Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudnál őszintén, szívből...

Tudnál őszintén, szívből együtt örülni a rokonoddal, ismerősöddel, ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Ha az ismerősöd a szerencsének köszönhetően gazdagodott meg, tehát nem saját erőből. Te hónapról hónapra élsz, valami mindig elviszi a spórolt pénzed, ha sikerül épp valamennyit félretenni. Gyakorlatilag azért dolgozol, hogy legyen hol laknod és enned, ennyi. Semmi kis plusz nincs az életedben.

Ilyen körülmények között tudnál őszintén együtt örülni, nem érezni irigységet, amikor az ismerősöd meséli, hogy milyen volt a nyaralás, hová utazik legközelebb, milyen új műszaki eszközt vett éppen (miközben a te cuccaid már szinte rottyon vannak)?

Megmondanád neki őszintén, hogy zavar, amikor ő az új dolgaival dicsekszik, miközben te úgy sakkozol a kiadásokkal, hogy kijöjj valahogy a következő fizuig?

És még egy kérdés... Te megmondanád neki, hogy azért nem szoktad te keresni őt, mert frusztrál a köztetek lévő hatalmas anyagi különbség? Főleg, hogy ismerted őt abból az időszakából, amikor még ő is átlagos életet élő, dolgozó nő volt, csak jól ment férjhez.

dec. 9. 19:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%
Persze. Ha valakit szeretek, jót akarok neki, függetlenül attól, hogy velem mi van.
dec. 9. 19:08
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy mit értesz a szerencse alatt? Azért nem mindegy, hogy nyerte a lottón vagy csinált egy vállalkozást, ami bejött.
dec. 9. 19:18
 3/21 anonim ***** válasza:
63%
Örülnék neki és megkérném hogy utaljon nekem minden hónapban X összeget.
dec. 9. 19:25
 4/21 anonim ***** válasza:

"Te hónapról hónapra élsz, valami mindig elviszi a spórolt pénzed"

Ez azért nem a rokon hibája...

Egyébként hogyan lehet szerencséből meggazdagodni?

dec. 9. 19:28
 5/21 anonim ***** válasza:
Megprobalhatsz te is "jol ferjhez menni" vagy tenni azért hogy ne legyél csóró.
dec. 9. 19:36
 6/21 A kérdező kommentje:

Szerencse alatt azt értem, hogy hozott egy jó döntést, újra összejött az exével, aki időközben meggazdagodott, így lett belőle (az ismerősömből) közvetett módon gazdag ember.

5: én nem is tudok, nem is akarok ilyen módon meggazdagodni, nekem az is elég lenne, ha meg tudnék élni normálisan a fizetésemből. Dehogy akarnék senkitől függeni.

dec. 9. 19:51
 7/21 A kérdező kommentje:
5: egyébként én egyedülálló anya vagyok, átlagfizetéssel, családi es egyéb támogatás nélkül. Szóval minden adott hozzá, hogy "csóró" legyek...
dec. 9. 19:55
 8/21 anonim ***** válasza:
0%

Az nem csóróság ha fenn tudod tartani magad. Bőségtudatról hallottál már?

A telhetetlen ember (általában gazdag) szegénységtudatban él, azért halmoz egyfolytában.

dec. 9. 20:05
 9/21 anonim ***** válasza:
0%

És borzasztó hálátlan is, a telhetetlen ember.

A hála alakítja ki a bőségtudatot.

dec. 9. 20:07
 10/21 A kérdező kommentje:
8: értem, hogy hálásnak kellene lennem azért, amim van. Az is vagyok alapvetően és kapásból fel tudok sorolni dolgokat az életemben, ami nekem van, másnak pedig nincs... viszont amikor azt látom, hogy más szó szerint dúskál a javakban, és mindene megvan, amiről én csak álmodozok, gyűjtögetek, aztán végül elmegy a pénz másra, ami tényleg nélkülözhetetlen, akkor azért elfog az irigység. Főleg ezzel az ismerősömmel kapcsolatban, és talán azért, mert ő az egyetlen az ismerőseim közül, aki tényleg úgy kap meg mindent az élettől, hogy látszólag semmit sem tesz érte.
dec. 9. 20:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!