Ez szinesztézia?
Tudom, hogy már csomó kérdés van ilyen téren, de szeretném feltenni a kérdést az én személyes példámmal is. Tehát én a hónapokat, betűket, szavakat és számokat látom színeknek, illetve ha érzek egy illatot, közben érzem az illat ízét is, és fordítva, ezt nem tudom jobban leírni.
Például az E betű piros, a D zöld, a G sötétbarna színű. Az április világoszöld, a július sötétkék kicsit lilás árnyalatban, az október gesztenyebarna. A péntek sötétkék, a csütörtök mustársárga, a szombat pedig citromsárga. Ugyanígy a 2 királykék, a 4 piros, az 5 zöld, stb.
Az illatos az meg amit feljebb leírtam.
Még annyit fontos tudni, hogy 99%-ban ránézek egy betűre/számra/szóra és egyből látom a színét gondolkodás nélkül, de van amikor leblokkol az agyam 1-2 másodpercre.
Ez így is szinesztézia vagy az az 1% se fér bele?
Illetve ha vannak velem hasonló cipőben járók, kíváncsi lennék, ti hogy vagytok ezzel :)
Van ilyen jatek. Szerintem tuti belekavarodnal.
Arra kell kattintani amit irnak es nem arra amit latsz.
A szinek nevei vannak sorolva
Zöld piros kék es szines betükkel irva
Pl lilàval le van irva hogy kék
Vagy zöld szinnel, hogy sàrga
Es azzal kell szorakozni, hogy ha azt irjàk kattints a lilàra, csak a lila szinü szavakra kell kattintani, de mivel automatikusan olvassan az ember a szöveget, hogy "kék", egy idö mulva màr at kell gondolnia kattintas elött hogy jora kattint e :D
Szoval tuti nem szinesztézia szerintem mert össze vissza lehetne kavarni tèged is
Sajnos nem tudom linkelni mert azt sem tudom hogyan keressek ra vagy miben lehetett szorakozni ezzel. Talàn vmi optikai kviz vagy teszt volt
Igen, az.
Én is a hónapok, napok, napszakok, számok színét látom. Meg én is sokszor kapcsolok illathoz ízt. Meg a neveknek van még színe. Amikor a betűknek, számoknak személyisége van, az lehet izgalmas nagyon.
Az ízek és szagok kapcsolatát én más lapra helyezném, biológiailag vagyunk úgy bekötve, hogy a két inger egyszerre, együtt jusson el az agyunkig, ezért érzi az ételek ízét kevésbé intenzíven az, akinek éppen be van dugulva az orra a náthától. A legtöbb dolognak "olyan az íze, amilyen a szaga".
A hónapokkal, a hét napjaival, a betűkkel, a számokkal én is úgy vagyok, mint te, csak nem ugyanazokat a színeket társítom hozzájuk. A kereszt- és vezetéknevek is hasonlóak nálam, meg az emberek személyisége, ahogyan az utolsó válaszoló is írta. (Mondjuk nem tartozik színasszociációm mindenkihez, akit ismerek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!