Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha gyakran nem tudom eldönteni...

Ha gyakran nem tudom eldönteni emberekről, hogy éppen mosolyognak-e vagy sem, az autisztikus tulajdonság?

Figyelt kérdés
Konkrétan senkit nem ismerek, akinek ezzel nehézsége lenne.

dec. 14. 13:14
 1/7 anonim válasza:
51%
Lehet egy autisztikus tulajdonság, ha nehezen ismered fel mások mosolyát. Az autizmussal élőknek gyakran gondot okoz az arckifejezések, köztük a mosolyok értelmezése. Ez többek között azért van, mert kevesebbet néznek mások szemébe és arcára, illetve nehezebben dolgozzák fel a finom érzelmi jelzéseket. Különösen az őszinte és a színlelt mosoly megkülönböztetése okozhat nekik fejtörést. De ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem tudnák felismerni az érzelmeket, csak másképp dolgozzák fel ezeket az információkat. Ha úgy érzed, hogy ez nálad is probléma, és befolyásolja a kapcsolataidat, érdemes lehet erről beszélned egy szakemberrel.
dec. 14. 13:17
 2/7 anonim ***** válasza:

én a sírással keverem össze. A hang kb ugyanaz tud lenni valamikor, mint amikor sír az ember, meg mintha nevet. Ugyanúgy elhúzódhat(vagy hogy írjam :D) a száj.

Lehet valóban, hogy ez egy olyan tulajdonság.

dec. 14. 14:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Szemkontaktust is kényelmetlen tartani, az tény. Problémám inkább abból szokott lenni, ha nem úgy fejezem ki magam, ahogyan az a másiknak emészthető lenne, mert amikor a fejemben megfogalmazódik a gondolat, akkor még normálisnak tűnik (nekem), aztán a számon már máshogy jön ki, vagy éppen a reakció más rá, mint amire számítottam volna.
dec. 14. 15:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Szemkontaktust nekem is nehéz.

Ez ismerős. Nem sértésnek szánom az adott mondatot, amikor beszelek, de másik megsértődik mondjuk.

dec. 14. 22:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Neked van diagnózisod, vagy "csak" gyanakszol rá?
dec. 14. 22:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Nincs. Ahhoz kellene a család, amivel nem vagyok jóban.

Szóval csak gyanakszok rá, de két ismerős szerint aspergeres vagyok. Valami online teszt szerint is az vagyok.

dec. 15. 00:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Énnálam olyan szokott lenni, hogy egyesekről nem tudom eldönteni, hogy éppen sírnak vagy nevetnek -e, mert egyes emberek úgy sírnak, hogy első ránézésre azt hiszem, hogy nevetnek. Amúgy felismerem, ha valaki mosolyog és azt is általában, ha valaki sír.
dec. 15. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!