Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csináljak, ha a portás...

Mit csináljak, ha a portás kivételezik néhány emberrel az iskolából?

Figyelt kérdés
Az iskolánkban a portás haverkodik pár emberrel a mi osztályunkból is, meg más osztályokból is és ezért őket mindig kiengedi cigizni, pedig az igazgató is megmondta, hogy tanitási időben nem engedhet ki senkit az iskolából még cigizni se. De ami még dühitőbb, hogy őket hagyja lógni is. Emiatt gyakran előfordul, amikor az egyik tanárunk nincs suliban és beraknak helyette hozzánk egy másik tanárt, hogy ez a pár ember, aki haverkodik a portással, csak úgy dönt, hogy nem akarnak itt maradni tovább, a portás meg hazaengedi őket..És szerintem rohadtul igazságtalan, hogy csak mi szopunk, őket meg a portás elengedi és hazamehetnek hamarabb.. Szerintetek ha szólnék az osztályfőnöknek, hogy páran gyakran lógnak, mert a portás kiengedi őket, történne valami változás?
2017. jan. 13. 17:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
A tanár dolga ellenőrizni, hogy ki van jelen, és ki nincs. Ha nem ellenőrzi, ne menj be te se! Ha lebuktatod az osztálytársaidat, nem leszel túl népszerű az osztályban.
2017. jan. 13. 17:11
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Ne legyel mar szarrago. Most ettol nekik jobb, vagy neked rosszabb? Na ugye hogy.
2017. jan. 13. 17:16
 3/13 A kérdező kommentje:
De hiába ellenőrzi, ha szereznek igazolást...Van egy csaj, aki minden reggel minimum negyed órát késik, már ha bejön egyáltalán első órára, meg 5.-6. óra után mindig eldönti, hogy hazamegy és ha észreveszi valamelyik tanár, hogy nincs ott, csak elmegy a háziorvosához, akivel szintén jóban van és szerez igazolást.
2017. jan. 13. 17:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Szerinted nem jobb nekik, ha 4. óra után hazamehetnek? :D Mi meg bent ülünk 7. vagy 8. órában is?
2017. jan. 13. 17:18
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Igazoltból sem lehet akármennyi.
2017. jan. 13. 17:23
 6/13 A kérdező kommentje:
De nem kell olyan sokat leigazolniuk, mert nem nagyon veszik észre őket. Meg mikor elmennek, direkt mondják a többieknek, hogy ne szóljanak már a tanárnak..De ha pl. én vagy valaki más, aki nem szokott, mennénk el utolsó óra előtt, ők lennének az elsők, akik bemártanának minket, hogy elmentünk..
2017. jan. 13. 17:28
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Nézd... ez tényleg igazságtalan dolog, de én a helyedben más szempontból (is) nézném a helyzetet:

Alapvetően azt mondom, hogy mindenki úgy teszi tönkre az egészségét, ahogy szeretné, az ő teste, az ő élete. Oké, XY kimehet csak úgy cigizni suliidő alatt. De most te veszítesz vele valamit, hogy nem mehetsz ki károsítani a szervezetedet? Ez nem csak arról szól, hogy lehetősége van-e rá. Ez az egészségedről is szól.

A másik dolog: ne legyen már ciki a tudás. Ha mondjuk nem szakszerű helyettesítés van, és az lenne az utolsó óra, akkor tényleg szívás, ha ott kell maradni. (Bár ez esetben is el lehet tölteni hasznosan az időt. Mondjuk meg lehet csinálni a házit...) De ha szakszerű helyettesítés van, akkor pont azzal kerülsz hátrányba, ha lógsz.

Értem én, hogy jaj, de menő dolog lógni, de hidd el, hosszabb távon ez a hozzáállás nagyon megbosszúlja magát.

2017. jan. 13. 17:42
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
A "szomszéd lova is dögöljön meg" mentalitású vagy. De végül is azt csinálsz, amit akarsz, aztán a végén majd megfizeted az árát, ha itt az ideje :D
2017. jan. 13. 18:41
 9/13 anonim válasza:
75%
attól neked mivel lesz jobb, ha őket beköpöd? szerintem mindenki foglalkozzon a saját dolgával, nem leszel te sem jobb, ha a másik dolgával törődsz. Szerintem foglalkozz saját magaddal akkor teszed a legjobban.
2017. jan. 13. 18:55
 10/13 anonim válasza:
67%
ez a a mentalitás olyan undorító. neked mivel lesz rosszabb ha ő elmegy?
2017. jan. 13. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!