Nem gyanús, hogy a régi emberek - akik nem feldolgozott élelmiszereket ettek és stresszmentesen éltek - sokkal tovább éltek?
A Titanic túlélőiről meg dédnagyanyámról (aki falusi ember volt nem milliomos mégis 96 évesen halt meg) jutott eszembe a kérdés.
Manapság pedig sorra halnak meg a fiatal emberek 30/40 legkésőbb 50 iksz évesen.
Az Y generáció kérdéses, hogy megfogja-e ugyanúgy élni a 90 éves kort mint nagyanyáink tették.
Az is "érdekes", hogy hetente hallani szívinfarktusban meghalt vagy rosszul lett sportolókról (Szalai Ádám, a Fiorentina focistája stb.).
Az is érdekes, hogy drasztikusan több autoimmun beteg van manapság mint 30-60 évvel ezelőtt.
Bemegyek az Aldiba és a műzliszelet olyan ragadós mintha valami vegyiüzemben gyártották volna tele adalékanyaggal, a paradicsom mint egy műanyag babajáték kellék olyan piros és puha, a a bio-nak mondott termékek meg aranyárban vannak miközben nagyanyáink anno a kertben termelték meg 3 fillérért.
Na ezeket hogy tudjátok megcáfolni ha mégis olyan jól fejlődik a világ?
Kérdező
Az a probléma, hogy nagyon sok mindenről le kéne mondanunk amiről manapság azt gondoljuk, hogy alapvető szükséglet. A technológiai és tudományos fejlődés egyes megoldásai nem egy őrdögtől való dologok, ha mértékkel bánunk vele. Csak a probléma az, hogy az alapvetően kőkorszaki agyműködésünk nem tud mértéket tartani. Ösztönlényként szipolyozzuk ki az erőforrásokat és emellett kikapcsoltuk a természeti visszacsatolásokat. Én még tudom milyen az, hogy a négyévszakos Kárpát medencében nincs frissnek tűnő paradicsom az asztalon Januárban, 30 évig kuláztam akár - 20 fokban is stb. Aztán abba már bele sem megyek, hogy az urbanizálódott ókori elit is már milyen alapvető hibákat követett el.
" Ez hol egészséges?"
Régen a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma többszöröse volt a mainak. És nem csak azt kell nézni, hogy mit ettek, hanem aztis, hogy mit nem ettek. Nem ettek tartósítószert, ezer féle adalékanyagot, mindenféle mesterséges cuccot, hormontartalmú húst, többszörösen feldolgozott élelmiszereket.
Meg régen nem húst ettek hússal. Az se egészséges.
De az nálunk is meglesz. Míg mi esszük a bogarakat majd, addig repkednek a magángépeikkel a privát szigeteikre. Talán ha vigyázba állunk, kapunk a kreditpontjaik mellé jó kis GMOs almát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!