Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mennyire jogos, ha a...

Az mennyire jogos, ha a bunkó, motiválatlan boltosoknak azért én is odaszólok?

Figyelt kérdés

Alapvetően kedves személyiség vagyok, nem arról van szó, jattolni is szoktam ha nagyon kedves, de amikor már eldurran az agyam nap végére, mocskos fáradt vagyok munka után, akkor én sem finomkodok.

Ma is bementem egy benzinkúthoz kávéért, az eladó már ölni tudott volna a szemével, mikor kértem a preszót, akkor elkezdett sóhajtozni.

Erre odaszóltam, hogy: "két pofavágás közben egy kávé belefér, nem?" Erre valamivel kedvesebben odaadta a kávét, és ennyi.

Jogos ilyenkor, hogy azért nem hagyom, hogy teljesen megalázzanak, és, hogy én érezzem magam kellemetlenül az üzletben?

tegnap 16:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
43%
Jogos ám, jól teszed!
tegnap 16:43
 2/23 anonim válasza:
86%
Mindenkinek szívügye, ez is egy opció. Bár szerintem más világ lenne, ha ilyenkor nem tovább ingereled, hanem megkérdezed hogy mi bántja ennyire, milyen napja volt. Attól még hogy a másik ember ilyen, nem szabad hagyni magunkat megmérgezni, maradj vidám, kedves mindig.
tegnap 16:51
 3/23 anonim ***** válasza:
90%
Ismered azt a kifejezést, hogy killing with kindness? Sokkal eredményesebb vagy mások nyomasztásában, ha te a bunkóságuk ellenére is kedves vagy, ezenkívül őszintén kedvesnek lenni is sokat ér. A kettő közül akármelyik okból vagy kedves másokkal, te csak nyerhetsz vele, a motivációdat senki sem fogja firtatni.
tegnap 16:52
 4/23 anonim ***** válasza:
82%

3-asnak igaza van. Ha az is a szándékod, hogy nekik rossz legyen, a kedvességtől sokkal rosszabbul érzik magukat. Mintha rájönnének, hogy indokolatlanul voltak fszkalapok, és kicsit elszégyellik magukat.

Hidd el, ez több ideig velük marad, mint a getziskedés.

tegnap 16:58
 5/23 anonim ***** válasza:
33%
Igazából itt tökmindegy, hogy mi a taktikád, bunkó, vagy kedves vagy, mi az eszköztárad.. Ha te is flegmázol, bunkózol vele, akkor belemész egy végeláthatatlan csörtébe és ne vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz a szintükre és legyőznek a rutinjukkal.. Ha meg kedves vagy vele, már miért kellene egy bunkó paraszttal kedvesnek lenni? Ha valaki szarfőzeléket dob feléd, akkor te megkínálod csokitortával? Flegmázni, bunkózni nem kell, maximum mondasz 1-2 dolgot, hogy sajnálom, ha nehéz napja volt, ne rajtam verje le. De a legjobb szerintem, ha semmi reakciót nem mutatsz felé, levegőnek nézed, az ilyenek ezt utálják a legjobban.
tegnap 17:05
 6/23 A kérdező kommentje:
Nem szándékom, hogy bárkinek rossz legyen, de ha én kedvesen, udvariasan kérek tőle bármit, akkor annyit elvárok, hogy ne úgy csessze oda a poharat, mint egy kocsmai haver, aki ismer 20 éve.
tegnap 17:05
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak sóhajtozik, akkor nem szólnék semmit. Ellenben ha flegmán beszól valamit, kötekedik, akkor annyit felelnék: Sajnálom, ha rossz napja van/stresszes a munka, ne rajtam verje le. Ha erre is beszól valamit, ordibál, akkor végképp ignorálnám, minél hamarabb távoznék, ha esetleg meg nagyon alpári, trágár módon viselkedne, akkor kérném a panaszkönyvet.
tegnap 17:11
 8/23 anonim ***** válasza:
71%
A magadfajták miatt olyan életunt és fásult az összes ilyen dolgozó. Elegük van a sok tahóból.
tegnap 17:28
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

"Jogos ilyenkor, hogy azért nem hagyom, hogy teljesen megalázzanak"

Szerintem eleve ott kezdődik a baj, hogy az ember minden vélt vagy valós sérelmet "megalázásnak" vesz és ennek megfelelően primitív és agresszív stílusban reagál.

Tapló viselkedésre taplóként válaszolni nem jelent semmilyen erkölcsi győzelmet, hiszen saját magad is minősíted vele.

Szerintem sokkal jobb a nem agresszív, de igazunkat bizonyító stílus. Bár a sima pofavágás nálam az a szint, amit pont leszarok.

tegnap 17:45
 10/23 anonim ***** válasza:
29%
Jogos. Az a dolga, hogy mosolyogva szolgálja ki a tahókat is. Szêp is lenne, ha egy Emirates steward is így viselkedne. Nem véletlenül dolgozik az illető egy benzinkúton és nem egy színvonalas helyen.
tegnap 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!