Motiválatlanságon hogyan lépsz túl?
Amikor lenne mit csinálnod, de nem tudod rávenni magadat...
Erre van vmi szer? 😅
Van pár házimunka (seprés, felmosás, porzsívózás), ami annyira rettenetesen fájdalmasan unalmas, hogy megiszok előtte fél órával egy tequilát, aztán csiccsentve zenével eltelve azzal a belső finom meleg általános jóérzéssel már elviselhető. Szerencsére kicsi lakásban lakok, és csak heti egyszer takarítom ki teljesen az egészet, szóval nem emiatt leszek alkoholista.
Egyéb dolgokra meg sokszor tényleg csak az a megoldás, hogy neki kell kezdeni. Nincs kedvem kimászni a meleg ágyból, és kimenni a retek hidegbe futni télen, de általában mikor már bemelegedtem és túl vagyok az első 1-2 kilométeren, akkor utána annyira jól esik, hogy úgy kell leállítanom magam, hogy megvan a mára betervezett, ideje megállni és hazamenni, mert még be kell érnem dolgozni, és holnap is jövök.
Általános motiválatlanság akkor lépett fel, mikor már egy jó ideje semmi különlegeset nem tudtam csinálni. Ez általában vizsgaidőszakban fordult elő egyetem alatt, meg covid idején, mikor semmi jót nem volt szabad. Egyébként minden hónapban igyekszek legalább egyszer élményeket gyűjteni, lehet ez egy koncert, lehet egy jó túra egy gyönyörű helyen, egy futóversenyen való részvétel, egy utazás, egy görbe este baráti társasággal, de pl. legutóbb kb. két hónapja voltam egy borkóstolón, ami nagyon jó volt, előző előtti hétvégén motorcsónakkal vitt körbe egy ismerős a Balatonon, amit előző hétvégén át is úsztam, szóval most nagyon tart a lendület, önként vállalom a legszarabb feladatokat melóban, mert egyszerűen lehetetlen elrontani a kedvemet. Időnként vidd el magad randizni, nem baj, ha nem találsz hozzá társaságot, ha egy eseményen veszel részt, akkor ott általában lesz, ha nem, akkor is tudsz élményeket szerezni, érezni, hogy zajlik az élet.
#8 Úristen én nem vagyok ennyire extrovertált! Nekem ez sok lenne...😅
De jó, hogy neked akkor megvan a lendület és hogy hogyan indítsd be! 🙂
Egész egyszerűen nem a motivációra hagyatkozok. Meg kell csinálni? Akármennyire is nincs kedvem, fáj, ki tudja milyen kifogásokat lehet hozni nekiállok és megcsinálom.
Ez alól egyedül a szellemi munka a kivétel, na azt pl ha fáradt vagyok elhalasztom, mert nem tudnám 100%-osan megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!