Az alábbiak közül szerintetek melyik a legmérgezőbb, legkártékonyabb, legpusztítóbb érzelem ?
Fura, hogy éppen a gyűlöletet hagytad ki a sorból. Pedig egyértelműen pusztítóbb minden másnál. Lelkileg és fizikailag is, arra nézve, aki érzi, és arra nézve is, aki iránt érzi...
Holtversenyben a gyűlölettel pedig szerintem a reménytelen szerelem a másik legpusztítóbb érzelem, bár teljesen másképpen, de az szintén nincs a listán.
Nekem az a fura #9, amit Te írsz.
Nekem már eleve is az volt a gondolatom a fenti listával kapcsolatba, hogy a bűntudat, a szégyen és a félelem nem illik bele a sorba a többi közé.
Ezek ugyanis, bár kényelmetlen, de alapesetben nagyon hasznos és fontos érzések, és elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy egy ember egészséges lelkiismerettel, önkritikával, és felelősségteljesen élhesse az életét. Sőt a szomorúságot és a magányt is ide sorolnám még, mert a megtapasztalása empátiára tanít, illetve a boldogság és a szeretet értékelésére.
Miközben a lista egyéb tagjai, mint a harag, az irigység, a zavarodottság egyértelműen negatív, pusztító, öncélú állapotok, nincs bennük semmi építő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!