Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mennyire jogos, ha a...

Az mennyire jogos, ha a bunkó, motiválatlan boltosoknak azért én is odaszólok?

Figyelt kérdés

Alapvetően kedves személyiség vagyok, nem arról van szó, jattolni is szoktam ha nagyon kedves, de amikor már eldurran az agyam nap végére, mocskos fáradt vagyok munka után, akkor én sem finomkodok.

Ma is bementem egy benzinkúthoz kávéért, az eladó már ölni tudott volna a szemével, mikor kértem a preszót, akkor elkezdett sóhajtozni.

Erre odaszóltam, hogy: "két pofavágás közben egy kávé belefér, nem?" Erre valamivel kedvesebben odaadta a kávét, és ennyi.

Jogos ilyenkor, hogy azért nem hagyom, hogy teljesen megalázzanak, és, hogy én érezzem magam kellemetlenül az üzletben?

dec. 18. 16:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindent személyes sértésnek venni. Ha valaki sóhajt, meg fapofával néz rád, az nem megalázó. Vedd úgy, hogy lehet a töke ki van, nem szereti a melót, de nincs jobb, magánéleti baja van, stb.

Én igyekszem vevőként mosolyogni az eladókra, és amúgy sokszor segít, többnyire tényleg visszamosolyognak, mert így működik evolúciósan az ember.

dec. 18. 20:45
 22/24 anonim ***** válasza:
80%

#22 Igazad van, én sem értem hogy lehetek ennyire életképtelen!

Bárcsak én is olyan kemény lennék mint te, jól megmondanám az eladóknak, hogy "két pofavágás közben egy kávé belefér, nem?", mert engem aztán senki ne alázzon meg!

dec. 18. 23:04
 23/24 A kérdező kommentje:
#22 Nézd, te a neten vagy nagyon kemény, mindenki más, ahogy te érzed. Itt kemény vagy bárkivel, a valóságban pedig meggyújtod még a kollégáid cigarettáját is melóba.
dec. 18. 23:38
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem tudhatod, mi miatt van olyan állapotban az eladó, amilyenben. Nem tudhatod, éppen mi zajlik benne, vagy az életében. Elhiszem, és tudom, hogy rossz érzés, amikor rajtad vezetik le a frusztrációt, szomorúságot, mégsem az erre a válasz, hogy visszatámadsz, vagy a másikat viszont bántod.

Nem is kell magadra venni a legtöbb esetben az ilyen grimaszokat, bunkó hangsúlyt, meg azzal csak tovább rontasz a helyzeten, ha felveszed az illető stílusát.

dec. 29. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!