Miért volt akkor probléma pár éve az "oltásellenesség"?
Én nem oltattam be magamat a Covid ellen.Pedig elkaptam és beteg is voltam rendesen.
Ismerősök, akik oltatták magukat, bizony szereztek maradandó mellékhatásokat is.Egyikükben az oltás teljesen összekuszálta a vérnyomását, azóta gyógyszert szed rá.Másoknál felerősödtek az allergiás tünetek , a legrosszabb viszont az, akik szívproblémákat hozott elő.
Utólag az kiderült,hogy nekünk volt igazunk, akik nem oltattak.
Egy vakcinát normál körülmények között évekig tesztelnek.A covid oltásokat, meg kihozták pár hónap alatt.Nem biztonságosak teljesen, semmi garancia nincs,hogy nem okoznak maradandó károsodásokat.
Ki vállalja a felelősséget érte?
Nézd kérdező, ezen a témán már ezerszer kiégettem magam, mint a mázasköcsögöt. Tudom, hogy ez egy hitbeli kérdés, és semmi értelme rajta vitatkozni, mindazonáltal a kérdésed alapján értelmesnek és viszonylag nyitottnak tűnsz.
Szóval leírnám neked a véleményemet, és annyit kérek, hogy csak olvasd el, gondolkodj el rajta, és mindketten lépjünk tovább, ne kezdjünk el vitatkozni. Nem azért, mert jaj, velem nem lehet, hanem mert ha ezen elkezdünk vitatkozni, az nem az érvek, hanem a meggyőződések vitája lenne.
"Utólag az kiderült,hogy nekünk volt igazunk, akik nem oltattak."
Semmi ilyesmi nem derült ki, egy egyszerű kognitív torzítás áldozata vagy. Az emberi elme úgy működik, hogy ha van egy elmélete, mindenben megtalálja a maga igazát. Ha egy oltott és egy oltatlan ember fekszik 40 fokos lázzal, akkor az oltott azt mondja, "még jó, hogy beolttattam magam, különben nem élnék", az oltatlan meg azt, hogy "na lám, egy kis láz, oszt ennyi volt, mellettem az oltott is elkapta".
Ugyanez történik a külső input feldolgozásakor is. Hogy egy ember váratlanul vérnyomásproblémákkal, allergiával, szívbetegséggel küzd, az totál természetes. Na de ha ez az ember oltott, akkor az mindjárt az oltás halálosságának a bizonyítéka.
"Egy vakcinát normál körülmények között évekig tesztelnek.A covid oltásokat, meg kihozták pár hónap alatt."
Ezerszer le lett írva, hogy ez így nem igaz. Mármint az állítás maga igaz, de a következtetés, hogy ez egy kiszámíthatatlan, kipróbálatlan valami, az nem.
Egy oltást megcsinálni valójában tényleg pár hónap, csak utána jön egy lassú és hosszadalmas protokoll. Ez a protokoll valóban sokkal gyorsabb volt, de nem azért, mert kevésbé volt alapos, hanem két okból.
1: bármikor lehetne sokkal gyorsabb valami engedélyezése, de normál időkben sokkal kisebb prioritást kap. A covid oltás engedélyezése kb olyasmi volt, mintha a szokásos BP-Belgrád úttal járó szopás helyett most az autópályát végig lezárják csak neked, kapsz egy teletankolt AMG mercit, a határátkelőnél meg úgy várnak a vámosok, mint az F1 boxban a pilótát.
2: a tesztelés leghosszadalmasabb része, hogy keríts többszázezer önkéntest, akik valamilyen juttatásért vállalják, hogy beolttatják magukat. Ez a lépés nem lett kihgagyva, hanem a korlátozás feloldásáért cserébe vállalták több millióan az önkéntességet, és mivel az 1-es pont is adott volt feldolgozni az eredményeket, így piszok gyorsan meglett, ami az engedélyhez kellett.
Szóval nincsen összecsapva semmi sem, csak a szokásos menet sokkal gyorsabban le tudott zajlani.
És a kérdésre, hogy miért gond az oltásellenesség. Az, hogy az emberek nem bíztak a korai oltásokban, és inkább nem vállalták, azzal nincs semmilyen probléma, ez mindenkinek egyéni döntése. A gond az, hogy ez nem csak a kezdeti covid oltásokra terjed ki, hanem általános tendencia, hogy egyre több ember van, aki inkább hisz fröcsögő online portáloknak, mint a tudóstársaságok hivatalos állásfoglalásának. Az viszont nagyon komoly probléma.
Főleg mert átment a kormány által zsarolásba a dolog, pl bizonyos munkahelyeken, illetve az emberek pánikoltak és hagyták magukat leszúratni az alig tesztelt rohanvást összetákolt cuccal, hogy mehessenek tömegrendezvényre, strandra stb, mert nem tudtak várni pár hónapot, mire úgyis végleg eltörölték a korlátozásokat, a gazdaság úgysem bírt volna többet.
Én nem oltattam be magam soha, és kovidos sem voltam, és a párom sem.
Egyébként több ismerősömnek lett baja az oltás után, akik előtte teljesen egészségesek voltak. 1nek lett szívritmuszavara, 3 pár hónapon belül stroke-ot kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!