Tudnál őszintén, szívből együtt örülni a rokonoddal, ismerősöddel, ilyen esetben?
Ha az ismerősöd a szerencsének köszönhetően gazdagodott meg, tehát nem saját erőből. Te hónapról hónapra élsz, valami mindig elviszi a spórolt pénzed, ha sikerül épp valamennyit félretenni. Gyakorlatilag azért dolgozol, hogy legyen hol laknod és enned, ennyi. Semmi kis plusz nincs az életedben.
Ilyen körülmények között tudnál őszintén együtt örülni, nem érezni irigységet, amikor az ismerősöd meséli, hogy milyen volt a nyaralás, hová utazik legközelebb, milyen új műszaki eszközt vett éppen (miközben a te cuccaid már szinte rottyon vannak)?
Megmondanád neki őszintén, hogy zavar, amikor ő az új dolgaival dicsekszik, miközben te úgy sakkozol a kiadásokkal, hogy kijöjj valahogy a következő fizuig?
És még egy kérdés... Te megmondanád neki, hogy azért nem szoktad te keresni őt, mert frusztrál a köztetek lévő hatalmas anyagi különbség? Főleg, hogy ismerted őt abból az időszakából, amikor még ő is átlagos életet élő, dolgozó nő volt, csak jól ment férjhez.
"Te hónapról hónapra élsz, valami mindig elviszi a spórolt pénzed"
Ez azért nem a rokon hibája...
Egyébként hogyan lehet szerencséből meggazdagodni?
Szerencse alatt azt értem, hogy hozott egy jó döntést, újra összejött az exével, aki időközben meggazdagodott, így lett belőle (az ismerősömből) közvetett módon gazdag ember.
5: én nem is tudok, nem is akarok ilyen módon meggazdagodni, nekem az is elég lenne, ha meg tudnék élni normálisan a fizetésemből. Dehogy akarnék senkitől függeni.
Az nem csóróság ha fenn tudod tartani magad. Bőségtudatról hallottál már?
A telhetetlen ember (általában gazdag) szegénységtudatban él, azért halmoz egyfolytában.
És borzasztó hálátlan is, a telhetetlen ember.
A hála alakítja ki a bőségtudatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!