Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mit àrul el az emberről ha...

Az mit àrul el az emberről ha kb nincs alàìràsa(mindig más kb csak ìrjam alà valahogy, bankban nem tudtam egymás utàn ugyan olyan alàìrást kiadni)?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem árul el. Nem volt rá szüksége túl gyakran, így nem is gyakorolta a használatát. Akinek szüksége van rá, ő is külön kitalálja magának és utána megtanulja, ez nem egy spontán dolog.
tegnapelőtt 17:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Igazából mindegy, amíg nem kötsz bele valamibe, hogy ezt nem te írtad alá. Ilyen ügyeknél lehet fontos, hogy egyformán írj alá, mert akkor könnyebb bebizonyítani ha nem te voltál. Amúgy a bank se olyan szigorú, egyszer kellett papír alapon utalnom már több mint 10 éve, akkor 2 éve volt meg a számlám és már nem emlékeztem, hogy pontosan milyen aláírásmintát adtam, a nagyjából szokásos módon aláírtam és simán elment az utalás.
tegnapelőtt 17:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Találj ki csak valamit.. senkinek az aláírása sem 100%-ban ugyan olyan mindig.. egyébként nem gond, régen nekem sem volt.
tegnapelőtt 17:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A bankban éppen azért kell számlanyitáskot 10-szer aláírni, hogy az eltéréseket ki tudják küszöbölni.

Ez föleg nem azért kell, hogy elismered-e sajátnak, hanem a bank nem fogadja el hivatalosnak, ha teljesen másmilyen.

Egyébként meg segít, ha gyakorolod otthon magadnak, minden nap 10-15-ször leírod egy papírral, úgy idövel kialakul egy jellegzetesebb forma.

tegnapelőtt 18:02
 5/8 Metionin ***** válasza:
Nincs mindenkinek külön aláírása, sokan csak simán leírják a nevüket. Tipikus aláírás azoknál alakul ki, akiknek sokszor kell aláírnia de lehetetlen mindig egyformán aláírni. A mostani nekem is úgy alakult ki, bár nem sokban különbözik a sima kézírásomtól. Meg nagyban függ attól is, hogy mivel és milyen helyzetben kell aláírnom. Pl. a legutóbbi személyimen elég ronda lett, mert egy tableten kellett aláírni, a toll meg nem fogott, az ügyintéző meg mondta, hogy erősen nyomjam rá, csak úgy érzékeli. Hát, nem is úgy néz ki, mint a korábbi, simán papírra vetett aláírásaim. Meg gyerekkoromban amikor az első diákigazolványt kaptuk, asszem harmadikban, aláírtam a papírt és a nő visszaadta, hogy mi ez az írás, írjam alá "normálisan". Nem értettem mi baja, aztán közölte, hogy úgy kell aláírnom, mint ahogy az iskolában tanítják, nem "fantázia írással". Az eredeti kézírásom, amivel jóval iskolakezdés előtt megtanultam írni, jobbra dől. Elsőben ezen kiakadtak és vért izzadva, naponta órákat gyakorolva meg kellett tanulnom a hülye "gyöngybetűket". Szerencsére harmadiktól a kutyát sem érdekelte, hogy döntöm-e a betűt, így bátorkodtam úgy leírni a nevem a diákos papírra, erre nem fogadták el, hanem nyomtattak egy új papírt, ahova az előírt módon kellett leírni a nevem és az volt az igazolványomon végig, pedig tökre nem is úgy írok. Szerintem akkor utáltam meg először a bürokráciát :D
tegnapelőtt 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:
2# Nekem más tapasztalatom van. Exemmel mentünk bankba, ő intézett valamit, kb zárás előtt fél órával mentünk, de ilyen 45-re eljutottunk oda, hogy na akkor csak digitális aláírás és kész vagyunk. Aha, 55 körül még ott ültünk és bíztattam, hogy csak menni fog, még van pár perce, mert a rendszer folyamatosan visszadobta, hogy nem egyezik az aláírása azzal, amit egyszer felvettek. :D Végül is sikerült időben, meg legalább az ügyintéző is jól szórakozott a helyzeten.
tegnapelőtt 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Én balkezes vagyok, így úgy írok, hogy kicsit jobbra dől az összes betű, nem egyenesen.

Így az aláírásomat is így írom.

Illetve mindig figyelek, hogy a kis "b" betűt mindig úgy írjam le, mert ez is szerepel a nevemben.

Ez banki aláírásnál fontos.

tegnapelőtt 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os: újabban számlanyitásnál egy tableten kell aláírni a mintaaláírást, de ezt tízszer meg kell tenni egymás után, és ebböl a felismerö rendszer össze tud hozni egy általános aláírást.

Az exednél még valószínüleg a régi, egyszeri aláírás megjegyzése volt, vagy idöközben teljesen más aláírásra szokott át.

tegnap 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!