Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vajon miért visz néhány lány...

Vajon miért visz néhány lány fésűt még az iskolába is?

Figyelt kérdés

Ma már tényleg ennyire fontosak a külsőségek, hogy még az is baj ha valakinek napközben egy kicsit összekócolódik a haja ? Én lány vagyok és nem viszek fésűt az iskolába, egyrészt mert nem is lenne időm az iskolában fésűlködni napközben, másrészt pedig egy felesleges külsőségnek tartom, hogy azzal legyek elfoglalva, még az iskolában is, hogy mikor melyik hajszállam hogyan áll. 😄

Csak azért érdekel ez, mert pár lány még korábban beszólt nekem amiatt, hogy nem viszek fésűt az iskolába, igaz azóta már évek teltek el, de látom, hogy tényleg sok lány visz fésűt az iskolába és nem értem, hogy mi ennek az alapja. Csak másoknak akartok megfelelni és ezért jól akartok kinézni, vagy tényleg ennyire érzékenyek rá egyesek ha már rosszul áll egy hajszálluk ? Csak azért érdekel tényleg, mert sokat támadtak korábban például ilyen vagy ehhez hasonló külsőségek miatt, amik (szerintem) felesleges és lényegtelen dolgok.

tegnap 12:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Az is külsőség valahol, hogy Te ilyenen fennakadsz.

Meg azt sem értem, miért nem elégedsz meg annyival, hogy nekik ez komfortosabb, és kész, miért kell egy egész társadalmi tanulmányt képzelni köré.

tegnap 14:03
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Nem olvastam el a kifejtést, csak a fő kérdésre válaszolok:

nekem azért van a táskámban kis fésű, mert amikor leveszem a sapkámat, kócos a hajam, és nem szeretek így mutatkozni a munkahelyemen, ahol naponta sok emberrel találkozom, és az igényes megjelenésemmel megtisztelem az ügyfeleimet, másrészt saját magamat is.

Szeretem, ha nem vagyok kócos, nekem ez fontos. Ha neked nem, semmi baj, te ne fésülködj napközben.

tegnap 14:05
 13/18 Metionin ***** válasza:
89%
Gondolom mert szükségük van rá. Tesióra után hasznos, meg ebben a szar időben vagy a szél fújja össze vagy a sapka lapítja le. Sokaknak ha nem fésüli át napközben, annyira gubancos lesz a haja, hogy este otthon sokkal nehezebb kibontani. Nem a másnak megfelelés a lényeg, csak nem szeretnének gubancosak lenni. És te sem leszel jobb tőlük csak azért, mert nincs szükséged napközben fésűre.
tegnap 14:31
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Én ugyan munkába járok nem suliba, de alap hogy van nálam hajkefe mindig. Utálom ha gubancos a hajam.

N

tegnap 16:09
 15/18 A kérdező kommentje:

6-osnak üzenem, hogy tanulni járok az iskolába, nem azért hogy "tetszen" a hajam másoknak és hogy alapjába véve megfeleljek nekik, egyébként nem tiszta kócos hajjal megyek el, reggelente megfésülködök, de az nem zavar, ha napközben egy kicsit összekócolódik, mert szerintem természetes dolog és az élethez is hozzátartozóik valahol. Egyébként azért kérdezem, mert korábban ezért kezdtek ki kisideig, na szerintem az viszont már külsőség. Kíváncsi voltam rá, hogy akik hordanak maguknál fésűt, azok is ugyanígy vélekednek-e azokról és megvetik-e azokat akik nem.

Amúgy köszi mindenkinek a válaszokat, kíváncsi voltam mások véleményére!

Egyébként kijelentés tényleg nem vagyok külsőségek és felszínesség párti!

tegnap 18:39
 16/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat kijelentem-et akartam a végére írni.
tegnap 18:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Természetesen senkit nem vetek meg, aki nem hord magánál fésűt, főleg azért, mert ötletem sincs, hogy ki hord magánál fésűt, meg ki nem. Nekem viszont seggig érő hajam van, ami komplett rasztába áll estére, ha nem fésülöm ki napközben is, mikor már érzem, hogy húzódik, meg önálló életre kelt.
tegnap 18:52
 18/18 anonim ***** válasza:
15-ezt rosszul látod. Nem csak tanulni jársz az iskolába. Szocializálódni, kapcsolatokat építeni, és sok esetben azért is, hogy megtetsszél valakinek.
tegnap 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!