudnád, sokaknak miért jelent annyit az evés. Olyan exogén momentumok voltak az életükben, amiket ezzel kezelnek hárító mechanizmusként.
jan. 20. 10:36
4/8 anonim válasza:
Szerintem olvass utána a neten, könyvtárban, hogy ennek mi az oka, itt ez ilyen napi hergelő/troll kérdés kategóriába csúsztál. Millió szakirodalom van már erről, de még az AI is segítségedre siet, ha kéred... 🙄
jan. 20. 10:49
5/8 Fragments of Fantasy válasza:
Én pl a depresszióm miatt híztam el nagyon, de azóta már lefogytam javarészt mindent amit lekellett. Az emberek nagyon nem egyformák.
jan. 20. 12:05
6/8 anonim válasza:
Mert ezerszer kulturáltabb és normálisabb dolog enni, mint mondjuk alkoholizálni, drogozni, verni az asszonyt, vagy gyógyszereket szedni. Ráadásul ha lemozogja az ember, akkor még csak el sem hízik. Ennyi.
jan. 20. 12:25
7/8 anonim válasza:
Nekem van egy alapbetegségem, ami az étkezést is befolyásolja. Alapból nagyon keveset, minimálisat eszek emiatt, csak ha biztonságban érzem magamat, akkor eszek jobban. Idővel rájöttem, hogy a munkámon kívül nincs igazán haszna/értelme az életemnek, így az étkezés - hiába is meredek téma nekem, de - ez is egy kisebb örömet okoz. Pedig nagyon vékony vagyok és rendkívül gyorsan eszek.
jan. 20. 18:28
8/8 anonim válasza:
7: az alapbetegséged fizikai vagy mentális? Úgy látom, hogy mentálisan se oké minden nálad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!