Az mennyire jogos, ha a bunkó, motiválatlan boltosoknak azért én is odaszólok?
Alapvetően kedves személyiség vagyok, nem arról van szó, jattolni is szoktam ha nagyon kedves, de amikor már eldurran az agyam nap végére, mocskos fáradt vagyok munka után, akkor én sem finomkodok.
Ma is bementem egy benzinkúthoz kávéért, az eladó már ölni tudott volna a szemével, mikor kértem a preszót, akkor elkezdett sóhajtozni.
Erre odaszóltam, hogy: "két pofavágás közben egy kávé belefér, nem?" Erre valamivel kedvesebben odaadta a kávét, és ennyi.
Jogos ilyenkor, hogy azért nem hagyom, hogy teljesen megalázzanak, és, hogy én érezzem magam kellemetlenül az üzletben?
3-asnak igaza van. Ha az is a szándékod, hogy nekik rossz legyen, a kedvességtől sokkal rosszabbul érzik magukat. Mintha rájönnének, hogy indokolatlanul voltak fszkalapok, és kicsit elszégyellik magukat.
Hidd el, ez több ideig velük marad, mint a getziskedés.
"Jogos ilyenkor, hogy azért nem hagyom, hogy teljesen megalázzanak"
Szerintem eleve ott kezdődik a baj, hogy az ember minden vélt vagy valós sérelmet "megalázásnak" vesz és ennek megfelelően primitív és agresszív stílusban reagál.
Tapló viselkedésre taplóként válaszolni nem jelent semmilyen erkölcsi győzelmet, hiszen saját magad is minősíted vele.
Szerintem sokkal jobb a nem agresszív, de igazunkat bizonyító stílus. Bár a sima pofavágás nálam az a szint, amit pont leszarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!