Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vajon miért visz néhány lány...

Vajon miért visz néhány lány fésűt még az iskolába is?

Figyelt kérdés

Ma már tényleg ennyire fontosak a külsőségek, hogy még az is baj ha valakinek napközben egy kicsit összekócolódik a haja ? Én lány vagyok és nem viszek fésűt az iskolába, egyrészt mert nem is lenne időm az iskolában fésűlködni napközben, másrészt pedig egy felesleges külsőségnek tartom, hogy azzal legyek elfoglalva, még az iskolában is, hogy mikor melyik hajszállam hogyan áll. 😄

Csak azért érdekel ez, mert pár lány még korábban beszólt nekem amiatt, hogy nem viszek fésűt az iskolába, igaz azóta már évek teltek el, de látom, hogy tényleg sok lány visz fésűt az iskolába és nem értem, hogy mi ennek az alapja. Csak másoknak akartok megfelelni és ezért jól akartok kinézni, vagy tényleg ennyire érzékenyek rá egyesek ha már rosszul áll egy hajszálluk ? Csak azért érdekel tényleg, mert sokat támadtak korábban például ilyen vagy ehhez hasonló külsőségek miatt, amik (szerintem) felesleges és lényegtelen dolgok.

dec. 13. 12:59
1 2 3
 21/30 SZTANN ***** válasza:
78%

Ez a "ma már" irtózatosan buta kifejezés. Egyrészt nem igaz (indokolatlan általánosítás), másrészt pont nem tudhatod (azzal a pár éves iskolás kamasz tapasztalatoddal), mikor mi volt.

Csak szólok, hogy a lányok már 50 évvel ezelőtt is fésülködtek otthon és az iskolában. Igaz hogy nem sminkeltek, nem volt orrkarikájuk, sem tetkójuk, sem műkörmük, nem festették a hajukat, de naponta többször FÉSÜLKÖDTEK.

Mi az, hogy "ma már" - majd akkor ejtsél ki a szádon ilyet, ha száz éves tapasztalataid lesznek a nagyvilágról (ha megéred).

dec. 14. 08:26
 22/30 A kérdező kommentje:
Szóval egy nő akkor már igénytelen, ha nincsen minden egyes percben a haja állásával meg a külsejével elfoglalva? xd. Azt hittem, hogy az az igénytelenség kategória ha nem tisztálkodik, koszos, büdös, (csak szólók attól, hogy nincs nálam 0:24-ben fésű még tisztálkodni, tisztálkodok) de hogy már az is az igénytelenség kategória, ha nem hord magánál fésűt??? xd. Mi lesz a következő, nemsokára már az is igénytelennek fog számítani, ha nincsen egy nőnek műkörme?!
dec. 14. 10:43
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Akik fésű hiánya miatt beszólnak, azok is nagyon ráérnek ezzel foglalkozni. Nem kell velük törődni. Nálunk ilyen beszólás nincs. Én meg kis tükröt is viszek magammal a fésű mellett. Úton az iskolába is lelapul a hajam a sapi meg kapucni alatt. Tesi után is fésülködöm, meg szünetben is, amikor nagy szellőztetés van, felveszem addig a kabátom, és felhúzom a kapucnit, utána kis fésülködés.
dec. 14. 13:08
 24/30 anonim ***** válasza:

Milyen minden egyes percben? Napközben 1-2 alkalommal végighúzni egy fésűt a hajon rohadt messze van attól, hogy “minden egyes percben”.

Miért zavar téged ennyire, hogy van aki nem szereti ha csimbókokban van a haja? :D

dec. 16. 08:24
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is azért hodok, mert közel fenékig ér, és erre csak adódik pluszban a tény, hogy alapból olyan típusú volt mindig is, ami könnyen kócolódik.

És nem, nem azért viszem, hogy másoknak tetsszek, hanem mert saját magamat zavar a tudat, ha ott egy hatalmas kóc a tarkóm felett; egyrészt. Másrészt sokszor abból a kócból olyan lesz, aminek a bogozásával jó ideig el tudok lenni, így egyszerűbb elejét venni az egész macerának 5 fésűhúzással nap közben

dec. 16. 19:50
 26/30 A kérdező kommentje:
Már egy ideje látom nem érkezett válasz, de egy pár napja elolvastam újra, amik érkeztek válaszok és az csak megerősített benne, hogy mennyire felszínes az emberek nagy része, akiknek csak a külsőségek számítanak (EQ-juk meg persze jó kevés van mellé) tisztelet a kivételnek. A kevés EQ alatt értsd. #6, #20, #21.(bár látom az utóbbi 2 egy és ugyanaz a személy). Tudom, hogy a kérdés kiírása óta eltelt egy kis idő, de mindenképpen fontosnak éreztem, hogy ezt még ide leírjam. Pluszba utánanéztem a 'tomboy' szó jelentésének kedves 6-os örülj neki, hogy a kislányodnak legalább van egyénisége és ellentmer mondani a csordaszellemnek meg nem merül ki neki minden a külsőségekben meg a látszatban, úgy mint neked. Én a helyedben büszke lennék rá! Én is szarok rá, hogy mások mit gondolnak rőlam az iskolában, arról hogy a külsőmről mit gondolnak meg pláne. Valahányszor ilyen vagy ehhez hasonló megjegyzéseket kapok, az csak megerősítés abban, hogy nekem legalább van egyénisége és nem követem, hanem inkább telibe leszarom az ilyen felszínes dolgokat és eddig még egyszer sem bántam meg. Szerinted akkor milyen az aki nem 'tomboy', azaz fiús lány ? Kiket plázacica, aki állandóan a haját fésülgeti, magát cicomázza, 20 centis műkörme van és a shoppingolás meg a divat követés a legfőbb időtöltés?! A 20,21-esnek pedig üzenem, hogy még kérdeztem anyukámtól miszerint igaz-e, hogy a lányok már kb. 50 éve is fésülködtek az iskolában, ugyanis ő abban az időben volt általános iskolás és azt mondta rá, hogy ő nem figyelte, de biztosan voltak ilyen lököttek. Majd megkérdezem, hogy ő vitt-e magával fésűt és azt mondta, hogy nem ő is feleslegesnek tartja, elmeséltem neki azt is, hogy kiírtam ide ezt a kérdést és hogy szerinted az 'igénytelen', ha egy nő nem hord magánál fésűt, erre meg ő azt mondta, hogy ez sokkal inkább nála már hiúság és nem igénytelenség kategória és teljesen egyetértett velem abban, hogy aki ezt a választ írta egy rettentően felszínes ember lehetett. Na mi a most akkor anyukámat is megveted és azt mondod rá, hogy igénytelen (amikor egyébként egy nagyon igényes és ápolt nő), csak azért mert az iskolában annó ő sem hordott és mai napig nem is hord magánál fésűt?! Talán nem ártana az ilyenfajta embereknek egy kicsit azt is nézni valakiben, hogy mi van belül az ilyen felszínes dolgok és külsőségek helyett, mert az látszik, hogy belül már nem sok van nekik. (Tisztelet a kivételnek.)
jan. 4. 19:04
 27/30 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a sok helyesírási hibáért, az azért volt mert közben a tartalommal voltam elfoglalva és közben siettem nem nagyon néztem azt, hogy mindent helyesen írok-e. (Leírtam ezt még mielőtt valaki belekötne, ha már másba nem tud.)
jan. 4. 19:09
 28/30 anonim ***** válasza:
Kérdező backi, menj el kérlek egy pszichológushoz, ha ez a téma neked ennyire fáj még mindig. Egye fene, az sem zavar, ha nem fésülködsz meg előtte 😁
jan. 4. 21:06
 29/30 anonim ***** válasza:

"Én is szarok rá, hogy mások mit gondolnak rőlam az iskolában, arról hogy a külsőmről mit gondolnak meg pláne. "

És ha valaki épp azért hord magánál, mert nem szarja le mások gondolatait?

Mert talán annyit bántalmazták, hogy emiatt ügyel kényesen a megjelenése minden részletére, nehogy bármi "fognivaló" is legyen rajta?

Látszik hogy te akkora egyéniség vagy, hogy mások lehúzásával tudod csak fényezni magad, de ha már az EQ-t emlegeted, legalább próbálj meg úgy csinálni, mint aki belegondol ilyenekbe

25-ös voltam.

jan. 6. 17:00
 30/30 anonim ***** válasza:

"Talán nem ártana az ilyenfajta embereknek egy kicsit azt is nézni valakiben, hogy mi van belül az ilyen felszínes dolgok és külsőségek helyett, mert az látszik, hogy belül már nem sok van nekik."

Amúgy ne haragudj hogy így rávilágítok, de épp ezt csinálod

Van nála fésű = "plázacica, aki állandóan a haját fésülgeti, magát cicomázza, 20 centis műkörme van és a shoppingolás meg a divat követés a legfőbb időtöltés"

jan. 6. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!