Mit csináljak, ha utálok élni?
Sokszor gondoltam már arra, hogy milyen jó lenne elaludni, és sose kelni fel. Régen gimisként még legalább élt bennem a remény, hogy majd egyszer csak jobb lesz felnőttként, de most sem lett jobb, sőt még rosszabb. Az iskolában még legalább egy kicsit érezhetem magam értékesebbnek mikor jobb jegyet kaptam, de munkanélküli felnőttként semmi jót nem kapok.
Rossz látni, hogy másoknak bejött az élet.
Ha valaki utál élni annak több összetevője lehet!
Nem biztos hogy attól szeretne élni ha lenne munkahelye.
Egy fokkal esetleg jobb lenne, de ez sem biztos. Nagyon sok embert a munkahelyén történtek készítenek ki idegileg. Aztán jön az hogy menjen másik munkahelyre, majd minden jobb lesz. Hogyne, persze, jó is lenne ha ez mindig így lenne.
Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Minden munkahelyen van minimum egy olyan ember aki csinálja a fesztivált. Minél több a nő egy munkahelyen, annál biztosabb (mondom ezt nőként) hogy van egy problémás egyed.
Szóval attól még nem lesz minden happy hogy van munkahelye a kérdezőnek. Főleg ha kisvárosban vagy falun él a kérdező ahol kihalásos alapon lesz csak munkája (vagy közmunka).
Sok más dolog is összejöhet egy ember életében amiért nem akarhat élni.
Ilyen pl: hogy magányos, egyedül egy fizetésből nem megy semmire, nem tud a szülőktől elköltözni a magas albérletárak miatt (nem akar mindenki többedmagával társbérletben nyomorogni főleg ha már nem 20 éves), csak azért nem akar párkapcsolatot hogy jusson valamire az életben (ne haljon éhen egy fizetésből), idős esetleg demens szüleit kell ápolni, esetleg neki van egészségügyi problémája, rossz a házassága de válás esetén nincs hová menni, stb, stb.
Attól hogy van munkája valakinek még önmagában ezzel nem oldotta meg a boldogságát. Sok más dolog is van ami miatt felmerülhet a halál gondolata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!