Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértesz, hogy a modernitás...

Egyetértesz, hogy a modernitásban a mostani generációnak a legrosszabb fiatalnak lenni?

Figyelt kérdés

Őszintén? Én rohadtul sajnálom a mostani generációt! És nem, nem vagyok boomer, 28 vagyok. Ez a mostani generáció a legrosszabb korszakba született és ez nem az ő hibájuk.

Már a televízió megjelenése is a hanyatlás kezdetét jelentette, de az okostelefonok feltűnése meg egyértelmű sorscsapás... Lehet látni, mit tett a mai generációval, teljesen internetb.zik lettek, netfüggők, bugyuta Tiktok videókat görgetnek, teljesen érdektelen, időpocsékló Youtube-tartalmakat követnek.. Aminek következtében figyelemhiányosak is lettek, ami nem csoda, mert fél perces Tiktok-videókat nézegetnek. Ehhez képest a könyvek meg porosodnak a polcon..

A következő generáció teljesen funkcionális analfabéta lesz, elfelejt majd írni-olvasni. Okostelefonok az MAGA a sátán, a szociális kapcsolatok rovására megy, eltelik mondjuk 30 éved és rájössz, hogy abból 20-at a telefonod buzgerálásával töltötted és ott állsz magányosan, barátok nélkül..

20 évvel ezelőtt sokkal jobb volt, amikor ezek a szarok nem jöttek be, igaz televízió akkor is volt, de azt legalább buszon/villamoson nem tudtad buzgerálni. Meg társaságban mobilozni... Nooormális, Margit???!

Nagyon sajnálom a mai fiatalokat, homo taigeticus interneticus.. Van is egy mém erről, 20 éve a gyereket a focipályáról kellett berángatni, hogy menjen haza, most meg nem lehet kidobni őt a lakásból, mert telefonozik focizás helyett..

Az Iphone, Tiktok, meg az internetfüggőség megjelenésének sokkal súlyosabb, károsabb hatásai vannak, mint az előző generációkra nézve a 2 világháború pusztítása együtt..

dec. 5. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
100%

50: ezt amúgy adom. Aki alapvetően buta suttyó volt, az 20 éve is az volt, és megtalálta a "saját szintjén" való tartalmakat. Csak akkor nem TikTok volt, hanem emailen küldözgették egymásnak a disznó vicceket a kölkök, chatelgettek többi suttyóval, ment a népdalok "pajzán" átköltése, a "Hanyad vagy te disznó?" meg a "Nefürgyéle" hangfelvételek terjedése, Győzike, Maunika show, Viva TV "besztof". Nem volt az jobb.

Az introvertáltság meg alap személyiség kérdése, nem betegség meg rossz dolog. Az elég szomorú, ha magadat ezért ostorozod.

Amúgy bőven vannak, rengetegen, akik ma is értelmes dolgokra használják a netet. Meg azt sem gondolom, hogy aki értelmes anyagokat is néz, olvas rajta (pl. színházi közvetítés, művészfilm, hírműsorok és hírkommentárok, videóesszék, rengeteg témában Wikipedia-cikkek olvasása... pl. történelem, irodalom), az már rohasztaná az agyát, ha megnéz 1-2 macskás videót és viccesnek találja. A karótnyelt szakbarbár fiatalon "bezzeg a mai fiatalok"-ozó boomer hozzáállás is undorító és egészségtelen dolog.

dec. 7. 14:53
 52/87 A kérdező kommentje:
Jó, akkor legyen 30 éve.
dec. 7. 14:58
 53/87 A kérdező kommentje:
50# Akkor rosszul fogalmaztam. Nem írok éveket. Addig volt jó, amíg a televíziózás és az internet még gyerekcipőben járt. Minél nagyobb teret kapot mindkettő, úgy esett a színvonal mindkettőnél, mert minden trash, szemét beáramlott. Szerintem ebben egyetérthetük.
dec. 7. 15:09
 54/87 A kérdező kommentje:
Az internet szerintem a közösségi oldalak megjelenésével kezdett el hanyatlani, míg a televízió a bulvármocsok térnyerésével. Egyre nagyobb a virtualizáció.
dec. 7. 15:12
 55/87 anonim ***** válasza:
100%
53: de hát az 2 külön időszak... televíziós gyerekcipője kb a '60-as évek. Neté meg a '90-es évek vége. És bőven volt ennyi brainrotos paraszt a '70-es, '80-as években is, csak most feltűnőbb, mert nyilvánosan csinálják. Csak akkor a meccsre meg a kocsmába jártak ki, nem a TikTokon kommenteltek. Max. annyi volt a különbség, hogyha véletlenül bekapcsolta a tévét, talán ragadt rá vmi kultúra, mert akkor még nem volt realityshow.
dec. 7. 15:14
 56/87 anonim ***** válasza:
75%
Akkor 30 éve 😂😂😂 azt mondtad 28 vagy, honnan tudod mi volt 30 éve? Elvileg 2 évig még gondolat se voltál, gondolom az első emléked is nagyjából 24-23 évvel ezelőttről az oviból vagy az iskolából van, nagyon olyannak akarsz tetszelegni, ami ezek szerint nem vagy. Ne prédikálj vizet, amikor te is így nőttél fel.
dec. 7. 15:21
 57/87 anonim ***** válasza:
68%
56: pont ez jutott nekem is eszembe. Hogy azért olyanról papolni, hogy jobb volt minden, amikor még nem is éltem... elég erős. Főleg hogy ilyenkor mindig válogatott dolgok és emlékek jutnak el az emberhez.
dec. 7. 15:24
 58/87 A kérdező kommentje:
De nem értitek a gondolatom vezérfonalát.. A mai fiatalok ebben nőnek fel, 6 éves gyerek már Iphonet kap és Tiktok videókat görget, nem focizik, kártyázik, vagy társasozik a barátaival, nem élőben van jelen, hanem a pofájába nyomja a telefont, mint valami zombi és társaságban is van, hogy nyomkodja, mint valami virtuális zombi.
dec. 7. 15:26
 59/87 anonim ***** válasza:
100%
Minden generációnak más a fiatalkora, az a mienk volt, nagyapáink, apáink mehettek szórakozásként tehenekre vigyázni az ükszülőknek. A mostaniak szerencsések, hogy van ilyen. Abban egyetértünk, hogy nem kéne az ovisnak, kisiskolásnak, de ezt is kifejtettem, ez az én generációm hibája, a szülőké, nem a mobilé.
dec. 7. 16:21
 60/87 anonim ***** válasza:
100%
Meg egyébként, ahogy előttem is mondták minden generációban voltak idióták. Ha az időseket is megnézed, nem mind egyetemet végzett, nagyok sok az egyszerű ember és a tényleg idióta is.
dec. 7. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!