Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet elviselni a klikkes...

Hogy lehet elviselni a klikkesedő vidéki "rasszistákat" egyetemen?

Figyelt kérdés

Egy vidéki városban vagyok egyetemista, ahol az emberek felfogása is vidékies.

Megfigyeltem, hogy irtózatosan rasszisták, és úgy bánnak a "gyüttment" magyarokkal is, mintha más fajhoz tartozó élőlények lennének...

Emiatt nem szólok hozzájuk, nem barátkozom már velük.

A legidegesítőbb az, amikor a faluból származó, komplexusos gyerekek az egyetemen úgy néznek rám, mintha nekem nem is lenne jogom ott lenni, vagy mintha ki akarnának tagadni a létezésből. Úgy, hogy soha életben nem váltottak velem egy szót sem.

jan. 8. 12:36
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Hat ha nekes Debrecen szebb, akkor az izleseddel sulyos gondok vannak.
jan. 9. 19:10
 32/41 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem elég lenne levenni a rózsaszín szivárványos felsőt. Mert elmondás szerint inkább látnak valamit amit mi nem.
jan. 11. 18:05
 33/41 A kérdező kommentje:

Én is látok valamit. Hogy a vidéki embernek kell egy "erős vezető", aki irányítja őt... sajnos minden csoportban, így a tankörömben és a debreceni munkahelyemen is volt 1-2 nagypofáhjú, hangos csoportvezető szociopata, akik hangadók voltak, a többiek meg birkaként követték őket, mint O1G-t a retekceni népség. Na most, ők kinéztek valakit az újak közül, és azt kiPC-zték. Ezt jól láttam a munkahelyemen kívülről is, amikor nem én voltam az áldozat, mert többen is voltunk újak. Mire engem cseszegettek volna, meg már felmondtam. Sajnos az egyetemen ez nem ilyen egyszerű. De majd átjelentkezek másik csoportba.

Az mindenesetre nekem érdekes, hogy Pesten az egyetemen és a munkahelyemen nem volt ekkora klikkesedés, meg "bégetés", mint itt.

jan. 11. 18:20
 34/41 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező menj el fengsuizni, az való neked, ott a butorokat is okolhatod a sajat balfxsod miatt...
jan. 14. 23:43
 35/41 anonim ***** válasza:
50%

Azért az ország második legnépesebb városát mezővárosnak nevezni csak rólad mutatja meg, hogy mennyire tudatlan vagy. Mellesleg egy ideig Debrecen volt az ország fővárosa.

Te egyszerűen csak nem érzed ott jól magad, eleve előítéletes vagy bárkivel szemben, aki nem Budapesten él, ezért nem is nagyon tudnád magad jól érezni sehol. De ez a te problémád, nem az ott élő embereké, és nem is velük van a baj.

jan. 15. 12:23
 36/41 A kérdező kommentje:

"Mellesleg egy ideig Debrecen volt az ország fővárosa"

Csak kényszerfőváros volt. Ha a ló nem elérhető, akkot a szamár is jó alapon.

Eleve a 19. században megszűnt a mezőváros hivatalos jogi fogalomként, tehát ha ti ezt komolyan vettétek, és nem éreztétek az irodalmk túlzást, ott nem velem van probléma.

jan. 15. 12:31
 37/41 anonim ***** válasza:
64%

Te nem azért tanulsz Debrecenben? A ló nincs alapon?

Pestre hülye vagy, ELTE, CORVINUS, stb???

Írhatunk mi neked bármit, úgy vagy hülye, ahogy vagy...

jan. 15. 13:19
 38/41 A kérdező kommentje:
Ja azt hozzátenném, hogy főleg azzal van a bajom, hogy a vidékiek csak a "rangért", társadalmi szerepért tisztelik a másikat. Vagy pont ellenkezőleg, azokkal bunkóznak, akiknek valamilyen különleges rangjuk van (pl. dr). Ezzel szemben, annak kellene alapnak lennie, hogy mindenkit tisztelünk kölcsönösen, ami pl. a "belpestieknek" csúfolt közegben meg van. Meg nem fintorgunk nyíltan a másikra bármiféle világnézeti eltérés vagy testi fogyatékosság miatt. Ez az alapviselkedés a vidékieknél egyáltalán nincs meg, sőt szerintük meg kellene ölni vagy verni ezt meg azt a tanárt, mert utálják... stb. Egy hallgatótársam szerint ez teljesen bevett "szófordulat" pl. Szatmárban. Én meg nyilván nem fogok "ilyenekkel" jólnevelt módon bánni.
jan. 15. 16:27
 39/41 anonim ***** válasza:
Kérdés jelentve...
jan. 15. 16:33
 40/41 A kérdező kommentje:
Szoval csak forditva lehet sztereotipiaskodni... "becsuletes videki" parasztgyerek barkit szidhat, forditva nem. Akkor jelentsd!
jan. 15. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!