Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha nem tudok...

Mit tegyek, ha nem tudok konfliktust megfelelően kezelni és sokszor impulzív, sértődékeny vagyok?

Figyelt kérdés
Sokszor elveszítem a fejemet, ha ok nélkül belémállnak, vagy bunkón viselkednek velem. Sok esetben ilyenkor visszatámadok és én is elkezdek bunkó lenni. Ha kiabálnak, sok esetben én is visszakiabálok. Illetve elég érzékeny vagyok, olyan, mint a mimóza, sokmindenért megsértődök, pl ha nevetnek a társaságban, azt is 5-ből 4 alkalommal magamra veszem, hogy biztos én vagyok a röhej tárgya. Borzalmas így élni, nem tudnám valahogy kiölni magamból ezeket az érzéseket? Nem is tudom mi kellene, de nagyon gyenge az idegrendszerem, szerintem komplett új agy kéne nekem. Utálok hiperérzékeny lenne, ezért nem tudtam soha barátkozni sem. Ha meg üvöltöznek velem, sokkal jobb lenne csendben tűrni és mosolyogni, de nem bírom megállni ilyenkor, főleg ha tényleg prosztó az illető, hogy ne lendüljek ellenakcióba. De ez megkeseríti a mindennapjaimat, mert így mindenhol kiutálnak engem rövid időn belül, magánéletben, munkahelyen is. Utálom, hogy beteg vagyok... Persze utólag könnyű okosnak lenni, de nehéz higgadtnak maradni. Olvastam Eric Berne: Emberi játszmák című könyvét, bárcsak tudnék én is játszmák nélkül élni.. Vajon van olyan, aki ezt el tudja sajátítani?

dec. 13. 11:52
 1/5 A kérdező kommentje:
Szerintem ezek az érzések nem normálisak, betegesek. Érzéketlen akarok lenni.
dec. 13. 12:01
 2/5 anonim ***** válasza:
62%
Én is hiperérzékeny vagyok, de nem szoktak velem üvöltözni és én sem szoktam kiabálni, ez nem jár együtt vele. Inkább azt lenne érdekes átgondolni, hogy mivel kapcsolatos az a sok konfliktus, amely során "üvöltöznek" veled. Közelebb kerülhetnél a megoldáshoz.
dec. 13. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Kérdező én is ilyen vagyok. Mondjuk kiabálni nem igazán szoktak velem.

De már egyáltalán nem bírom a konfliktust, nem csak szóban, hanem már írásban sem.

20 évesen maga voltam a "jég hercegnő".

Most, h elmúltam harminc már mindenkinek nekimegyek azonnal, aztán szívok a következmények miatt xD

dec. 13. 12:44
 4/5 anonim ***** válasza:
A reális önértékelésedet kellene megtalálnod, mint ember, mint nő/férfi, mint individuum, mint családtag stb.
dec. 13. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Te már most az vagy szerintem. (érzéketlen)
dec. 13. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!