Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretitek a kávét?

Szeretitek a kávét?

Figyelt kérdés
jan. 9. 16:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
59%
18 jah biztos egészséges ha folyton többet ver a szíved mint kellene
jan. 10. 02:07
 22/61 anonim ***** válasza:
25%
Igen, csak aludni nem tudok tőle :D Valahogy túlérzékeny lettem rá.
jan. 10. 07:43
 23/61 anonim ***** válasza:
39%
21, akkor jvaslom véletlenül se sportolj vagy szexelj, azok is megnyomják a pulzust.
jan. 10. 09:08
 24/61 anonim ***** válasza:
69%
23: Annyi a probléma, hogy a rendszeres sportolás javít az egészségi állapoton és pont hogy alacsonyabb lesz tőle a nyugalmi pulzusszám- ellentétben a kávéval. Ja, és én nem ugyanaz a személy vagyok, mint a 21-es.
jan. 10. 09:24
 25/61 anonim ***** válasza:
48%

24, tudom. Csak gondoltam ha neki jogában áll baromságot írni, akkor nekem is:D

Önmagában az alacosny pulzusszám sem feltétlen jó. Az egészséges pulzu eleve egy tartomány, 72-80 ütés percenként. Nekem speciel 3 kávé hatására sem emelkedik efölé a pulzusom.

De igazából a pulzus önmagában nem jelent semmit. A kérdés az, hogy a vérnyomás hogy változik vele. Feleségemnek pl 90 körüli a pulzusa alapból és így van normális vérnoymása. Ha cöskken a pulzusa, csökken a vérnyomása, elkezd szédülni stb... Egy időben ő sem szerette a kávét, mert érezte, hogy megdobja a pulzusát és akkor meg azért ovlt rosszul... aztán kiderült, hogy csak az instant kávé okoz ilyet neki, a jó minőségű főzőtt kávé nem, az kimondottan kellemes módon hat rá.

De.... van egy ucat kutatás a témában és MINDEGYIK azat mutatta ki, hogy a kávé jó hatással van a szívre és érrendszerre. Szóval lehet itt félmondatosokat durrogtatni, attól még a tudományos eredmények nem ezeket igazolják.

jan. 10. 09:34
 26/61 anonim ***** válasza:
60%
25: Nekem pont egészségügyben dolgozó ismerőseim mondták, hogy a kávé az egyik legkárosabban ható dolog a keringési rendszerre. Én nekik hiszek, nem a kávéval foglalkozó cégek által pénzelt "kutatásoknak".
jan. 10. 09:39
 27/61 anonim ***** válasza:
48%

Aha.... Mert egy random orvos aki semmiféle kutatást nem végzett a témában, majd ő biztos jobban rálát, mint többszázezer embert vizsgáló kutatás. Egy simán egészségügyben dolgozó embernek nincs rálátása a dologra. GOndolj már bele!

Akármilyen poszton is dolgozik az egészségügyis ismerősöd, ő csak azokat látja, akik orvoshoz fordulnak, így reprezentatív mintával nem rendelkezik. Ráadásul a magyar egészségügyben még a dohányzás és alkoholfogyasztás is csak önbevallásos alapon van felmérve, a kávéfogyasztás meg konkrétan sehogy, szóval még az erősen torzított mintából sincs szubjektív információ begyűjtve.

Szóval konkrétan az egészségügyis ismerősre való hivatkozás nem több, mint a tekintélyre való hivatkozás nevű érvelési hiba.

Mintha a válóperes ügyvéd azt mondaná, hogy mindenki csak válni akar. Nála nyilván.

És tény, hogy léteznek cégek által megrendelt kutatások is, de mivel a téma baromi népszerű, így bőségesen akadnak olyanok is, amik nem köthetőek ilyenhez.

Itt egy kis boncolgatása a témának:

https://www.youtube.com/watch?v=VWIW7xuakW4&ab_channel=Tanul..

Ha nem ismernéd, a csávó jártas a tudományos témákban, nem szir-szar ragadozólapok forrásait használja.

jan. 10. 11:21
 28/61 anonim ***** válasza:
60%
Aki egészségügyben dolgozik, az ilyen dolgokat tanult több évig. Nagy baj lenne, ha még nekik sem lenne rálátásuk az ilyen témákra. De ha így meg vagy győződve az igazadról, akkor igyad csak a kávét. Jobb esetben a mások kárából is tanul az ember, rosszabb esetben még a sajátjából sem.
jan. 10. 11:32
 29/61 anonim ***** válasza:
55%

28, akik meg kutatásokat végeznek a témában azok nem csak hogy elvégezték az az alapot, amit a random egészségügyi ismerősök, hanem specifikusan beleásták magukat a témába, külön megtanulták a hiteles kutatás elvégzéséhez szükséges metodikákat..

...majd el is végezték az adott kutatásokat - jelen esetben bődületesen nagy mintán, csak amit az általam linkelt videóban felsorol, az milliós mennyiségű emberről szól - ezt más kutatók ellenőrizték, kétségbe vonták, újraellenőrizték.

Na melyik jártasabb a témában? Aki elvégzi az általános alapképzést, vagy aki ezen feül további tanulmányokat és kutatásokat végz? :D Nem nehéz kitalálni.

Én linkeltem hiteles forrásokat az érvem megtámasztására. Azon kívül, hogy ideböfögitek, hgoy káros, tudtok linkelni hiteles forrást?

És megelőlegezve: nem, az, hogy egyetlen ember elmondja, hgoy ez nem jó, de nem támasztja alá mérvadó kutatással, az nem minősül hiteles információnak. Tudományról beszélünk, nem hitről vagy véleményről.

jan. 10. 11:39
 30/61 anonim ***** válasza:
83%

28: Az nem kutatás, amit egy érdekektől vezérelt cég dob piacra. Sokkal inkább reklám az ilyen. Ezen felül a tudomány szerencsére fejlődik. Régen a dohányzást is egészségesnek képzelték egyesek.

De hát mondom: nem az én bajom az, hogy te kávézol. Nem nekem lesznek betegségeim tőle, meg nem én dobok ki százezreket egy felesleges baromságra.

jan. 10. 11:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!