Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mostanàban vàlt divatossà...

Az mostanàban vàlt divatossà hogy a férj is és a feleség is felveszik egymàs nevét?

Figyelt kérdés
aug. 27. 13:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem nem lenne rossz, de az már nevetséges, amikor a gyerek viszo tovább a kötőjeles nevet.

Pár generáció után már le sem tudják írni az emberek a nevüket.

aug. 27. 13:57
 12/23 anonim ***** válasza:
Most az a leggyakoribb, hogy a feleség felveszi a férj nevét kötőjellel, a férjé meg marad, ami volt.
aug. 27. 14:10
 13/23 anonim ***** válasza:

11

Braziloknál pl. ez teljesen megszokott.

aug. 27. 14:14
 14/23 anonim ***** válasza:

Hát, gyereknél amúgy szerintem pont hogy ez a legjobb verzió, hiszen mindkét szülő a szülője. (A pár generációs probléma meg nem létezik, mindig 2 marad, nem lesz több)

aug. 27. 14:16
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

#13: nem vagyunk brazilok.

#14: az hogy? Ha összeházasodik Kovács-Kis Béla és Takács-Nagy Erika, hogyan adhatják tovább a nevüket a gyerekeiknek? Ott hogyan érvényesül a "mindkét szülő a szülője" elv?

aug. 27. 14:19
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Úgy, hogy választanak a 4-ből 2 nevet, hiszen mint írtam, maximum 2 vezetékneve lehet. Annyira nem bonyolult.

aug. 27. 14:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Egyébként egy anyakönyvvezető biztosan segít ebben a kérdésben, hogy mi az összes elérhető opció Kovács-Kis Béla és Takács-Nagy Erika számára. Az biztos, hogy a gyerek NEM lesz Kovács-Kis-Takács-Nagy Aladár, ha ettől félsz.
aug. 27. 14:24
 18/23 anonim ***** válasza:
22%

Én nem félek ettől.

Ezek szerint az unokáknál már el fog veszni a "mindkét szülő a szülője" elvből, hiszen a nagyszülőkből már válogatni kell.

Meg igazából a gyerek egy teljesen új vezetéknevet, amelyikben már nem lesz benne a két szülő neve.

aug. 27. 14:29
 19/23 anonim ***** válasza:
55%

A nagyszülő nem is szülő... legalábbis a mi családunkban ez nem szokás. :D

aug. 27. 14:38
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

18

Te mi az istenről beszélsz? Eddig ugye az volt a szokás az apa nevét kapja a gyerek. Hát pont hogy ebben az esetben veszik el mindig 4 nagyszülő nevéből 3 és 2 szülő nevéből 1.

A szülők neve meg miért ne lenne benne? Abból válogatnak, nem random kitalálnak teljesen új vezetékneveket. Azért ne haragudj, ez nem agysebészet.

aug. 27. 14:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!