Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mostanàban vàlt divatossà...

Az mostanàban vàlt divatossà hogy a férj is és a feleség is felveszik egymàs nevét?

Figyelt kérdés
aug. 27. 13:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tömeges a jelenség, de főleg az utóbbi 10-15 évben valóban előfordul.
aug. 27. 13:23
 2/23 anonim ***** válasza:
67%
Nem vált divatossá.
aug. 27. 13:23
 3/23 anonim ***** válasza:
50%
2005-ben Deutsch felvette a Für vezetéknevet amikor osszehazasodott Für Ágnessel.
aug. 27. 13:29
 4/23 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy nem divatos de vannak néhànyan akik felveszik

Kinek mi a véleménye erről?

aug. 27. 13:32
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki tegye, ahogy akarja.
aug. 27. 13:35
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Divatnak nem mondanám, de kétségkívül több ilyet látni, mint 30 évvel ezelőtt.

Nekem tetszik, de csak másoknál - az én nevem kötőjellel és plusz vezetéknévvel már olyan hosszúra nyúlna mint a vonatfütty, úgyhogy én magam biztosan nem használnám így. :D De általánosságban tetszik.

aug. 27. 13:36
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem furcsa, én biztos nem tenném. De az ilyen-olyan -né meg olyan öreges. Csomó lány ismerősöm a házasságkötés után sem vette fel a férje nevét, maradt ugyanúgy.

De mindenkinek szíve joga úgy tenni, ahogy jónak látja. Szóval emiatt nem botránkozok meg, vagy nem ítélek el másokat.

Ennek a dupla vezetéknévnek én nem látom értelmét. Majd az ő gyerekeik ha házasságot kötnek egy szintén dupla vezetéknevűvel, akkor 4 vezetéknevűek lesznek?! Aztán 8, 16, stb? Hol a vége?

aug. 27. 13:39
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem teljesen mindegy, ki mit csinál. Egyedül az nem szimpatikus, amikor a Kovács Ilonkából Kerekes Józsefné lesz, azaz kvázi semmi nem marad a korábbi nevéből.

Minden más szerintem teljesen rendben van.

aug. 27. 13:41
 9/23 anonim ***** válasza:
45%

Miért lennének 4 vezetéknevűek? Max 2 vezetékneve lehet mindenkinek idehaza.

aug. 27. 13:42
 10/23 anonim ***** válasza:
Névfüggő, hogy melyik formában hangzik jól. Azért van annyiféle lehetőség, köztük ez is, hogy mindenki kiválaszthassa, ami neki a legjobban tetszik.
aug. 27. 13:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!