Hogy lehet elviselni a klikkesedő vidéki "rasszistákat"
egyetemen?
Figyelt kérdés
Egy vidéki városban vagyok egyetemista, ahol az emberek felfogása is vidékies.
Megfigyeltem, hogy irtózatosan rasszisták, és úgy bánnak a "gyüttment" magyarokkal is, mintha más fajhoz tartozó élőlények lennének...
Emiatt nem szólok hozzájuk, nem barátkozom már velük.
A legidegesítőbb az, amikor a faluból származó, komplexusos elmebeteg nevelést kapott gyerekek az egyetemen úgy néznek rám, mintha nekem nem is lenne jogom ott lenni, vagy mintha ki akarnának tagadni a létezésből. Úgy, hogy soha életben nem váltottak velem egy szót sem.
20 Nem ertek azzal egyet, hogy ehhez ennek semmi koze. Szemelyisegzavaroknal is leirjak szakemberek, hogy a szociokulturalis tenyezoket is figyelembe kell venni. Es bizony nagyon mas egy 8 altalanost vegzett, meg egy ertelmisegi csalad viselkedese, gondolkodasmodja is. Olyan, mintha errefele nagyon kifordult lenne az emberek neveltetese es a vilagnezet, raadasul ez nem csak ez agyszulemenyem, mert tobben masok is mondtak, akik nem ide valosiak, pl a szomszedom, hogy az itteni emberek s.fejek. Pecsi diakmunkas kollegaim is ki voltak kozositve. Van egy masik ismerosom is, aki szokott tavmunkaban beszelgetni debreceniekkel, es o is par honapja mondta nekem, hogy szte nagyon "atkozott" egy resze lehet az az orszagnak, mert eleg furak az emberek itt.
tegnap 16:59
22/31 anonim válasza:
Jártam vidéki (szegedi) egyetemre meg pestire is, szerencsére nem igen találkoztam rasszistákkal :D
Sztem a kérdés amúgy csak unalomból űzött provokáció.
tegnap 17:15
23/31 anonim válasza:
Nem lehet hogy a Debreceni egyetemisták tudnak ékezeteket
írni ellenben veled? :D
tegnap 17:41
24/31 A kérdező kommentje:
#23 Mint olvashattad (már ha tudsz), korábban írtam ékezeteket is... de azért muszáj belém kötnöd, nyilván a vidéki kisebbségi komplexusod miatt. Ami tény, az tény, hogy innen sokan költöznek nyugatra, csak az igénytelenebb fajta marad helyben. Nem véletlen, hogy annyira fideSS-es jobber mezőváros.
tegnap 17:45
25/31 A kérdező kommentje:
Ja és volt az alföldi származású Karikó Katalinnal is egy újságcikk interjú a COVID alatt, pont erről beszélt, hogy milyen putris mucsai bunkók laknak erre, akik miatt nem tudott volna a karrierjében kiteljesedni, mert folyamatosan elnyomták. Sajnos, azt a cikket azóta átírták vagy törölték, működik a cenzúra. Gondolom, sérti egyesek büszkeségét. :( Pedig a Nobel-díjasaink sem Magyarországon érték el a sikereiket, ez sokat elárul "rólunk".
tegnap 17:48
26/31 anonim válasza:
Én Debrecenben tanultam, és csak pozitívumokat tudok írni.
Nagyon kedvesek voltak velem már a legelső perctől, pedig nem gazdag családból származtam.
Életem legszebb időszaka volt a Debreceni, szóval inkább veled lehet valami baj. :)
tegnap 17:57
27/31 A kérdező kommentje:
"szóval inkább veled lehet valami baj"
Vagy rossz társaságba keveredtem (?). Pl. a helyi kisboltban tök hülye és bunkó volt az eladó, aztán a vidéki lakótársam azt magyarázta nekem szintén, hogy csak én vagyok túlérzékeny, meg én problémázok. Közben annak a kisboltnak a google értékelés 1-2 között van és egyfolytában áradnak a panaszok, hogy nagyon bunkó nőszemély az eladó.
tegnap 18:07
28/31 anonim válasza:
Debrecen, mint mezőváros 😂
ma 14:04
29/31 A kérdező kommentje:
Mert nem az? A gyárakon és az egyetemen kívül egy nagy falu, sík szántóföldekkel körülötte. Még történelmi-földrajzi látnivalói sincsenek, a sárga, uncsi nagytemplomon kívül.
ma 14:18
30/31 A kérdező kommentje:
Ja meg még váruk (várromuk) sincs, ahhoz képest, hogy "VÁRos".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!