Hogyan kezelitek a családi ebédeken az idős rokonoknak a "régen minden jobb volt" típusú, véget nem érő sztorijait?
Mostanában látni szoktam ilyen iszonyat béna AI-generált képeket disznóvágásokról meg hasonlókról, és kezd egyre röhejesebbnek tűnni a jelenség a kommentek alatt 😄
Valamint gyerekkorom óta feltűnt, hogy az idősebb rokonaim gyakorlatilag már semmiről nem hajlandóak beszélni ami a mostani időket érinti (vagy ha igen, akkor csakis rosszakat tudnak mondani), hanem minden egyes családi ebédnél azt kell hallgatni hogy ők hogyan tömték a libát, meg a falu végén kinek volt disznója, meg ehhez hasonló történeteket
Miért megy ugyanez az ilyen AI-generált sz*r posztok alatt is, hogy az idősebbek ezzel "flexelnek" hogy régen minden jobb volt, és a mostani generáció egy okaveszett, reménytelen sz*r népség? 😄
AI generálással látatlanul megvádolni másokat csak azért, mert képtelen vagy azonosulni azzal, hogy régen igénytelenebb volt minden, szűkebbek voltak tényszerűen a lehetőségek, de volt társasági élet, nem kifejezetten etikus magatartás. Ez a te fantáziátlanságodról, másokat szándékosan sértő módon tudatlan magatartásodról bizonyítvány, semmi egyéb!
Azt is figyelmen kívül hagyod, hogy a "bezzeg időkben" nem tették, nem merték megtenni azt tömegesen emberekkel, hogy napi szinten pumpálták feljebb és feljebb az árakat - több ezer évre előre legyártott indokok medrében, - miközben napi szintű szélhámosságként kénytelenek megélni az emberek, hogy az egyre kisebb tápértékű élelmiszert egyre kisebb kicsomagolásokban és és ezzel szemben egyre drágábban tolják az emberek képébe. Emlékszel-e még azokra az időkre, amikor három tojásból készült rántottával és két friss zsemlével megfizethető és laktató reggelivel lehetett kiállni? Na csak azért kérdem ezt meg tőled, hogy próbáld meg most ugyanezt a mutatványt, - most ugyanis ez már az, mégpedig a cirkuszi minősítésűből!
Az emberi kapcsolatok sem úgy működtek, mint most, hogy a telefonjaikat b@szogatva sétálnak bele az utcán emberek elkerített munkagödrökbe, hanem írtak, telefonáltak egymásnak, beszélgettek egymással az elérhető közelségben tartózkodó emberek és utána jártak azoknak a kapcsolataiknak, amelyek fontosak voltak számukra, személyesen ápolták azokat. Az ország távoli pontjain lakó rokonok meghatározott időközönként meglátogatták egymást - és nem csak a temetésekre jártak utánfutóval, mint manapság, hogy mit lehet azonnal elvinni az elhunyttól! Sőt, a látogatások alkalmával olyan ajándékokat vittek egymásnak, amely tájjelegűen finomabb, jobb volt, mint a látogatott lakókörzetében! Furcsa, ugye? Hogy is ne lenne az! :)
Mndjuk mert valóban egy tudatlan, éketképte nagyon
nyomorék generáció alakult ki.
A korosztályotok fele depressziós, a másik fele oedig telefon függő.
"A korosztályotok fele depressziós, a másik fele oedig telefon függő."
A családban szinte örökletes betegség az alkoholizmus, ami talán végre velünk, fiatalokkal kihal (én már egyáltalán nem iszom).
Ja, de persze inni olyan férfias meg magyar dolog.
én 51 vagyok, nem tudom ez öregnek számít-e, de már az én fiatalkoromban is ment a melldöngetés, hogy a mai generáció mekkora sz.r. Vagyis a kb 40 évvel ezelőtti....
Egy biztos, csajozni akkor lehetett, és sokkal jobb volt.
Az új technyikákan én üdvözlöm, van összehasonlítási alapom, a régi cuccok elég viccesek manapság. Na olyan áruk is van, a fene tudja miért.
Retro eszközök lassan milliós áron.....vicc.
Most meg vettem egy 8 magos vackot 5 ezer pénzért.
"Régen" megvettél egy számítógépet 1 éves fizetésedből, 1 autóra meg életed végéig várhattál.
Én ilyenkor mindig elmondom, hogy a mai világ és generáció(k) többnyire az ő generációjuk terméke, így ha valami nem tetszik nézzenek magukba ¯\_(ツ)_/¯
Általában erre nem tudnak mit reagálni. Amúgy meg a régi sztorizgatások nem zavarnak, sőt érdekel is, illetve ha eléggé figyelsz, akkor vissza tudod mondani, és zavart tudsz kelteni az erőben.
Például jajj ők mennyit dolgoztak, 3 munkahelyük volt, stb. stb., akkor megszoktam kérdezni, és melyik helyen mennyit is aludtak a műszakban? Meg mennyit dolgoztak a valóságban, amikor az első 2 órában mindenki csak kávézott, az utolsó 2-ről meg el lettek engedve? "Dehát ez nem így volt, honnan veszem?!?" Ti meséltétek... És akkor csönd :D
Az jobban zavar, amikor az én korosztályomat szidják, de lassan mindenkit egy kalap alá vesznek, aki náluk fiatalabb. Huszonévesen sehol nem vagyok azokhoz a 40 évesekhez, akiknek iskolás gyerekeik vannak pl. De nekik mindenki "fiatal". Na ez jobban zavar. Van hogy érvelni kezdek, van hogy hagyom, mert van benne igazság vagy mert amúgy sem tudok a véleményükön változtatni.
9
Mi köze a genetikához itt bármihez? 1 generáció alatt szerinted mennyit változik egy fajnak (Homo Sapiens) a genetikai állománya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!