Tudnál őszintén, szívből együtt örülni a rokonoddal, ismerősöddel, ilyen esetben?
Ha az ismerősöd a szerencsének köszönhetően gazdagodott meg, tehát nem saját erőből. Te hónapról hónapra élsz, valami mindig elviszi a spórolt pénzed, ha sikerül épp valamennyit félretenni. Gyakorlatilag azért dolgozol, hogy legyen hol laknod és enned, ennyi. Semmi kis plusz nincs az életedben.
Ilyen körülmények között tudnál őszintén együtt örülni, nem érezni irigységet, amikor az ismerősöd meséli, hogy milyen volt a nyaralás, hová utazik legközelebb, milyen új műszaki eszközt vett éppen (miközben a te cuccaid már szinte rottyon vannak)?
Megmondanád neki őszintén, hogy zavar, amikor ő az új dolgaival dicsekszik, miközben te úgy sakkozol a kiadásokkal, hogy kijöjj valahogy a következő fizuig?
És még egy kérdés... Te megmondanád neki, hogy azért nem szoktad te keresni őt, mert frusztrál a köztetek lévő hatalmas anyagi különbség? Főleg, hogy ismerted őt abból az időszakából, amikor még ő is átlagos életet élő, dolgozó nő volt, csak jól ment férjhez.
Az ismerosodnek mit kellene csinalnia?
Egy, minden vonzalom ellenere szakitani a parjaval, allj, nem erdemellek meg, vagy tarts cseledkent.
Ketto, eladomanyozni a penzuket es szarul elni?
Pár válasszal előttem kimondták a lényeget; az irigység természetes és emberi dolog, azonban nagyon nem mindegy, ezt hogyan kezeld, hogyan kommunikálod és hogyan éled meg.
Megértem, hogy zavar a helyzet, esetlegesen az igazságérzetedet is piszkálja, de csak emiatt nem hinném, hogy meg kéne szakítani egy emberi kapcsolatot. Ha van e mögött a gondolat mögött valami más is, ami ezt indokolná, támasztaná alá, akkor más a helyzet.
17: Nem sikerült szerintem jól megfogalmaznom a kérdést... Én a saját szemszögemből kérdeztem, arra keresek megerősítést, vagy épp ellenkezőleg, meggyőzést, hogy nem gondolom jól...
Nyilván eszembe sem jut, hogy ők ajándékozzák el a vagyonukat, azért, hogy én jobban érezzem magam... :D azért ez nem is életszerű.
Egyszerűen csak irritál a helyzet, frusztrál ez a hatalmas különbség, zavar az igazságtalanság, és inkább próbálom kerülni a szituációt, hogy lássam, hogy neki milyen könnyű, én pedig itt vagyok, szétesve a fáradtságtól, anyagilag a béka feneke alatt. És nem is úgy néz ki reálisan tekintve, hogy ez egyhamar megváltozik. Vagy lehet, hogy csak én égtem ki attól, hogy nem sok sikerélményem van az életben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!