Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire normális, ha egy...

Mennyire normális, ha egy ismerősöm a barátjával elutazik karácsony előtt több hétre Thaiföldre?

Figyelt kérdés
Magyarul csak a barátjával, család, szülők nélkül egy teljesen más kultúrájú, vallású országban "ünnepli" meg a szent karácsony ünnepét, nem családi körben. Nem gondoljátok, hogy ez egy picit önzőség a részükről? Egy fokkal jobb lenne, ha a szülők is ott lennének, de ez így elég fura. Valahogy nekem nem is lenne kedvem ilyenkor melegebb tájra utazni. Mit gondoltok erről?

jan. 6. 09:48
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
22%

Kerdezo te kije vagy ennek az ismerosnek?

Parja, baratnoje, testvere rokona?

Kimegy valakivel bulizni meg rvazni, szorakozni… en is ruhellem a karacsonyt, legszivesebben elbujdokolnek ilyenkor vhova 2 hetre..,

Uh igaza van az ismerosodnek szerintem

jan. 6. 15:33
 32/41 anonim ***** válasza:
38%
Jól teszi/tette.
jan. 6. 16:34
 33/41 anonim ***** válasza:
57%
Nem hogy örülnél neki, hogy egy embertársad megteheti. :)
jan. 6. 17:09
 34/41 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen normális. Az egyik kommentedben soroltad, hogy mert a bethelemezés, az éjféli mise stb. Nem vagyok keresztény nekem sose volt ilyen és nem is hiányzik. Szeretek a családommal lenni, de simán elmennék 2 hétre máshova “karácsonyozni”.

Itt benned van a hiba, miért foglalkozol velük? Az ő dolguk.

jan. 6. 17:20
 35/41 anonim ***** válasza:
34%

Az éjféli miséről tudom, hogy létezik, a Diótörő meg egy Barbie mese. A többiről fingom nincs, mit jelent és nem is érdekel, mert ateista vagyok és a családomban sem gyakorolja a vallást ilyen szinten senki, tehát ők sem ismertettek meg ezekkel.

A karácsony nálam a minőségi együtt töltött idő ünnepe a számomra fontos emberekkel.

jan. 6. 22:47
 36/41 A kérdező kommentje:
A Diótörő egy orosz opera, amwly egy német karácsonyi történetre íródott.
jan. 6. 22:56
 37/41 anonim ***** válasza:
65%
És szerinted ezt minden keresztény megnézi Karácsonykor?
jan. 7. 04:22
 38/41 anonim ***** válasza:
76%

Kérdezi, A Diótörő műfaja balett, de ne zavartasd magad.

#37 Egy fenét...

jan. 7. 13:48
 39/41 anonim ***** válasza:
43%
Amúgy meg a karácsonyi tradíciók megtanulása nem helyhez kötött, legalábbis azoké, amik széles körben elterjedtek. Pl. nem keresztény családban felnővé én kb. filmekből hallottam betlemehezésről, kántálásról meg amerikai filemkből, kb. Énekelni simán karácsonyi dalokat, elmondani karácsonyi verseket meg jéééé, hát lehet ám Thaiföldön is. A Diótörő balettet meg a legtöbbször nem konkrétan karácsonykor adják az Operában meg a színházakban, így simán meg tudja nézni a gyerek egyszer az utazás előtt. Felvételről meg a külföldi úton is. Ajándékozni szintén lehet külföldön is. Beiglit meg szaloncukrot enni is, elfér az a bőröndben.
jan. 7. 14:23
 40/41 A kérdező kommentje:
Valóban balett igen, de az operában játsszák. Nsm melleeg mi köze a kereszténységnek az operához?
jan. 7. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!