Hogy lehet elviselni a klikkesedő vidéki "rasszistákat" egyetemen?
Egy vidéki városban vagyok egyetemista, ahol az emberek felfogása is vidékies.
Megfigyeltem, hogy irtózatosan rasszisták, és úgy bánnak a "gyüttment" magyarokkal is, mintha más fajhoz tartozó élőlények lennének...
Emiatt nem szólok hozzájuk, nem barátkozom már velük.
A legidegesítőbb az, amikor a faluból származó, komplexusos gyerekek az egyetemen úgy néznek rám, mintha nekem nem is lenne jogom ott lenni, vagy mintha ki akarnának tagadni a létezésből. Úgy, hogy soha életben nem váltottak velem egy szót sem.
9+10. Te ugyanaz a beteg ember lehetsz.
Már első óra óta, amikor még nem is ismertem őket, úgy kezelnek, mint valami UFO-t. Ugyanebben a városban, a diákmunkás munkahelyemen meg amikor közéjük mentem és megpróbáltam velük beszélgetni, akkor elhallgattak... utána mikor távoztam, újra beszéltek. Sőt meg is loptak, a hűtőből az egyik cuccomat megették.
"holott egy pesti egyetemre nem sikerült bekerülni"
De sikerült, csak direkt váltottam, mert mint említettem, itt könnyebb megcsinálni egy tárgyat a számonkérési forma eltérősége miatt. Sokan jönnek át nhéz budapesti képzésekről vidékre, nem csak én, tőlük vettem az ötletet. Az, hogy ez fáj mások egójának, attól még nem engem kellene kiközösíteni, abuzálni.
Ja és azt még hozzátenném, hogy ugyanitt tapasztaltam az egyetemen
- hogy a vizsgáztató tanár megalázóan beszélt egy külföldi lánnyal előttem
- hogy az utcán egy néger hallgatót ököllel fenyegetett az egyetemi kültéri takarító, csak mert elment mellette.
És akkor velem van a probléma. :))
Kérdező, itt te vagy az aki általánosítasz, előítéletek mentén beszélsz róluk.
Az, hogy idegenként közéjük mész és félbehagyják a beszélgetést amit egymás között folyttattak, miért is gondolod, hogy azért van, mert vidékiek?:D Ez az alap kb minden közösségben...
Kibeszélik a cigányokat? Na, a itt Pesten ilyet biztos nem tenne senki:D
Kilopják a kajádat? Biztos azért, mert videékiek...
Teljesen értelmetlen ez az egész. Felhúztál egy elméletet, hogy ők milyen primitív vidéki népség és minden jelenséget erre húzol rá, pedig ezek egyesével láthatóak, hogy pont ez megy a fővárosban is, tehát semmi köze a vidéknek ehhez.
Itt te vagy az, aki fölényes városiként viselkedik.
Én Bp. mellől járok pesti egyetemre. Akárhányszor elvitt az élet vidéki nagyvárosokba, úgy éreztem, hogy külföldön vagyok, annyival normálisabbak, kultúráltabbak és előzékenyebbek voltak az emberek. Konkrétan éreztem magamon, hogy én hiába vagyok normális és kedves itt Pesten, itt én vagyok a bunkó pesti :D Pestre viszont "túl" jó vagyok, ott megfulladok, ha nem könyöklök és gázolok át mindenkinek
Szerintem ne add fel, próbálj más társaságot is keresni:)
"Ha nem vagy troll"
Azt nem vagom, miert kell provokalni. Te is videki vagy? :)
Am igen, elismerem folenyes vagyok en is, es kicsit eloiteletes mar veluk szemben, de hidd el, eredetileg nem voltam az. De annyi serelem ert toluk, hogy mar csak utalattal tekintek erre a varosra.
18, a gond az, hogy egyéni sérelmekre úgy tekintesz, mintha azoknak az oka az lenne, hogy milyen településen vagy. Pedig amiket leírtál, azoknak semmi köze ehhez.
Mintha én azért írnék ide, mert barna hajam van. Az van, de a válaszomat nem kell egyből a barnahajúak számlájára írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!