Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az alábbiak közül szerintetek...

Az alábbiak közül szerintetek melyik a legmérgezőbb, legkártékonyabb, legpusztítóbb érzelem ?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 5. 19:51
A kérdező szavazást indított:
Bűntudat
Szégyen
Harag
Irigység
Félelem
Szomorúság
Magány
Zavarodottság
Kiüresedettség érzése
Reménytelenség
42 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Kire nézve? Ha a másik emberre, akkor a zavarodottság és a harag.
2021. ápr. 5. 19:59
 2/19 anonim ***** válasza:
95%

Fura, hogy éppen a gyűlöletet hagytad ki a sorból. Pedig egyértelműen pusztítóbb minden másnál. Lelkileg és fizikailag is, arra nézve, aki érzi, és arra nézve is, aki iránt érzi...

Holtversenyben a gyűlölettel pedig szerintem a reménytelen szerelem a másik legpusztítóbb érzelem, bár teljesen másképpen, de az szintén nincs a listán.

3/19 anonim ***** válasza:
69%

Riki, te vagy az?

Ádi.

4/19 anonim ***** válasza:
86%
A szerelmet kihagytad. Én rá szavazok.
2021. ápr. 5. 20:00
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

???

2021. ápr. 5. 20:01
 6/19 A kérdező kommentje:
2: A gyűlölet az másokra irányul. Ezek inkább belső érzelmek. Gondoltam, hogy írom azt is, de akkor túl egyértelmű lett volna a szavazás eredménye.
2021. ápr. 5. 20:02
 7/19 A kérdező kommentje:
Szóval ezek inkább ilyen belső érzelmek, magunkra vonatkoztatva.
2021. ápr. 5. 20:11
 8/19 A kérdező kommentje:
Úgy látom, EDDIG legtöbben az Irigységre kattintottak. Fura, mert szerintem a szégyenérzet egyedül kenterbe veri a másik 9-et, talán csak a bűntudat veszi fel vele a versenyt.
2021. ápr. 5. 20:21
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Számomra a kiüresedettség érzése, mert ez mindig arra késztet, hogy új dolgokat csináljak, még ha nem is akarom megtenni őket, csak az új impulzusokat kergetem, de sosem találok olyat amiben hosszútávon jól érezném magam.
2021. ápr. 5. 20:25
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekem az a fura #9, amit Te írsz.

Nekem már eleve is az volt a gondolatom a fenti listával kapcsolatba, hogy a bűntudat, a szégyen és a félelem nem illik bele a sorba a többi közé.

Ezek ugyanis, bár kényelmetlen, de alapesetben nagyon hasznos és fontos érzések, és elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy egy ember egészséges lelkiismerettel, önkritikával, és felelősségteljesen élhesse az életét. Sőt a szomorúságot és a magányt is ide sorolnám még, mert a megtapasztalása empátiára tanít, illetve a boldogság és a szeretet értékelésére.

Miközben a lista egyéb tagjai, mint a harag, az irigység, a zavarodottság egyértelműen negatív, pusztító, öncélú állapotok, nincs bennük semmi építő.

2021. ápr. 5. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!