Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem gyanús, hogy a régi...

Nem gyanús, hogy a régi emberek - akik nem feldolgozott élelmiszereket ettek és stresszmentesen éltek - sokkal tovább éltek?

Figyelt kérdés

[link]

A Titanic túlélőiről meg dédnagyanyámról (aki falusi ember volt nem milliomos mégis 96 évesen halt meg) jutott eszembe a kérdés.

Manapság pedig sorra halnak meg a fiatal emberek 30/40 legkésőbb 50 iksz évesen.

Az Y generáció kérdéses, hogy megfogja-e ugyanúgy élni a 90 éves kort mint nagyanyáink tették.

Az is "érdekes", hogy hetente hallani szívinfarktusban meghalt vagy rosszul lett sportolókról (Szalai Ádám, a Fiorentina focistája stb.).

Az is érdekes, hogy drasztikusan több autoimmun beteg van manapság mint 30-60 évvel ezelőtt.

Bemegyek az Aldiba és a műzliszelet olyan ragadós mintha valami vegyiüzemben gyártották volna tele adalékanyaggal, a paradicsom mint egy műanyag babajáték kellék olyan piros és puha, a a bio-nak mondott termékek meg aranyárban vannak miközben nagyanyáink anno a kertben termelték meg 3 fillérért.

Na ezeket hogy tudjátok megcáfolni ha mégis olyan jól fejlődik a világ?

dec. 14. 10:12
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
66%

Te miről beszélsz? Az átlagéletkor pont, hogy nőtt az elmúlt 100, de még az elmúlt néhány évben is az EU-ban, pedig ugyanúgy van feldolgozott élelmiszer mindenhol.

Extrém magas kort kevesen éltek meg mindig is, de míg régen egy 80 éves aggastyánnak számított, ma ekörül van a várható élettartam az Unióban. Sajnos Magyarországon valamivel kevesebb, de ez mindig is így volt, a szegényebbnél kevesebb.

Manapság meg lassan ugyan, de terjed az egészséges, tudatos táplálkozás, régen ilyen nem létezett.

dec. 14. 21:00
 52/65 anonim ***** válasza:
Egyeseknek fáj az igazság. Persze gyakorlatilag én sem vagyok különb. A magam elbaszott módján ugyan, de én is ennek a természetellenes működésnek a része vagyok. Tehát van frissnek tűnő paradicsom az asztalon télen is Marokkóból. Apropó Atlasz-hegység és a foszfát.... A kérdező nem látja a kockának mind a 6 oldalát, csak egy részletkérdést tett fel. Emiatt ne haragudjatok rá.
dec. 15. 11:36
 53/65 anonim ***** válasza:
33%

Az városi legenda. Egyáltalán nem éltek tovább, sőt!

A születéskor várható átlegélettartam jelentősen kevesebb volt.

dec. 15. 12:35
 54/65 anonim ***** válasza:
33%

"drasztikusan több autoimmun beteg van manapság mint 30-60 évvel ezelőtt."

Fel se ismerték, főleg nem 60 éve!

Meghótt, magához szólította az úr!

Írtak valamit a halotti anyakönyvbe, aminek megközelítőleg hasonló tünetei voltak.

dec. 15. 12:36
 55/65 anonim ***** válasza:

Legnagyobb gond (szerintem) egy olyan dologgal van, amiről csak mostanában kezdenek beszélni, és nagyon nyugtalanítóak a vizsgálati eredmények (ráadásul ezekből is kevés van).

A mmikroműanyagok.

Mindenütt ott vannak, már az Antarktiszon is, a mélytengerekben is. Szállítja a szél, a vizek, a testükben az élőlények.

Ontjuk a mosással, az eszközeink surlódásával... és még a méhlepényben is kimutathatóak.

dec. 15. 12:45
 56/65 anonim ***** válasza:
Ezért mondom, hogy alapvetően rossz a gondolkodásmód. Tudományos tények vannak arra, hogy ez a mai létmód abnormális. Tehát a vízbekulázás, a töltés mögötti búzaföld stb. Ezek nem normális dolgok. Széchenyi sem véletlen hogy megőrült.
dec. 15. 12:45
 57/65 anonim ***** válasza:

" Az átlagéletkor pont, hogy nőtt az elmúlt 100, de még az elmúlt néhány évben is az EU-ban,"

Igen. Az egészségügy és orvostudomány fejlődése miatt. VIszont igen sok, régebben inkább idős korban megjelenő betegség nagymértékben növekedett a fiatalabbak körében.

Egy tanulmány szerint 1990 és 2019 között a korai stádiumban jelentkező rákos megbetegedések előfordulása világszerte 79 százalékkal nőtt, a fiatalabbak körében pedig a rák okozta halálesetek száma 29 százalékkal emelkedett.

dec. 15. 13:52
 58/65 anonim ***** válasza:
100%

A zöldségek,gyünölcsök vitamin és tápanyagtartalma is drasztikusan csökkent.

A régi mondás a napi egy lamával már rég nem állja meg a helyét.

dec. 15. 13:56
 59/65 anonim ***** válasza:
A kérdező reflektált a kocka egy oldalára. Pedig a kocka minden oldalát figyelembe kell venni. Dicsőitjük, hogy egyes országokban 80+ az átlag élettartam. De minek. Ezzel a fogyasztói szemléletmóddal töredéknyi ember is felélné a bolygót és unokáink jövőjét. Túlhasználat tekintetében már éves szinten Májusban járunk. Persze ezt úgy kell értelmezni, hogy amiből egy Kongói kobaltbányász elpenget egy évig, azt egy átlag magyar feléli január másodikán. Dél Koreában a legnagyobb a baj, de Japán is hadilábon áll a fenntarthatlan fejlődésben. De nézzük meg Hollandiát, ami geográfialiag egy tragikomikum. Itt a Kárpát medencében még minden nyugatias modernitás ellenére is lehetne valamit tenni a jólét helyetti jóllét érdekében. Orbánt meg a politikát meg a globalizmust keresztülhugyozom. A probléma a tükörben van. Én is hányni tudnék magamtól, hogy januárban frissnek tűnő paradicsom van az asztalon.
dec. 15. 14:13
 60/65 anonim ***** válasza:
Az úgynevezett jólét érdekében intenzív művelésbe vont területekről származó élelem alig tartalmaz valamit másodlagos anyagcsere termékekből. Persze lehet tapsikolni, hogy az átlag életkor növekszik. A vesszőparipám ezen az oldalon is, hogy valaki miért lesz úgymond életképtelen, nem képezte magát stb. Nem képezte magát eléggé, hogy minimum heti 40 órával mások profitorientált szolgálata mellett meg tudja finanszírozni a mesterségesen előálított egészséget. Ehhez is képezd magad, hogy a patikából vásárolt vitaminokat és ásványi anyagokat milyen elsődleges fehérjével és szénhidráttal kombinálod. Kész elmebaj. Manapság már falvakban sincs az embernek energiája fix 40 óra mellett, hogy kertészkedéssel foglalkozzon. Pedig egy belpesti gyerek már 100 éve versbe foglalta mi volna a teendő. "nem törődöm semmi mással" Jaj elromlott a mosógép meg egyéb francnyavaja.
dec. 15. 14:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!