Ha valaki abba az iskolába megy tanítani, ahol ő maga is tanult és még megvan néhány tanár abból az időből, akkor őket magázza, vagy már mint kollégáit tegezheti?
Tehát ha én az egyetem után a régi iskolámba mennék tanítani, és még ott tanítana néhány tanár, aki engem is tanított, akkor elég fura lenne tegezni őket, hisz mégis csak ők tanítottak, viszont ha nem tegezed az a fura, mert akkor már a kollégáid.
Csak úgy eszembe jutott ez, mert hallottam már olyan tanárról, aki abba az iskolába ment tanítani, ahová ő is járt.
Nálunk volt ilyen, tegeződtek még a legidősebb kollégákkal is.
De sok tanár már érettségi után felajánlja minden (volt) diáknak a tegeződést.
Én tanár lettem, de nem ott tanítok, ahová annak idején én jártam iskolába. Viszont egy régi tanárom is ott tanít most, ahol én.
Mivel elég nagy a korkülönbség kettőnk között, és nem is ajánlotta fel a tegeződést, ezért magázom, sőt, ugyanúgy nénizem, mint a kisdiákjai, és ahogy kicsi koromban én is. :D Valahogy furcsa lenne nekem ez, és nem tudnám magam rávenni, még akkor is, ha egyébként a többi fiatal tanár tegezi, és egyébként én is tegezem a többi idősebb tanárt...
Egyébként a fiatalabb volt tanár kollégáimat én is letegezném, ha lenne ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!