Hogy alakult ki sokakban az a tulajdonság, ha kérdeznek tőle válaszol valamit, akkor is ha fogalma sincs mi a jó válasz?
Figyelt kérdés
Tipikus példa erre, ha megkérdezel valakit merre találsz meg egy utcát és elkezdi magyarázni, de persze az alapján nem találod meg és lehet teljesen az ellenkező irányban van.dec. 8. 02:28
2/10 anonim válasza:
Ez azért van, mert sokan nem akarnak beégni, hogy nem tudnak segíteni, ezért inkább mondanak egy fals információt, csak hogy megnyugtassák magukat, hogy legalább megpróbáltak valamit mondani.
3/10 anonim válasza:
Szerintem ennél az utcás példánál mondjuk ritka, hogy valaki csak azért mondjon valamit, hogy ne legyen kínos, hogy nem tudja a választ. Legalábbis egy jószándékú ember ilyen esetben szerintem elmondja, hogy nem tudja. De alapvetően az emberek szeretik azt érezni, hogy fontos az ő véleményük, hasznosak, számít, amit mondanak, ezért viselkedik így akár magánbeszélgetés, akár pl. egy interjú során.
4/10 anonim válasza:
Másrészt meg sokan elvárják, hogy mindenre km hosszú mondatokban tudd a választ. Ebbe többször is belefutottam, hogy valaki kitalált egy kérdést feltette, mondtam, hogy nem tudom, erre jött a válasz, hogy de miért nem tudod? Hát elsősorban ha neki jut eszébe miért én gondolkozzak rajta meg miért én tudjam a választ?
5/10 anonim válasza:
Lehet úgy vannak vele, jobb, ha legalább mondanak valamit, mintha semmit sem, vagy ha kimondanák, "bocs, de nem tudom". Az utóbbit sokaknak amúgy is nehéz beismerni, kimondani.
7/10 anonim válasza:
Egyfajtamegfelelési kényszer, kb. a szülőktől másolva.
8/10 A kérdező kommentje:
Emlékezetes példa a 4es 6os egyik végállomásától nincs messze az Allee, ha valaki tudja hol van, pár perc. . . Hát nem az ellenkező irányba mondta valaki, hogy merre van.
dec. 9. 00:55
9/10 anonim válasza:
nem tehet róla, hogy nem tudta. De segíteni akart. Ront vagy javít, de henyél.
10/10 anonim válasza:
Sajnos van egy ilyen közfelfogás, még ha ez kezd is kiveszőben lenni, hogy mindenképp kell valamit válaszolni ilyen kérdésre, mert ha nem tudod, el fognak könyvelni a lehető leghülyébbnek. Pl. multinál dolgozom, az amerikai tulajról lehet tudni, hogy előbb elfogad egy full fals számot, ha random rákérdez vmire, mint azt, hogy "nem tudom, de utánanézek".
Én pl. simán be merem vallani, ha vmit nem tudok, de múltkor pont azért ordította le a fejem, aki megkérdezett, mert "hülye pesti, bazmeg még ezt sem tudod".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!