Boltban dolgozó pénztárosok, biztonsági őrök! Ti
rászoltok arra a szülőre, aki megengedi, hogy beleegyen a
gyereke fizetés előtt péksüteménybe, csokiba,
üdítőbe beleigyon?
A kérdező szavazást indított:
9 szavazat
Nem vagyok egyik sem, de néha én is beszélnék az ilyen szülőnek. Mindenkinek meg kell tanulnia, hogy uralkodjon a vágyain (senki nem hal éhen 15 perc alatt), illetve azt is, hogy nem az enyém, amíg nem fizetem meg. Sajnálom is az ilyen gyerekeket, nehéz lesz nekik a való élet és a szülőt is, mert egy életképtelen gyereke lesz felnőttként.
dec. 12. 18:09
beszólnék* bocsi, elírtam
dec. 12. 18:09
Az ilyen szülönek azt tudni kellene, hogy JOGILAG az ilyen bolti lopásnak számít, ha az üzlet feljelenti, tényleg megbüntetik.
Normál esetben nem éhesen viszem a gyereket az üzletbe, de ha véletlen mégis, már egy egy éves is kibír 10 percet anélkül, hogy éhenhalna. Ha kezdettöl úgy van szoktatva, hogy az üzletekben nem lehet enni, eszébe sem jut hisztizni. (Négy gyerek után tudom!)
dec. 12. 18:13
Én még gyereknek főleg picinek elnézem. De vannak felnőttek is akik ezt csináljak. Szerintem az sokkal gázabb
dec. 12. 18:19
Sosem értettem, miért kell erre rászoktatni a gyereket. Mert a szülő szoktatja rá, aztán meg persze, hogy vergődik a gyerek. Annyi idő alatt még senki nem halt se éhen se szomjan amíg valaki bevásárol és kifizeti az árut, egy kisgyerek is kibírja. Valahogy ez nálunk sosem volt divat, a kortársaim is hisztiztek persze de ez a boltban eszünk dolog valahogy nem terjedt el a környezetemben. Lehet, mert anyáinknak eszébe se jutott megetetni velünk a cuccot a kassza előtt. Diákmelóban a Tesco pékosztályán rengeteg péksütit toltam ki, sokszor a szemem előtt osztotta ki anyuka a brióst meg kakaós csigát a kölköknek, hogy egyék nyugodtan. Pici gyerek kezében is sokszor az összecsócsált csoki, fogdossa a nyálas csokis kezével a bevásárlókocsit, tapizza az árukat a polcon, törli mindenhová, szülő meg bájosan mosolyog. Nekünk szólni kellett, hogy ne etesse fel a gyerekkel a cuccot, előbb fizesse ki. Volt aki meg akart verni, volt aki magától értetődően közölte, hogy há de éhesek! Nem akarok senkit megbántani de ahogy láttam, megvolt az a bizonyos típus a szülők között, aki ezt csinálta és ott nem ez volt a legnagyobb gond. Általában az ő gyerekeik voltak azok is, akik felügyelet nélkül futkostak, ledobáltak a polcról cuccokat amit a szülő baxott visszarakni, hisztiztek taknyukat-nyálukat verve a folyosó közepén mert nem kaptak meg valami szart.
dec. 12. 18:37
Igen, szóvá teszem, ha bolti lopást látok. Mert ez az.
És a legtöbbször nem azért van, mert olyan eü problémája van a gyereknek, hogy hirtelen ennie kelljen, és az volt ott. Hanem csak anyuci, apuci nem tud nevelni, ezért inkább betömi a gyerek száját.
dec. 12. 20:11
Az ilyen kajálgatások inkább közröhej tárgya, kivéve amikor csomagolást bontasz meg, vagy valami komolyabb 3000 feletti értékkel próbálkozol, aztán vannak a tárgyi eltulajdonítások, azokra jobban rámozdulnak, például ruha vagy valamilyen komolyabb tárgy ellopása. A diszpi kamera mindent lát, az őr nem biztos de leszólnak neki, hopp megvagy és visznek is az őrszobára, jegyzőkönyv, rendőrség, helószia!
dec. 13. 03:11
Az őr már mindent tud amikor mész kifelé és leállít, elbeszélget veled. :)
Ha menekülni próbálsz eléd áll, utánad fut vagy testi kényszerítőerőt alkalmaz(hat:)
dec. 13. 03:15
Kövezzetek meg, de a nyáron 42 fokban nálunk is volt ilyen. A lányom iszonyú szomjas volt, a pénztár előtt hatalmas sor. Mondtam neki bontsa ki és igyon nyugodtan. A bontott üdítőt aztán ugyanúgy kifizettem. Nyilván nem csócsálunk kiflit meg túrórudit. Ez ilyen "vészhelyzet" volt.
dec. 13. 07:58
De mi értelme van?
Aki akkora proli, hogy ezt megengedi a gyerekének, az akkora suttyó, hogy úgyse érti meg, miért probléma
dec. 13. 08:15
Kapcsolódó kérdések: