Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt mások is rajtam...

Vannak itt mások is rajtam kívül, akik szinesztéziával élnek? Nektek pontosan milyen?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom, nekem a számoknak, betűknek, sőt pl. napoknak, hónapoknak is meghatározott színe van. A legerősebben ez a számok esetében valósul meg, a betűk esetében kevésbé, ott inkább csak a magánhangzóknak van árnyalata, de érdekes, hogy a magas hangrendű magánhangzók sötétebb, a mélyek világosabb tónussal bírnak, pedig amikor kialakulhatott, még fogalmam se volt ezekről. Igazából nem is feltétlenül színekről, inkább fényes, „világítós" árnyalatokról van nálam szó.

Én ezt egyáltalán nem betegségként élem meg (ezért is ebbe a kategóriába rakom), nagyon megkönnyíti a tanulásomat, emellett nagyon jó a névmemóriám, és akár hosszabb számokat is meg tudok jegyezni. Ellenben másokat talán zavarhat, hogy ezzel élnek. Nekem ez személy szerint olyannyira természetes, hogy csak most kezdtem utánaolvasni ennek a jelenségnek, hogy egyáltalán létezik-e erre szakkifejezés.

Ha esetleg van más is így, nektek milyen tünetei vannak? Ti ezt hasonlóan pozitívan élitek meg?

dec. 19. 09:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

20#

Igen,hát számomra is elég érdekes a számegyenes🙂

A legtöbb név mögött van összefüggés.A János Pl.azért szürke,mert apám János,ès sokszor hordott egy szürke kabátot,a kenőmájast is szerettük,abban meg van valami szürkés(már amelyikben)

A Zsolt zöld,mert volt ismerősöm,aki gyakran volt zöld ruhákban.Az étel típusa is spenót.Van nèhány név,aminek nem tudom az eredetét(vagy csak nem emlékszem rá)Ilyen az Anna,ami narancs,a színe is narancssárga,de fogalmam sincs honnan jött.

dec. 21. 08:13
 22/24 anonim ***** válasza:

Na, és a saját nevetek milyen színű (a teljes)?

Függetlenül attól, hogy mi a kedvencetek, vagy mi áll jól nektek.

Az enyém magas fényű ezüst. Néha kékes szikrázással, mint amilyen a holdkő.

jan. 3. 17:27
 23/24 A kérdező kommentje:

Mivel nagyon hosszú nevem van, nincs egy meghatározó színe, a keresztnevem szürkés az ottani egyforma magánhangzók dominanciája miatt, az első vezetéknevem a legsötétebb, mivel az i betű feketéje elnyomja a többi színt. A második vezetéknevem világosabb, ez így együtt jó kontrasztot képez, ha belegondolok, de pl. amikor leírom a nevemet, ez jóval kevésbé tudatosodik bennem, mint egy számsor esetén.

Érdekes, nekem semmilyen árnyalat nem tud szikrázni. Menő lehet.

jan. 3. 17:50
 24/24 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem a keresztnevem, amit használok sötétkék. A vezetéknevem narancsos-vöröses, mint a parázs. A 2. nevem, amit nem használok, sötétzöld. A nevek nálam inkább hangzás alapján színesek, nem a leírt kinézetük alapján.
jan. 3. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!