Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire normális, ha egy...

Mennyire normális, ha egy ismerősöm a barátjával elutazik karácsony előtt több hétre Thaiföldre?

Figyelt kérdés
Magyarul csak a barátjával, család, szülők nélkül egy teljesen más kultúrájú, vallású országban "ünnepli" meg a szent karácsony ünnepét, nem családi körben. Nem gondoljátok, hogy ez egy picit önzőség a részükről? Egy fokkal jobb lenne, ha a szülők is ott lennének, de ez így elég fura. Valahogy nekem nem is lenne kedvem ilyenkor melegebb tájra utazni. Mit gondoltok erről?

jan. 6. 09:48
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
81%
Akkor te töltsd időt a szüleiddel, de ne szólj bele mások életébe, hogy nekik hogy kellene élniük. Undorító szokás.
jan. 6. 11:10
 22/41 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen normális, érezze jól magát!
jan. 6. 11:15
 23/41 anonim ***** válasza:
73%

#20 Igen, teljesen más a két szituáció, ezt mondtam én is. Ha épp felnőttél, fiatal testvéreid vannak, akkor még normális az is, ha pártól külön ünnepelsz. 30 felett viszont már jó eséllyel hosszabb ideje élsz saját életet, az a normális, ha a saját szűk családoddal töltöd a karácsonyt (pároddal és ha van, gyerekeitekkel) aztán 25-28 vagy ahogy sikerül, opcionális családlátogatás közösen (szülők, tesók, unokatesók stb).

Ha meg komoly a kapcsolat, akkor igenis fontosabb a párod mint a szüleid (ez az élet rendje, ez a normális, lehetnek akármilyen jók a szüleid). Igen, fontos, hogy tudj időt tölteni az idősödő szülőkkel is, de nem muszáj pont karácsonykor. Meg a te szüleid idősödők, lehet ennek a barátnak még egészségesek, fiatalosak a szülei.

Megint más ha az épp megözvegyült szülőt egyedül hagyja valaki. De egy idős pár tök jól el tud karácsonyozni kettesben is (szenteste), aztán úgyis családlátogatások vannak és +-2 ember nem számít annyira. Jönnek unokatesók, harmadnagybácsik stb.

Minden család máshogy csinálja. És egyáltalán nem önző dolog az, ha valaki a párjával tölti a karácsonyt. Pláne 30 felett, ez a normális

jan. 6. 11:15
 24/41 anonim ***** válasza:
71%
Hidd el, kérdező, mindenki el tudja dönteni önállóan, hogy hogyan akar élni, senkinek nincs szüksége egy “önjelölt karmesterre”
jan. 6. 11:54
 25/41 Girlll3 ***** válasza:
71%
És ha rosszban van a szüleivel?
jan. 6. 11:55
 26/41 anonim ***** válasza:
54%

Nem. Neked az a bajod, hogy nem vittek magukkal megnézni a thai qvákat???

Majd később karácsonyoznak, vagy már letudták. Meg aztán nem mindenkinek hiányzik a családi cirkuszolás, ami ilyenkor megy.

jan. 6. 12:46
 27/41 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, te szűz vagy ugye? Egyébként felnőttként a gyereked fontosabb, mint a szülőd. És mindenki többre megy az élményekkel és vilaglatassal mint a betegem lesésével.
jan. 6. 12:48
 28/41 anonim ***** válasza:
64%
Fogadd el, hogy az, ami neked fontos, nem ugyanolyan fontos más embereknek.
jan. 6. 13:13
 29/41 anonim ***** válasza:
62%
Én pont azért szeretek itt élni Thaiföldön, mert az emberek nem szólnak bele egymás életébe, hanem saját magukkal foglalkoznak.
jan. 6. 13:28
 30/41 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem teljesen normális dolog. Én nem szeretem ezeket az erőltetett hagyományokat meg azt a tempót sem, hogy a család mindenek előtt és kb. mindenkinek felelj meg, csak saját magadnak nem. Nyilván karácsonyoznak a családdal is vmikor (az még rossz, amikor anyu-apu kivégja a díszhisztit, hogy nem 24-én meg 25.én látogatják őket meg)... de ha ők a szeretet ünnepét egymás szeretetével akarják megünnepelni és egy utazással, ami a közös hobbi, sztem teljesen oké.
jan. 6. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!