Az mostanàban vàlt divatossà hogy a férj is és a feleség is felveszik egymàs nevét?
Lehet,hogy nem divatos de vannak néhànyan akik felveszik
Kinek mi a véleménye erről?
Divatnak nem mondanám, de kétségkívül több ilyet látni, mint 30 évvel ezelőtt.
Nekem tetszik, de csak másoknál - az én nevem kötőjellel és plusz vezetéknévvel már olyan hosszúra nyúlna mint a vonatfütty, úgyhogy én magam biztosan nem használnám így. :D De általánosságban tetszik.
Nekem furcsa, én biztos nem tenném. De az ilyen-olyan -né meg olyan öreges. Csomó lány ismerősöm a házasságkötés után sem vette fel a férje nevét, maradt ugyanúgy.
De mindenkinek szíve joga úgy tenni, ahogy jónak látja. Szóval emiatt nem botránkozok meg, vagy nem ítélek el másokat.
Ennek a dupla vezetéknévnek én nem látom értelmét. Majd az ő gyerekeik ha házasságot kötnek egy szintén dupla vezetéknevűvel, akkor 4 vezetéknevűek lesznek?! Aztán 8, 16, stb? Hol a vége?
Nekem teljesen mindegy, ki mit csinál. Egyedül az nem szimpatikus, amikor a Kovács Ilonkából Kerekes Józsefné lesz, azaz kvázi semmi nem marad a korábbi nevéből.
Minden más szerintem teljesen rendben van.
Miért lennének 4 vezetéknevűek? Max 2 vezetékneve lehet mindenkinek idehaza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!