Nem gyanús, hogy a régi emberek - akik nem feldolgozott élelmiszereket ettek és stresszmentesen éltek - sokkal tovább éltek?
A Titanic túlélőiről meg dédnagyanyámról (aki falusi ember volt nem milliomos mégis 96 évesen halt meg) jutott eszembe a kérdés.
Manapság pedig sorra halnak meg a fiatal emberek 30/40 legkésőbb 50 iksz évesen.
Az Y generáció kérdéses, hogy megfogja-e ugyanúgy élni a 90 éves kort mint nagyanyáink tették.
Az is "érdekes", hogy hetente hallani szívinfarktusban meghalt vagy rosszul lett sportolókról (Szalai Ádám, a Fiorentina focistája stb.).
Az is érdekes, hogy drasztikusan több autoimmun beteg van manapság mint 30-60 évvel ezelőtt.
Bemegyek az Aldiba és a műzliszelet olyan ragadós mintha valami vegyiüzemben gyártották volna tele adalékanyaggal, a paradicsom mint egy műanyag babajáték kellék olyan piros és puha, a a bio-nak mondott termékek meg aranyárban vannak miközben nagyanyáink anno a kertben termelték meg 3 fillérért.
Na ezeket hogy tudjátok megcáfolni ha mégis olyan jól fejlődik a világ?
Én se ertem, miért ettek volna oyan hú, de egeszségesen anno. A nagyszüleim lényegében a lisztes-habart levesek, krumpli, tészta kombóban tudtak gondolkodni egész életükben, némi zöldséggel, hússal, de azt csak úgy mellé. A kis konyhakertet mrg gyümölcsfákat pedig permetezték folyamatosan.
Én ezerszer egészségesebben táplálkozom a családommal. Plusz vegyszermentes konyhakertem van.
"csak úgy kitaláltad hogy márpedig egyszer majd ez lesz, mert csak?"
Lényegében pontosan ezt csinálta :D
#31: "Én ezerszer egészségesebben táplálkozom a családommal. Plusz vegyszermentes konyhakertem van."
Ezzel kapcsolatban annyit árulj el, hogy ez neked egy drága hobbi vagy bárki kevés pénzből élhet egészségesen?
Mi anno mielőtt faluról városba költöztünk - a hátsó kertünkben mindig termeltünk zöldségeket azokat nem permeteztük és szép, egészséges termések lettek rajta. Ugyanezt csinálták nagyanyáink és amit ma zöldségnek zsúfolnak azt ők kidobták volna a kukába.
TSZ-ben lehet használtak káros vegyszert (nem tudom), de mégis friss szép áruk voltak a piacokon. Anyámék mindig mesélték.
De akkor felteszem azt a kérdést, a GMO-s termékeket miért forgalmazzák?
A csirkecomb kis túlzással miért akkora mint egy kecskecomb?
A mi háztáji csirkéink combja kisebb mint az araszom mégsem annyira vizes mint az Aldi-s.
#38: És min kellene hogyan változtatni? Az a baj, hogy mindenki látja a problémát, de nem tudjuk/tudom hogy min/miken kellene másképp.
Vagy ha csak annyi a titok, hogy bioboltba kell járni akkor azt anyagilag nem fogom tudni (meg a legtöbb ember sem) megengedni magamnak.
Nem tudom hány évesek vagytok, én még relatíve fiatal...
De nem kell túlgondolni.
A 20. század közepétől, de előtte is elkezdtek a terméshozamra menni. Ezt a komcsik járatták csúcsra. Magyar film is van erről. Természetszerűen a terméshozammal csökken a zöldségek és egyéb kajákban lévő tápanyagok mértéke.
Most, meg terelnek át minket a rovarevésre, mikor amúgyis GMOs kajákat etetnek velünk.
Meg ha már hús, régen 1 évig etették a sertéseket otthon -nagyszülők idejében-, aztán még az ő idejükben jöttek a tápok, de akkor is ilyen 6 - 7 hónap alatt hízlalták fel.
Most meg mindenféle hormonnal stbvel ellátott nem is tudom mivel ha nnagyon akarják felpumpálják pár hónap alatt. És ugyanez elmondható szinte bármilyen húsáért tenyésztett állatra. Csirke, amiknek többsége napfényt se lát. Milyen tojása lehet annak?
Szerinteted? Én azon csodálkozom, hogy egy Mekizés után nem fordulnak fel akik oda bemennek.
Amit megeszik az állat, amivel táplálják a növényt az az elfogyasztásukkal belénk is kerül.
Ha lesznek is a jövőben nagyok magas kort megélt emberek, az inkább az egyéni genetika miatt lesz. Meg véleményem szerint mivel többet ettek a felmenőink normális táplálékot, azért nem fordulunk fel egy kiadós mekizés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!