Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is nagyon kártékonynak,...

Más is nagyon kártékonynak, toxikusnak tartja a "mit bántál meg az életben" mantrát?

Figyelt kérdés

Szerintem ez egy nagy baromság. Mit kéne megbánnom? Mindent úgy tettem, ahogy azt az adott pillanatban a legjobbnak gondoltam. Amire az akkori tudásom szerint képes voltam, amire abban a helyzetben képes voltam. Ha visszamehetnék a időben, mindent 100%-ban ugyanúgy csinálnék és nagyon nagy eséllyel ugyanazokat a "hibákat" követném el, mint régen.

Semmire sem való ez a lamentálás, a múlton úgysem tudsz változtatni. Aztán a másik kedvencem, hogy változtasd meg a másikat, akár erőszakkal. Ez sem megy.. Mindenki csak a maga erejéből képes változni, ha egyáltalán.. A "hibáim" nélkül meg nem lennék most az, aki. Semmit sem bánok, én így vagyok tökéletes, ahogy vagyok, akinek meg nem tetszik, az tehet nekem egy szívességet. Aki meg másképp gondolja, az úgy hülye, ahogy van..

Ti hogy vagytok ezzel? Milyen kártékony "életbölcsességeket" ismertek még?

dec. 14. 13:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%
#9 Oké... ezt úgy hívják, hogy óvoda. Én érveltem, te pedig szimplán dedós viselkedést mutatsz.
dec. 14. 14:04
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

Annyira nem érdekel téged a téma, hogy kérdést teszel fel róla :D Teljesen szánalmas amit csinálsz, de kérlek erre is írj egy 10 soros kisregényt hogy igazából teljesen jól érzed magad meg minden, senki se hiszi el és magadat se tudod becsapni örökre ;)

Ha te szenvedni meg tagadni akarsz akkor tedd azt, csak ne más legyen a nemnormális mert ő képes fejlődni

dec. 14. 14:06
 13/22 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező kommentje:

"elkanyarodtunk a témától, nem rólam van szó"

Kérdező eddigi megnyilvánulásai:

"Mit kéne megbánnom? Mindent úgy tettem, ahogy azt az adott pillanatban a legjobbnak gondoltam. Amire az akkori tudásom szerint képes voltam, amire abban a helyzetben képes voltam. Ha visszamehetnék a időben, mindent 100%-ban ugyanúgy csinálnék és nagyon nagy eséllyel ugyanazokat a "hibákat" követném el, mint régen."

"A "hibáim" nélkül meg nem lennék most az, aki. Semmit sem bánok, én így vagyok tökéletes, ahogy vagyok, akinek meg nem tetszik, az tehet nekem egy szívességet. Aki meg másképp gondolja, az úgy hülye, ahogy van.."

"Én úgy vagyok tökéletes, ahogy vagyok, tökéletes élettel, hogy ki mit gondol róla, az nem érdekel. Nem foglalkozom negatív energiákkal. Pont olyan vagyok, és pont olyan életem van, amilyet én akarok. Az, hogy irigységből, vagy rosszindulatból másképp gondolja valaki, nem számít, teljesen hidegen hagy."

"Mindent úgy tennék, mint ahogy tettem, a hibáimmal együtt, sőt, emeljük a tétet, a hatványára is emelném. Csak azért is!"

Innentől értelmét veszíti maga a kérdés, hiszen a kérdező szemmel láthatóan nincs azon a szinten, hogy képes legyen objektív vitát folytatni. Képtelen elvonatkoztatni önmagától egy olyan témában, amit csak objektíven lehet értelmesen megbeszélni.

dec. 14. 14:07
 14/22 A kérdező kommentje:
Az igazi önszeretet az, ha az ember a "hibáival" együtt szereti és elfogadja magát. Valójában nem a hibák az ellenségeim, hanem a többi ember, aki rámutat erre és kigúnyol, kinevet miatta. Őket kell kizárnom az életemből. Ez a mindenáron fejlődni kell szlogen pedig az öngyűlölet magasiskolája, amikor nem vagy elég jó saját magadnak és nem vagy békében magaddal. Ennyit akartam még írni. Szép ☀️ot mindenkinek! ;)
dec. 14. 14:18
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezőnk azon "boldog" emberek közé tartozik, aki naponta kitesz egy ehhez hasonló kérdést, érdemben semmire nem reagálva mantrázza a maga igazát majd besértődik és elköszön... Óvoda.
dec. 14. 14:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A fejlődés nem kényszeres megfelelés másnak. Legalábbis nem erről kéne szóljon.

"Valójában nem a hibák az ellenségeim, hanem a többi ember, aki rámutat erre és kigúnyol, kinevet. Őket kell kizárnom az életemből"

Megértem, ha fájt teljesen jogosan érezted így. Emiatt falakat húztál feléjük, rendben.

Nem fog mindenki bantani néha aki rámutat a hibáidra nem bántószándékkal ergó nem azt mondja, hülye vagy. Hanem próbál segíteni kritikát fogalmazz meg.

Ha felveszünk egy álarcot, a tökéletesség álarcát sokszor azert csináljuk mert mélyen belül fáj nem bírunk mit kezdeni ezekkel az érzésekkel nem akarjuk hallanni azokat a szavakat amiket ránk agattak. Elzárunk mindenkit, kialakítunk a felszínen egy képet amit szeretnénk, hogy lássanak mások, de ez a kép nem teljesen mi vagyunk. Az érzéseink és gondolataink a belső világunk is hozzánk tesznek. Nem más nem fog ismerni úgy minket mint mi ahogy látjuk magunkat belül nem fogja ismerni a múltunkat teljesen sose fog megérteni ő egy külső szemmel nézz néha lehet neki is egy reális képe mert máshogy látja a dolgokat de néha meg tud látni valami olyat amit te/mi éppen nem látunk.

Volt régen egy tök jó idézet bár azóta nem találom hiaba keresem :D

De valahogy úgy szólt hogy más ahogy mások látnak minket más amit gondolnak más ahogy te látod magad és más ami belül van valami ilyesmi bár örülnék ha megtalálnám. És mindenkinek lehet egy kis maga igazsága a dologban érdemes meghallgatni. De ha sértegetnek azt nem tűrni. A mögé is lehetne latni. De ott inkább állj ki magadért.

Egyébként tényleg nem rossz dolog az önismeret ha egyszer kedvet kapsz hozzá. Olyan dolgokat nyújt amit általában masoktól varunk nem magunktól. És segít reálisabban látni magadat

dec. 14. 14:46
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kérdező ellen szól:

Ez az "Egyébként meg mindenki tökéletes a maga módján." dolog pont, hogy arra billentette a narratívát sok esetben, hogy pontosan emiatt a mondat miatt nem akarnak, hajlandóak egyesek magukon változtatni, a párjukkal pl. kompromisszumokat kötni. Ezek miatt van sokszor konfliktus, sértődés, holott vannak olyan esetek, helyzetek, amikor bennünk van a hiba, és rajtunk áll vagy bukik, hogy azt rendbe tudjuk-e hozni.

dec. 14. 15:13
 18/22 anonim ***** válasza:
47%
Azért az sem egészséges, ha valaki vájkál a másikban betegesen. Ha valaki megbánt valamit az életében, akkor mondja azt hogy megbántam hogy hozzámentem a Gézához, vagy hogy valamilyen döntést hozott. De ne másoktól kérdezgesse, direkt vájkálva és olyan választ várva hogy megbántam hogy nem hallgattam rád, vagy megbántam hogy nem olyan vagyok mint te. A saját életéről tud nyilatkozni, ott tudja a negatívat észrevételezni, másokat meg a pozitív dolgokról kérdezgessen.
dec. 14. 15:47
 19/22 anonim ***** válasza:
52%
"Az egó egy kis "kukori", egy kis "senki", aki mégis azt hiszi, hogy valami hihetetlen fontos életet él." (Bakos Attila)
dec. 14. 19:06
 20/22 anonim ***** válasza:
36%
szerintem ugyanannyira kártékony, mint nem szembenézni a múlttal és elintézni annyival, hogy "mindig mindent jól csináltam és tökéletes voltam mindig is, ezért hülye aki visszagondol"
dec. 14. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!